(P) Ce se poate vizita în Praga într-un sfârșit de săptămână?

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 31 martie 2021, 22:49

Aveți de gând să plecați undeva la sfârșit de săptămână pentru a vă relaxa și pentru a descoperi locuri noi și cu adevărat minunate? Cu siguranță o Agenție de turism are pentru dvs. foarte multe opțiuni, iar ideea de a vizita Praga poate fi una genială.

Aveți de gând să plecați undeva la sfârșit de săptămână pentru a vă relaxa și pentru a descoperi locuri noi și cu adevărat minunate? Cu siguranță o Agenție de turism are pentru dvs. foarte multe opțiuni, iar ideea de a vizita Praga poate fi una genială.

Merită să luați în considerare un City Break în acest minunat oraș atât datorită faptului că puteți găsi Bilete de avion ieftine, cât și pentru că există foarte multe locuri interesante pe care le puteți vizita. În continuare vă prezentăm câteva locuri pe care nu trebuie să le ratați dacă ajungeți în acest oraș minunat.

Castelul Praga (Prazsky hrad) și Strada de aur

Castelul Praga (Prazsky hrad) este cel mai mare complex medieval de pe continent, și este unul dintre obiectivele turistice ale orașului Praga. Aici se află păstrate bijuteriile coroanei Boemiei, iar castelul a servit drept reședință atât pentru regii Boemiei cât și pentru președinții Cehoslovaciei și ai Republicii Cehe, sau pentru împărații romani. 

Catedrala Sf. Vitus

Sf. Vitus este cea mai importantă catedrală din Republica Cehă, și este cel mai bun exemplu de arhitectură gotică de pe teritoriul acestei țări. Aici își are sediul arhiepiscopia orașului Praga, și este locul în care regii, prinții și împărații Boemiei sunt înmormântați.

Palatul Lobkowicz

Construit în secolul al XVI-lea, Palatul Lobkowicz a aparținut familiei Lobkowicz până când a fost confiscat întâi de naziști, iar ulterior de regimul comunist. Familia Lobkowicz a intrat din nou în posesia palatului după mai bine de 40 de ani de comunism. 

Începând cu anul 2007 acesta este deschis publicului ca un centru cultural, iar aici pot fi văzute diferitele colecții ale prinților și ale familiei Lobkowicz, cum ar fi colecțiile de artă decorativă, tablouri, partituri sau instrumente muzicale originale.

Muzeul National

Muzeul Național (Narodní muzeum) reprezintă o asociație de diferite muzee care conțin mai bine de 14 milioane de exponate atât din istoria artei, a literaturii și a muzicii, cât și din sfera istoriei naturale. Clădirea principală a acestui muzeu se regăsește în piața Wenceslas, și îi este dedicată muzeului de istorie naturală.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase locuri pe care aveți posibilitatea de a le vizita în Praga într-un singur sfârșit de sapamană. Ținând cont că biletele de avion sunt ieftine, puteți alege să vizitați acest oraș, mai ales că o agenție de turism vă poate ajuta să găsiți cele mai accesibile prețuri și pentru cazare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter