(P) Care sunt sistemele de încălzire ce au întrecut așteptările în materie de eficiență

De Unica.ro, pe

 Având în vedere că toamna și-a intrat deja în drepturi, publicul român se poate ridica la standardele impuse de aceasta doar printr-un sistem de încălzire competent. Standardele sunt mai exact variațiile periodice de temperatură cu care toamna ne-a obișnuit. Mai pe scurt, sistemul de încălzire trebuie să fie capabil să susțină în locuință temperatura dorită de locatari, indiferent de cea din exterior.

Variațiile de temperatură nu se opresc odată cu venirea iernii, ba chiar se amplifică. Pentru a nu simți aceste diferențe în propria locuința, este recomandat ca fiecare dintre noi să își îndrepte atenția către sistemele de încălzire moderne. Achiziția trebuie să fie făcută doar în momentul în care cel interesat are ca dovadă a performanțelor certificarea calității. Un nume de reper în acest sens poate fi și ElectricSun.

Alternativele clasice – scoase din joc de către cele moderne

Nivelul de tehnologizare a crescut pe toate planurile, inclusv și pe cel ce ține de încălzirea din locuință. Nu puțini sunt românii care au înțeles că sistemele casice de încălzire, sobele de exemplu, au pierdut extrem de mult teren în fața celor moderne.

Mulți aleg sisteme de încălzire electrică pentru costurile mici, invers proporționale cu randamentul și durata de viață. Totodată, ele se prezintă sub un design plăcut, compact, neocupând mult spațiu precum o fac sobele. În ceea ce privește curățarea lucrurile sunt extrem de simple – sistemele de incalzire electrica moderne sunt perfect create pentru a nu îngreuna procesul de curățare.

Despre panourile radiante și eficiența acestora

Panourile radiante au fost create din dorința de a renunța la centralele voluminoase și cu un randament scăzut de cele mai multe ori, fiind o sursă de încălzire care nu ridică foarte mult factura lunară. Ele funcționează pe curent electric și folosesc radiații cu infraroșu, ce nu pot fi observate cu ochiul liber, pentru a încălzi totalitatea corpurilor dintr-o încăpere. Prin aceste corpuri se numără și pereții – ei păstrează mai bine căldura și o emană treptat, la rândul lor, în locuință.

Randamentul panourilor radiante este unul de admirat. Chiar dacă diferă de la un model la altul, randamentul acestora nu se situează foarte departe de 100%. Specialiștii ElectricSun recomandă panurile radiante pentru gradul de confort pe care îl aduc în locuință – sunt practice, nu ocupă spațiu, pot funcționa pe o lungă perioadă de timp fără întrerupere, sunt ușor de controlat, iar lista poate continua.

Recomandare: panoul radiant alb cu infraroșu 600W marca ElectricSun – Lider în categoria destinată sistemelor de incalzire cu panori radiante ElectricSun.

Printre cele mai mari avantaje se numără:

  • Consumul mic de curent electric.
  • Randamentul de 98%.
  • Garanția de 5 ani însoțită de durata medie de utilizare de 25 de ani.
  • Certificatele care atesă calitatea: ECM, CE, GS, ISO, RoHS etc.
  • Impactul benefic asupra corpului uman datorită razelor infraroșii 15µm emise.
  • Siguranța deplină, fără risc de incendiu sau explozie.
  • Nu sunt emanate gaze în locuință, nu sunt produşi curenţi de aer și oxigenul nu este consumat.

În cazul acestor panouri radiante, termostatul trebuie achiziționat separat. Ele sunt atent create pentru a nu produce igrasie, indiferent de tipul încăperii în care sunt amplasate.  Mai mult decât atât, partea dorsală este izolată, iar tehnologia de încălzire este carbon crystal.

Plăcile panourilor de încălzire pot atinge o temperatură cuprinsă dintre 90 și 125⁰C. Aceste panouri pot fi montate fie pe tavan, fie pe perete – se recomandă amplasarea cât mai central posibil. Nu în ultimul rând, sunt extrem de eficiente în încăperile cu o înălțime mai mică de 3 m.

Puterea lor este de 600W, iar intensitatea de 2.61 A. Dispun de cablu dublu izolat, cu 3 fire X 1.0 mmp, lung de 1 m, cu ștecher care poate fi tăiat. Garanția de 5 ani este cea care atestă calitatea aparte și funcţionarea optimă a panourilor.

Cei interesați de a monta astfel de panouri în fiecare încăpere din locuință, trebuie să știe că beneficiază de livrare gratuită în 1 – 3 zile. Eficiența lor este incontestabilă. Totodată, în cazul în care camerele din locuință au alte dimensiuni și alte cerințe, gama ElectricSun este variată – curpinde mai multe modele, pe mai multe dimensiuni și cu puteri diferite.

Pentru și mai multe detalii privind aceste panouri sau alte produse, se poate accesa ecojoy.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter