(P) Ce semnificație au florile de nuntă

De unica, pe

Nunta este un eveniment unic în viața unui om, de aceea organizarea ca la carte a acesteia este extrem de importantă. Începând cu rochia de mireasă, meniul pentru invitați sau sala în care va avea loc petrecerea, toate contribuie la un eveniment reușit, desprins din basme. De asemenea, acest eveniment presupune și realizarea unui ritual, în care se respectă diverse tradiții. Acestea diferă de la oraș la oraș iar comparativ cu alte țări, tradițiile și obiceiurile românești sunt complet distincte și speciale. Un singur obicei a rămas în picioare, fiind regăsit în toată lumea. Florile.

Buchetul miresei este unul dintre cele mai importante aspecte respectate la o nuntă. Acesta se bazează pe confecționarea unui mănunchi de un anumit tip de flori, în anumite culori, mai mare sau mai mic. Însă ce semnifică buchetul miresei?

Acest termen datează încă din antichitate, unde, mirii presărau flori în jurul lor sau țineau un astfel de mănunchi în mâini, pentru a spori fertilitatea și puritatea în cuplu.

Astăzi, florile încă sunt prezente la evenimente, și în special la nunți. Dacă în urmă cu câțiva ani, cele mai cunoscute flori erau trandafirii roșii, astăzi întâlnim o varietate de flori în diferite culori, cu o diversitate de semnificații. De exemplu, crinul este floarea cu un farmec deosebit. Acesta simbolizează puritatea, sensibilitatea și pasiunea. Gardenia de altfel, simbolizează bucuria, adică exact ceea ce trebuie să simtă mireasa la acest eveniment unic, iar floarea miresei, o floare foarte renumită în acest moment, semnifică dragostea eternă dintre cei doi parteneri, puritatea și liniștea.

De asemenea, buchetul cu flori nu mai este un element ce aparține doar miresei. Acesta a început să ia mai multe forme și să se adreseze aproape tuturor participanților la acest eveniment. De exemplu, mai nou, nașa este cea de-a doua persoană ce va purta un buchet cu flori la nunta de vis a finilor săi. În mod normal, buchetul nașei va diferi de cel al miresei atât ca tipul de flori cât și în culoare. Și domnișoarele de onoare, adică cele mai bune prietene ale miresei ce îi sunt alături la fiecare pas din această zi, au început să ia parte la această tradiție, cu un buchet de flori mai mic ca dimensiuni, special creeat de către mireasă.

Florile au început să nu mai fie doar un simbol al nunții, ci și un decor al acesteia. De exemplu, la Buftea Events descoperim florile ca obiect superb de decor pe mese, în vase de sticle, dar și sub forma unui covor de flori ce duce romantic către arcada realizată din trandafiri, unde cei doi miri sunt așteptați pentru marele moment.

Ce-i drept, astfel de evenimente trebuie marcate de un simbol al frumuseții veșnice. Nu este de mirare de ce toții invitații de la o nuntă poartă flori în piept, însemn al evenimentului respectiv, ce poate fi considerat o mărturie a zilei aceea și ce se poate păstra ca amintire.

Așadar, chit că le folosim doar pentru buchetul miresei sau pentru decorarea întregii săli de nuntă, florile reprezintă un aspect foarte important întâlnit în întreaga lume, fără de care evenimentul nu ar mai avea farmec. Chiar dacă ne lăsăm pe mâna unui specialist de la Buftea events sau ne punem imaginația la încercare pentru a realiza cel mai frumos cadru pentru cel mai important moment din viața noastră, esențial este să nu vedem florile doar ca pe un simplu obiect din peisaj, ci să le alegem în funcție de dorințele noastre și de ceea ce ne reprezintă cel mai bine pe noi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter