(P) Cum lupți împotriva urmelor lăsate de acnee

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 15 august 2021, 20:06

Acneea reprezintă un subiect sensibil pentru multe persoane, fiind o afecțiune care nu se întâlnește doar la adolescenți ci și la majoritatea adulților. Chiar dacă se recomandă ca acneea să fie tratată încă de la început, sunt situații în care această afecțiune poate să lase urme urâte, care iau forma unor cicatrici.

Totuși, există metode care te ajută, dacă te confrunți cu urme lăsate de acnee. Dacă vrei să scapi de urmele lăsate de coșuri, ține cont de următoarele sugestii.

Folosește creme și geluri potrivite

Soluția care se află la îndemâna tuturor, atunci când vine vorba despre tratarea cicatricilor, implică folosirea produselor corecte de îngrijire. Medicul îți poate recomanda și creme, geluri sau serumuri care au un caracter adjuvant în tratarea acneei. Astfel, aceste produse îți pot diminua cicatricile, atâta timp cât sunt pe bază de retinoizi, silicon sau corticosteroizi. Iată câteva produse pe care te poți baza pentru tratamentul urmelor lăsate de acnee:

  • creme antiimperfecțiuni care acționează pentru a decolora petele postacneice și pentru a împiedica formarea altora noi;
  • pentru ca urmele lăsate de acnee să nu se închidă la culoare, se recomandă folosirea cremelor hidratante cu factor de protecție solară; aceste produse îndepărtează petele pigmentare și previn îmbătrânirea prematură produsă de radiațiile solare.
  • dacă ai probleme cu acneea, folosește și creme care diminuează semnele postacneice, alături de o alimentație corectă și un program potrivit de odihnă.

Apelează la peeling chimic sau microdermoabraziune

Pentru a estompa aspectul cicatricilor lăsate de acnee, se recomandă și microdermoabraziunea sau peelingul. Este un tratament care exfoliază tenul, pentru a îndepărta stratul superior al pielii. Cele mai folosite sunt procedurile de microdermoabraziune cu diamant, care te scapă de celulele moarte. Această metodă este ideală pentru a trata cicatricile superficiale lăsate de acnee dar și urmele mai adânci, cu ajutorul peelingului chimic.

Nu uita de fillere

Persoanele care se confruntă cu semne pe ten, în urma acneei, pot folosi și fillere, care se injectează în cicatricile atrofice. Acest procedeu se realizează doar într-un cabinet specializat, de către un medic pregătit în acest sens. Trebuie să știi că fillerele au un efect rapid și spectaculos. Cu toate acestea, efectul nu va fi permanent, așa că, este nevoie să repeți procedura o dată la câteva luni, ca să scapi de cicatricile postacneice.

De asemenea, există și intervenții chirurgicale la care persoanele suferinde pot apela pentru a scăpa de cicatrici. Alte variante recomandate de către medici sunt și exciziile seriate sau lambourile, alte intervenții chirurgicale care au succes. Aceste intervenții nu pot fi folosite pentru orice tip de cicatrici. Astfel, aspectul unei cicatrici va depinde și de acuratețea unei incizii, de firele folosite și de modul în care reacționează pielea.

De pildă, excizia seriată reprezintă micșorarea treptată a cicatricilor, la interval de câteva luni, porțiune cu porțiune. Cu ajutorul intervențiilor chirurgicale, poți obține un aspect estetic plăcut la nivelul feței și poți îndepărta urmele inestetice cauzate de acnee.

Deși, nu există o soluție fermecată care să te scape de cicatricile lăsate de acnee, ai numeroase opțiuni de care poți ține cont, pentru un ten curat și fără semne. Ține cont de sugestiile noastre pentru a ameliora aspectul cicatricilor sau chiar să le estompezi definitiv!

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter