(P) Ce să mănânci înainte de culcare pentru a avea un somn odihnitor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 octombrie 2019, 11:17

Dacă de multe ori nu poți să adormi și suferi de insomnii, să știi că și alimentația poate fi o cauză demnă de luat în seamă. Nu mai consuma meniuri copioase la cină! Uite care sunt alimentele pe care este bine să le mănânci!

În primul rând, ai grijă să iei cina cu 2-3 ore înainte de a te băga în pat la culcare. Aceasta trebuie să conțină alimente ușor de digerat cum ar fi…

 …Ceapa

Este bogată în nutrienți esențiali care stimulează producția de melatonină, un hormon care te ajută să dormi mai bine. Ceapa este o legumă care conține vitamine, minerale și aminoacizi care ajută la reglarea ritmului circadian.

 …Carnea de curcan

Este ușor de digerat și conține triptofan pentru un somn liniștit. Porția trebuie să fie jumătate din dimensiunea palmei tale.

 …Bananele

Sunt fructe care induc o stare de liniștire și de relaxare. Cina ta poate consta într-o banană și în acest fel contribui și la menținerea siluetei tale. Un singur fruct este suficient pentru a-ți da starea de somnolență necesară.

 …Cerealele

Conțin triptofan și aminoacizi care stimulează producția de melatonină, numită și hormonul somnului. Le poți consuma la cină în iaurt sau lapte.

 …Cartofii dulci

Conțin un complex de carbohidrați și de potasiu care ajută imediat la relaxare. Îi poți consuma copți sau ca piure.

 …Laptele

Conține triptofan, o substanță care induce somnul. Este foarte bun consumat împreună cu o linguriță de miere.

 …Ceaiurile de plante  

Cele mai recomandate sunt ceaiurile din valeriană sau mușețel. La fel de bun este și ceaiul de tei. Acestea se pot consuma cu 30 de minute înainte de somn.

 Salteaua de calitate, o altă condiție esențială pentru un somn bun

(P) Ce să mănânci înainte de culcare pentru a avea un somn odihnitor

După ce te-ai delectat la cină cu unul dintre alimentele mai sus enumerate, mergi la culcare în patul tău confortabil, care să aibă în dotare o saltea premium, pentru un somn de calitate, așa cum meriți. Oferte saltele găsești la Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor, care de 50 de ani are grijă de somnul confortabil a milioane de oameni din întreaga lume. Produsele sunt fabricate în Toscana, Italia, folosind materiale naturale și de înaltă calitate, după cele mai noi tendințe și tehnologii. De exemplu, pentru a spori calitatea somnului tău alege salteaua Diamante Dual. Este o saltea premium confecționată din spumă cu memorie, spumă gel, tehnologie „Double Core” pentru selectarea gradelor individuale de duritate pentru fiecare partener, două fețe, fermitate – moale pe o parte a saltelei și moale spre medie pe cealaltă parte, țesătură din material Outlast® pentru reglarea temperaturii corporale, tratament antiacarian și antibacterian. Materialul textil Outlast® reglează temperatura corpului în timpul somnului, grație a milioane de microbule de ceară. Atunci când acestea intră în contact cu corpul, preiau sau degajă căldură pentru a menține un nivel uniform al temperaturii. Acest lucru previne transpirația și controlează diferențele de temperatură. Spuma cu memorie de pe ambele părți ale saltelei oferă un confort excepțional. Spuma cu memorie răspunde mai întâi la presiune și apoi la căldură – acest lucru este important în lunile de iarnă când temperatura camerei este mai scăzută. Datorită saltelelor Magniflex din spumă cu memorie, te vei simți relaxat/ă imediat ce te întinzi pe suprafața saltelei. Acest material distribuie uniform greutatea corpului și totodată ușurează tensiunea acumulată în umeri, spate și picioare.

Perna ortopedică aduce un plus de confort

Pentru un confort sporit, alege din ofertele Magniflex și perna ortopedică. Pe lângă saltea, și perna este foarte importantă pentru somnul tău liniștitor. Perna ortopedică este potrivită pentru toate pozițiile de dormit.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter