Cauți produse împotriva căderii premature a părului?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 august 2018, 14:18
Una dintre cele mai des întâlnite întrebări pe care le primim de la cititoarele Unica este despre remediile împotriva căderii părului. Raluca Hagiu, redactorul-șef Unica, a testat o gamă de produse care combate căderea părului și îți împărtășește concluziile.

Dulapul meu cu produse cosmetice arată precum vitrina unei farmacii. Creme, cremuțe, cremulițe, măști de față, de ochi, de mâini, de picioare, produse pentru față, corp, păr, de zi, de noapte… mă rog, cam orice îți poți imagina (dacă ești femeie, în imaginația bărbaților nu pot încăpea atâtea “lucruri inutile”). Cu toate astea, dacă descopăr un produs pe care nu l-am încercat încă… ajunge invariabil studiu de caz.

Plantur 39 este o gamă special creată pentru a combate căderea părului. Conține șampon pentru păr vopsit și deteriorat, șampon pentru păr fin și delicat, balsam pentru fiecare dintre cele două variante și loțiune tonică leave-in.

Care sunt substanțele active din aceste produse? Complexul Phyto-Caffeine, formulă dezvoltată de departamentul de cercetare al Dr. Kurt Wolff GmbH, companie germană de familie fondată în 1905. Cu ocazia asta am aflat că substanța activă – cafeina – pătrunde la rădăcina firului de păr în două minute de la momentul aplicării șamponului și rămâne în folicul până la 24 de ore.

produse de îngrijire plantur39

Sinceră să fiu, când am văzut ghidul de utilizare era să abandonez misiunea, mi se părea complicat. În realitate, produsele sunt foarte ușor de folosit. Trebuie doar să lași samponul să acționeze două minute, folosești balsamul (e suficient dacă îl lași 30 de secunde), clătești și după ce-ai șters părul cu prosopul, aplici tonicul.

Eu am folosit gama pentru păr vopsit și deteriorat și am avut o surpriză. Textura este plăcută, miroase a verde-proaspăt, iar șamponul face spumă (am mai încercat șampoane care pur și simplu mă scoteau din minți pentru că nu făceau spumă. După ce am tapotat părul pentru a îndepărta surplusul de apă, am aplicat tonicul (se aplică ușor), am masat scalpul de la exterior spre creștetul capului și-am stat câteva minute cu prosopul pe cap. Apoi, mi-am coafat părul ca de obicei. E recomandat să lași tonicul să acționeze trei minute (nu e nevoie să clătești părul), după aceea poți folosi produsele tale preferate de styling.

Pe lângă substanțele fitoactive, șamponul pentru păr vopsit și deteriorat conține extracte naturale din grâu și provitamina B5, iar balsamul are în compoziție compuși activi pe bază de avocado, care protejează scalpul și redau strălucirea firului de păr.

După ce am folosit produsele Plantur39, am constatat că părul meu arată mai sănătos, textura lui este mai plină, are mai mult volum și este mult mai rezistent. Așa că am continuat să-l folosesc și după primele spălări, de test, chiar dacă produsul este destinat, în principal, femeilor de peste 40 de ani.

Explicația este simplă. Femeile pot observa o pierdere accentuată a părului spre vârsta de 40 de ani, în perioada premergătoare menopauzei sau în timpul menopauzei, din cauza fluctuațiilor hormonale specifice perioadei. Din cauza scăderii nivelului estrogenilor, rădăcinile rămân neprotejate în fața hormonului masculin, testosteron, au din ce în ce mai puțină energie, se sensibilizează, și părul devine mai subțire.

Masajul zilnic al scalpului și pieptănatul sau periajul zilnic timp de trei, cinci minute ajută la menținerea unui păr sănătos, dar dacă observi că pierzi mai mult de 100 de fire de păr zilnic, e recomandat să încerci un produs dedicat căderii părului.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter