(P) Cum împachetezi corect un cadou?

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 august 2021, 08:49

De-a lungul anului există o mulțime de ocazii pentru a oferi cadouri: zile de naștere, zile onomastice, Crăciun, Paște, Dragobete, 1 martie, 8 martie sau diverse aniversări, toate se concretizează prin schimburi de cadouri și zâmbete.

Nu este suficient să oferi un cadou, însă. Dacă vrei ca reacția celui care îl primește să fie una perfectă, este bine să te asiguri că alegi cadoul perfect și că îl împachetezi corect.

  • De ce trebuie să împachetezi cadoul?

Pentru că un ambalaj bine ales poate crește nivelul de surprindere al celui care primește cadoul. De asemenea, ambalajul protejează produsele fragile și poate fi, la rândul său, un detaliu spectaculos care transmite o mulțime de lucruri interesante.

  • De ce ai nevoie pentru a împacheta corect un cadou?

Există numeroase modalități prin care poți ambala cadoul. Uneori, o simplă hârtie de împachetat, însoțită de o fundă pot fi suficiente. Alteori, este bine să cauți cutii cadou cât mai atractive, accesorizate cu diverse mici obiecte. 

În principiu, majoritatea cadourilor pot fi împachetate într-o cutie dimensionată perfect pentru cadoul oferit, o hârtie colorată de împachetat și un șnur sau o fundă, care să lege toate elementele și să le transforme într-un produs compact. Pe lângă acestea, poți adăuga tot felul de accesorii interesante: figurine, bijuterii, flori etc..

  • Sfaturi utile atunci când împachetezi un cadou

  1. Evită foliile din plastic! Pe lângă faptul că plasticul nu este un material ecologic, acesta este destul de greu de manevrat;
  2. Găsește un element care să iasă în evidență. Acest element poate fi hârtia colorată, o fundă sau diverse accesorii care să aducă strălucire. Ambalajul perfect pentru cadou trebuie să fie cât mai simplu, cu mici detalii estetice deosebite.
  3. Încearcă să folosești materiale atipice! Nu îți interzice nimeni să folosești alte materiale decât clasica hârtie. Poți să te folosești de pietricele, scoici sau orice alt material pe care îl consideri estetic.
  4. Improvizează! Cele mai memorabile cadouri sunt cele personalizate. Încearcă să ambalezi cadoul pe care îl oferi într-un mod cât mai atractiv și cât mai personalizat. Chiar dacă nu este perfect, un ambalaj hand made va fi întotdeauna mai apreciat decât unul achiziționat din magazin.
  5. Reciclează! De cele mai multe ori, oricât ar fi de frumoase, ambalajele cadourilor ajung să fie rupte. Tocmai de aceea este bine să găsești soluții prin care să reciclezi. Hârtia de ziar, spre exemplu, poate fi o variantă excelentă prin care să ambalezi un cadou într-un mod inedit. De asemenea, poți recicla fundele de la bomboane sau ambalajele de la ciocolată.

Cel mai important este, în mod evident, cadoul. Totuși, ambalajul poate spune o poveste și poate contura mai bine momentul în care oferi acel cadou, transformându-l într-o amintire de neuitat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter