(P) Cum alegi cei mai buni ochelari de soare Ray-Ban

De unica, pe

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu la modă, ci unul esențial pentru protecția ochii tăi. Pentru a-ți proteja eficient vederea de razele puternice ale soarelui, ai nevoie de o pereche bună de ochelari, cu rame rezistente și lentile de calitate. Iată cum alegi cei mai buni ochelari de soare.

Medicii oftalmologi recomandă purtarea ochelarilor de soare nu doar vara, la plajă, ci oriunde și oricând este lumină puternică. Aceștia sunt de mare ajutor inclusiv atunci când te afli la volan și ai ochii obosiți. Există multe tipuri de ochelari de soare, așa că nu va fi deloc ușor să alegi. Trebuie să ții cont de forma ramelor, de culoarea lentilelor, de gradul de protecție pe care îl oferă și, desigur, de brandul producătorului.

De ce să alegi ochelari de soare Ray-Ban

Cel mai mare producător de ochelari de soare în acest moment este brandul Ray-Ban, înființat în anul 1937 și care s-a remarcat mereu prin calitatea și aspectul deosebit al ochelarilor.

Primii ochelari Ray-Ban au fost concepuți pentru piloții de avioane, care resimțeau un grad sporit de disconfort, din cauza razelor solare și a culorilor intense. Nu este de mirare faptul că cel mai popular model de ochelari Ray- Ban este și acum cel Aviator.

Ochelarii de soare Ray-Ban au un design deosebit, mereu în tendințe, sunt disponibili într-o gamă variată de modele, au rame rezistente, lentile de calitate, sunt disponibili în culori variate și prezintă o eficiență dovedită, protejând ochii de razele ultraviolete.

(P) Cum alegi cei mai buni ochelari de soare Ray-Ban

Cum alegi cei mai buni ochelari de soare Ray Ban

Alegerea modelului

Ray-Ban produce numeroase modele de ochelari, nu doar cei din categoria Aviator. Astfel, poți alege ochelarii potriviți, dintr-o gamă variată, în funcție de forma feței tale și de culorile care îți plac și ți se potrivesc.

Cele mai populare modele sunt Wayfarer, Clubmaster și Justin, dar acestea sunt recomandate numai dacă ai o față rotundă. Dacă ai un maxilar puțin mai proeminent, atunci trebuie să alegi ochelari cu rame rotunjite, precum modelele Aviator, Erika și Round. Pentru o față ovală, poți alege orice model de ochelari dorești, pentru că vei arăta bine, indiferent de tipul ramelor pe care le vei purta.

(P) Cum alegi cei mai buni ochelari de soare Ray-Ban

Alegerea categoriei filtrului solar

Un alt criteriu esențial pentru alegerea ochelarilor de soare este reprezentat de eficiența acestora. Lentilele trebuie să aibă filtru de protecție UV și un filtru solar, care poate prezenta valori de la 0 la 4. DIn acest motiv,  îți recomandăm să cumperi ochelari de soare originali, chiar dacă sunt mai scumpi, pentru că lentilele contrafăcute nu-ți vor proteja bine ochii.

Atunci când alegi categoria filtrului solar, trebuie să știi ce reprezintă fiecare valoare și în ce condiții este recomandată aceasta. Astfel, un filtru solar de categoria 0 este bun doar pentru lumină foarte slabă – de exemplu, atunci când este cer înnorat. În schimb,  filtrul din categoria 4 este cel mai puternic, fiind ideal atunci când este soare sau pentru zăpadă.

Alegerea tipului de lentilă

Un alt criteriu de selecție important este reprezentat de tipul de lentilă ales. Astfel, poți găsi ochelari Ray-Ban din diverse categorii:

  • cu lentile fotocromatice – se închid la culoare atunci când lumina este puternică și se deschid la culoare atunci când lumina este slabă)
  • polarizate – îmbunătățesc vizibilitatea și contrastul
  • în degrade – sunt ideale în special atunci când ești la volan.

(P) Cum alegi cei mai buni ochelari de soare Ray-Ban

De asemenea, te poți orienta în alegerea ta și în funcție de culoarea lentilelor, dacă ai o preferință în acest sens. De exemplu, poți cumpăra ochelari Ray-Ban cu lentile în nuanțe gri, maro, verzi sau albastre.

Acum că ai descoperit principalele criterii de selecție de care trebuie să ții cont, poți alege cei mai buni ochelari de soare Ray-Ban. Optează întotdeauna pentru ochelari originali, cu lentile de calitate și rame rezistente, care îți oferă un grad maxim de protecție împotriva razelor ultraviolete.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter