(P) Cazarea în regim hotelier – află ce avantaje ai prin acest tip de cazare

De unica, pe

Cazarea în locații confortabile, luxoase și bine dotate pare să concureze serios cu clasicele hoteluri. Din nevoia de alternativă, pentru că există și un boom imobiliar, respectiv tot mai multe spații rezidențiale nou construite, a apărut conceptul de cazare în regim hotelier. Ideea nu este una străină celor de peste hotare și mai ales turiștilor, doar că în România se aplică mai degrabă pentru marile orașe ale țării și în mod special pentru capitală.

Ce presupune acest tip de cazare

Cazarea în regim hotelier Bucuresti se referă la un complex rezidențial, la apartamente noi de cele mai multe ori, locații care au ca scop doar închirierea. Sunt bine întreținute și au servicii ca la hotel: dotate complet, cu electrocasnice, mobilă, consumabile. Practic nu lipsește absolut nimic.

Se pot închiria pe termen scurt sau lung, au tarife aplicate care țin cont de pachet de servicii incluse și la cerere se pot onora și alte tipuri de pretenții – transfer la aeroport sau menaj, printre altele.

Cum poți închiria și cum alegi acest gen de cazare 

ROcazare este una din agențiile de profil din capitală. Oferă spre închiriere apartamente în diverse zone ale Bucureștiului, dar de fiecare dată fiind vorba de complexuri rezidențiale. Ușurința cu care se poate închiria este un motiv în plus pentru a repeta experiența ori de câte ori se impune nevoia de a căuta cazare în capitală.

Primul pas este alegerea. Agenția Rocazare poate recomanda celor care au nevoie de alegerea unei locații, în funcție de specificul vacanței, călătoriei, de apropierea față de anumite  zone de interes. Se va ține cont de numărul de persoane, apartamentele fiind de capacitate standard, 2 persoane, sau pentru un număr extins de oaspeți.

Servicii incluse sunt transferul la aeroport, dacă este cazul, asistență non stop, deși nu în formula clasică de recepție în clădire. În funcție de tipul de apartament sau garsonieră sunt puse la dispoziție condiții de confort – parcare asigurată, aer condiționat, bucătărie dotată și utilitată etc.

Avantaje

Fenomenul cazării în regim hotelier a luat amploare mai ales datorită condițiilor mai flexibile și mai avantajoase pe care acest tip de serviciu le arată. Se poate închiria o locație chiar și pentru o  noapte, menținând însă nevoia de rezervare în prealabil.

Locații bine întreținute, cu standarde ca în hotel, dar care mențin alte repere ale intimității pe care oaspeții și-o doresc. În plus, prețurile sunt avantajoase, de vreme ce includ tot pachetul de necesități într-un cămin. În unele cazuri prețul scade și nu este standard, ci depinde de numărul de nopți petrecute în unitatea aleasă.

Siguranța serviciilor de calitate și nevoia de profesionalism sunt egale cu alegerea responsabilă a locațiilor. Privind modul de selecție, agenția va ajuta în cel mai bun caz, rămâne însă mai presus de toate alegerea agenției. Una cu reputație, care are deja istoric în industria aceasta ce se clădește ar fi de preferat.

Regimul hotelier ca la carte

În regim hotelier, serviciile de curățenie și nu numai sunt păstrate. Nu putem spune decât că acest tip de cazare combină concepte, un fusion de acest gen fiind de altfel o combinație potrivită pentru cei care doresc să se simtă ca acasă, chiar și când sunt în deplasare.

O agenție specializată în astfel de închirieri își asumă să pună la dispoziție personal specializat gata să ajute în orice condiție. Apartamentele au nevoie de întreținere constantă, de la curățenie la înlocuire de consumabile sau mici reparații sau gestionarea unor situații inopinate ce se impun.

Vii doar cu bagajul personal, pleci mai mulțumit

Ne dorim tot mai mult ca serviciile de care avem parte să reflecte apropierea între prestator și client, în ideea în care se înțelege mai bine nevoia unuia și a altuia. Așadar în materie de cazare este poate una dintre cele mai mari provocări să găsești un echilibru între condițiile de cazare și confortul propriu. De aceea, conceptul de închiriere în regim hotelier a devenit acel next level al cazării, o adaptare la pretențiile oaspeților.

Mai popular peste hotare, ideea prinde mai mult contur și în țară. Merită încercată cel puțin o dată pentru a fi relevant în ce măsură confortul este o noțiune mai personal abordată. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter