(P) Ce putem face cu cărțile pe care nu le mai citim?

Ultimul update Joi, 09 aprilie 2020, 17:57

În mod firesc, orice persoană care deține zeci sau sute de volume de cărți pe care nu le mai citește, ar putea să ia în calcul vânzarea acestora la un anticariat care se ocupă și de colectare carti de la domiciliu.  De fapt, este o idee care poate să treacă prin mintea oricărei persoane care citește un anunț pentru achiziții de cărți, pe care îl face, de regulă, o firmă dedicată, precum Anticariat-Cărți.com.   

Avantajele obținute prin vânzarea cărților din bibliotecă

Pentru toate persoanele care au nevoie să își suplimenteze veniturile, vânzarea cărților din bibliotecă este o soluție. Banii obținuți prin vânzarea acestora se pot reinvesti în funcție de necesități. Cu sumele de bani obținute pe cărți se pot cumpăra diverse articole utile sau chiar alte cărți necitite încă. 

Dincolo de avantajele de natură materială pe care vânzătorii le obțin, aceștia contribuie la promovarea culturii, prin decizia de a-și vinde cărțile făcând posibil ca acestea să reintre în circuitul iubitorilor de lectură. 

Pe de altă parte, pe lângă avantajele de natură financiară, cei care decid să își vândă cărțile din bibliotecă trec printr-un proces simplu, care în mod cert îi avantajează. 

Cum se desfășoară serviciile de colectare de cărți și ce avantaje le caracterizează

În primul rând, persoana care deține un stoc de cărți și își dorește să le vândă trebuie să sune la Anticariat-Carti.com pentru a stabili de comun acord cu evaluatorii parametrii de bază ai tranzacției. Echipa se poate deplasa în București și în zonele limitrofe, în fiecare zi din săptămână – de luni până duminică -, la orice oră rezonabilă este solicitată de vânzători (poate fi și în afară orelor de program).  

În al doilea rând se poate vorbi despre avantaje importante care caracterizează aceste servicii:

  • deplasarea la domiciliul clientului nu se taxează, nici măcar în ideea în care acesta se răzgândește și nu mai vinde cărțile după evaluare;
  • după evaluarea cărților, banii se încasează pe loc de către persoana care vinde;
  • anticariatul poate să cumpere chiar și mii de volume de la un singur client;
  • se achiziționează cărți din absolut toate domeniile – de la literatură / beletristică, teatru, la romane cu diferite subiecte și până la cărți științifice, albume de artă și multe altele;
  • se achiziționează cărți, indiferent de anul de apariție;
  • cărțile vechi și rare sunt evaluate corect și plătite bine, similar și cărțile cu autograf;

În concluzie, vânzarea cărților din bibliotecă poate să aducă numeroase avantaje, fiind un proces la îndemâna oricărei persoane își dorește să facă acest lucru. 

Bineînțeles că există și condiții pe care cărțile vândute trebuie să le îndeplinească, însă acestea se rezumă la starea în care acestea se află. Nu trebuie să le lipsească pagini și coperțile nu trebuie să fie rupte. O carte bine întreținută va trece în mod sigur etapa de evaluare. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter