(P) Cele mai frumoase destinații pentru o vacanță pe patru roți în România

Ultimul update Joi, 11 martie 2021, 09:28

Anul acesta, călătoriile în țară, cu mașina proprie, au reprezentat cea mai sigură și populară variantă de vacanță. Opțiunile sunt numeroase, indiferent dacă mergi cu prietenii sau cu familia, în căutarea unui sejur relaxant sau pentru un circuit plin de aventură.

Dacă te-ai gândit și tu la un concediu pe patru roți, pentru iarna sau primăvara aceasta, îți recomandăm câteva destinații perfecte de vacanță.

Maramureș

Un concediu în Maramureș este alegerea ideală mai ales pentru cei care locuiesc în centrul țării, dar destinația este accesibilă pentru oricine deține o mașină. De altfel, autoturismul este esențial ca să poți ajunge în satele mai izolate din Maramureș, unde te vei putea bucura de farmecul local și de adevărata ospitalitate.

Vizitează Cimitirul vesel de la Săpânța, plimbă-te cu mocănița în Vișeul de Sus, mergi la Cascada Cailor sau distrează-te pe pârtiile de schi de la Cavnic! Mănăstirile Bârsana sau Botiza sunt alte obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Nu uita să savurezi preparatele culinare locale, care sunt absolut delicioase!

Bucovina

O destinație îndepărtată pentru cei care locuiesc în sudul țării, Bucovina rămâne totuși una dintre cele mai frumoase zone turistice din țara noastră. Aici vei găsi cu siguranță condițiile ideale pentru o vacanță de vis pe patru roți. Cu mașina te poți deplasa de la o mânăstire la alta, pentru a face un tur complet, care să includă Putna, Voroneț, Humor, Sucevița și Moldovița. Orașul Suceava este o alegere inspirată, pentru că și aici ai multe obiective de vizitat, în special Cetatea de Scaun a Sucevei și Planetariul.

O pârtie de schi foarte bună poți găsi la Vatra Dornei, o stațiune montană cu un farmec aparte atât iarna, cât și vara. Aici te poți caza la o pensiune, ca să explorezi în voie întreaga zonă, care este de o frumusețe aparte.

Clisura Dunării

Clisura Dunării este o zonă deosebit de pitorească, situată la granița cu Serbia, în apropiere de Parcul Natural Porțile de Fier. Aici este mai greu de ajuns fără mașină proprie, de aceea poți organiza un circuit deosebit pe patru roți, ca să vizitezi cât mai multe dintre obiectivele turistice unice în zonă. 

Nu trebuie să ratezi Cazanele Dunării, faimosul chip al regelui Decebal săpat în stâncă, sau placa memorială Tabula Traiana, ridicată de împăratul Traian. Vara, aici poți face plimbări cu barca la Cazanele Dunării, poți pescui sau poți face drumeții montane pe masivul Ciucarul Mare.

Prin urmare, în România există foarte multe destinații de vacanță ideale pentru cei care vor meargă cu mașina proprie. Trebuie doar să alegi zona care ți se pare mai interesantă și să te bucuri de un concediu de neuitat, alături de cei dragi!

Dacă îți este dor să călătorești din nou în afara țării și ți-ai propus ca următoarea ta vacanță să fie în străinătate, atunci ar fi bine să iei în calcul și prețul unei asigurări de călătorie prin Otto Broker, utilă în cazul unei îmbolnăviri sau a unui accident.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter