(P) Cele mai bune Apple iPhone în 2020

De Unica.ro, pe

Apple vinde în prezent în mod direct cinci telefoane noi, într-o gamă largă de culori și capacități de stocare, așa că alegerea poate fi copleșitoare. Am făcut pentru tine o clasificare a iPhone-urilor disponibile, de la SE la 11 Pro Max, pentru a vedea care model este cel mai potrivit pentru tine.

În această primăvară Apple a inaugurat noul iPhone SE. Așadar, din aprilie 2020, există cinci Apple iPhone diferite din care să alegi. Pentru mulți fani, alegerea evidentă este cel mai recent iPhone cu cele mai bune specificații. Dar mulți oameni pur și simplu nu au nevoie – sau nu își pot permite – cel mai scump model. Deci trebuie să te gândești la ce contează. Care este bugetul tău? Cât de mare să fie ecranul? Ești mulțumit de o cameră cu un singur obiectiv sau merită să plătești suplimentar pentru lentile duble sau triple?

Iată o clasificare a celor mai noi telefoane Apple iPhone, de la cel mai bun la cel mai rău.

Apple iPhone 11 – cel mai bun

iPhone 11 este succesorul direct al iPhone XR. Acesta este cel mai ieftin telefon din seria 11, cu ecran LCD și mai puține lentile foto.

iPhone 11 vine cu o actualizare de procesor (de la A12 la A13), dar cele mai importante upgrade-uri privesc camerele. iPhone XR avea un singur obiectiv pe spate (la fel ca și iPhone SE), în timp ce iPhone 11 primește lentile duble, iar camera frontală a fost crescută de la 7Mp la 12Mp. Există, de asemenea, un nou mod de noapte și HDR inteligent „next-gen”. Funcția video este îmbunătățită de la 1080p la 4K.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE (2020) este un telefon simplu, dar convingător: un telefon rapid, care oferă performanțe bune ale camerei, la un preț mic, motiv pentru care merită recomandat.

Cipul A13 Bionic este la fel de rapid ca oricare alt procesor de iPhone și mai rapid decât oricare dintre procesoarele oferite chiar și de flagship-urile Android. Este însoțit de doar 3 GB RAM, așa că pentru performanțe cu adevărat de vârf vei avea nevoie să te îndrepți către iPhone 11 și versiuni superioare (care au 4 GB), dar SE va putea rula aplicații solicitante și să instaleze actualizări iOS timp de ani buni.

În afară de RAM, Apple a fost nevoită să facă alte câteva compromisuri pentru a atinge acest preț atrăgător. Designul are o vechime de șase ani, existând un ecran mic, margini mari și Touch ID, în loc de Face ID.

Apple iPhone XR

iPhone XR nu poate fi descris ca fiind ieftin, însă pe măsură ce se învechește începe să pară mai atrăgător și să devină accesibil pentru un telefon cu un ecran mare de 6,1 inci și recunoaștere facială Face ID. De asemenea, vei primi procesorul A12 Bionic.

Desigur, există unele compromisuri: XR are mai degrabă un ecran LCD decât un ecran OLED (așa cum se laudă modelele de iPhone 11, precum și XS și XS Max), dar diferențele sunt gestionabile. Există, de asemenea, o singură cameră în spate și un obiectiv de 7Mp în față.

Apple iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro are specificații excepțional de bune, deși prețul va constrânge mulți potențiali cumpărători. Vei obține un ecran OLED de 5,8 inci, 458ppi, True Tone cu contrast îmbunătățit și luminozitatea de pe iPhone XS din 2018.

Între timp, procesorul A13 Bionic este cel mai rapid produs de Apple (și, probabil, cel mai rapid procesor și GPU din orice smartphone făcut până acum). Durata de viață a bateriei este de până la 18 ore, cu rulare de video folosind wireless.

Adevărata caracteristică emblematică este dată de camerele foto. Vei obține un obiectiv triplu pe spate (teleobiectiv, larg și ultrawide), un bliț mai luminos, Mod de noapte și HDR inteligent „next gen”, care utilizează puterea cipului A13 pentru a obține fotografii superioare în condiții dificile.

Apple iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max este fără îndoială cel mai bun iPhone de până acum, iar cei care își pot permite prețul său și au nevoie de puterea sa nu vor fi dezamăgiți.

Practic identic cu iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max vine cu un ecran și mai mare (6,5 inci în loc de 5,8 inci) și o durată de viață mai mare a bateriei (până la 20 de ore de redare video wireless).

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter