(P) Care sunt cele mai importante avantaje ale unei librării online

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 ianuarie 2021, 01:16

Cumpărarea cărților de la o librărie online poate fi o experiență mai plăcută decât crezi, în primul rând fiindcă poți face comanda de acasă, oricând, la orice oră, în vacanță sau în weekend. În al doilea rând, poți comanda toate cărțile pe care le dorești la prețuri mai mici, fără să fie nevoie să alergi de la o librărie la alta. Mai sunt și alte avantaje și vom vorbi despre ele în acest articol. 

Librăriile online au devenit tot mai populare la noi, pe măsură ce oamenii s-au obișnuit din ce în ce mai mult să citească de pe tablete. Cărțile nu mai au doar forma clasică, tipărită, acum pot fi și electronice (eBook) și sunt mai comode, fiindcă poți stoca pe același dispozitiv zeci de volume (depinde de memoria tabletei). În plus, poți citi noaptea și nu ai nevoie de lumină.

Care sunt avantajele achiziționării cărților de la cea mai mare librărie online? Iată câteva posibile răspunsuri:

  • Stocul unei librării online oferă o mai mare varietate de autori și titluri. Spre deosebire de librăriile clasice, librăria online nu are nevoie de spațiu pentru a-și depozita cărțile. Iar printre cărțile pe care le găsești la o librăria online nu sunt doar cele populare, cele pe care doresc să le citească foarte mulți oameni, ci și cele pe care le caută anumiți oameni (așa numita literatură de specialitate). Găsești aici cărți de bucate, romane polițiste, cărți fantezie sau cărți din literatura română. Nu este obligatoriu să fie cărți noi, poți găsi inclusiv ediții mai vechi. Dar important este că găsești întotdeauna cartea dorită.
  • Accesul este mai ușor la librăria online. Dacă locuiești într-o zonă în care nu există librărie, sau dacă, din anumite motive, nu poți ieși din casă, sau dacă n-ai vrea să petreci prea mult timp la coadă, dacă este perioada începerii școlii sau a sărbătorilor de sfîrșit de an, poți face comanda online, iar cărțile vor ajunge la tine în cel mult 48 de ore. Nu ai nevoie de loc de parcare, nu depinzi de condițiile meteo și nici de programul librăriei. 
  • Costul cărților este un alt avantaj important. Prețurile le poți verifica online, poți face comparații și alege prețul care îți convine cel mai mult. De asemenea, poți beneficia de numeroase promoții, oferte excelente pe care magazinele online le oferă aproape întotdeauna clienților lor.  
  • Pe internet poți citi recenzii la cărțile pe care dorești să le achiziționezi. Firește, gusturile nu se discută în materie de literatură, dar chiar și așa ne interesează ce cred cei care au citit o anume carte înaintea noastră.  
  • Librăriile online oferă și cărți electronice, nu numai cărți tipărite. Dacă vrei să cumperi o carte electronică, aceasta vă este livrată imediat.   

Cititorii au înțeles printre primii că timpul pe care l-ar petrece mergând de la o librărie la alta, în căutarea unei cărți îl pot folosi fie citind recenzii de pe internet, fie citind o altă carte. De aceea mulți aleg să comande cărțile online. Probabil că tendința aceasta se va menține și de acum înainte pentru că tot mai mulți oameni au din ce în ce mai puțin timp și este nevoie să citească destul de mult pentru a se dezvolta în plan personal. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter