(P) Beneficiile suplimentelor alimentare pentru o viață sănătoasă

De Unica.ro, pe

Deși o dietă echilibrată este necesară pentru o sănătate bună, stilurile noastre de viață actuale tind uneori să interfereze cu acest echilibru. În acest caz, poate fi o decizie bună să optați pentru suplimente alimentare pentru a compensa eventualele deficite ale aportului. Aporturile oficiale de substanțe nutritiv pot varia că standarde și că doză de administrare. Cu toate acestea, a urmă sfatul unui specialist în medicină permite indicarea, în funcție de vârstă și sex, a cantităților de substanțe nutritive necesare pentru menținerea sănătății.

 Evaluând aportul zilnic al fiecărui nutrient esențial, veți putea avea în vedere la timp o posibilă deficiență. Cu toate acestea, este recomandat să consultați medicul sau farmacistul înainte de a lua un supliment alimentar. Nu uitați să citiți cu atenție instrucțiunile, mai ales dacă decideți să combinați diferite tipuri de suplimente.

Anumite situații specifice pot necesită aportul de suplimente alimentare naturale pentru a compensa lipsa anumitor nutrienți. Unii medici recomandă cu încredere pacienților lor gravide să ia suplimente care conțîn fier, calciu sau vitamina B9, deoarece acești nutrienți sunt esențiali pentru o sarcina reușită și ușoară. De asemenea, în acea perioada din viață unei femei, importante sunt și acele suplimente naturiste cu fier.

 Persoanele cu diete speciale, cum ar fi vegetarienii și veganii, sau persoanele care sunt foarte active sunt mai susceptibile de a avea nevoie de suplimente alimentare, iar magazinul online Go Vita va pune la dispoziție orice gama de suplimente nutritive, necesare pentru organism. Suplimentele alimentare nu ar trebui să înlocuiască contribuțiile pe care trebuie să le îndeplinească dietă, ci să le completeze. În plus, este recomandabil să respectați conștiincios doză, deoarece o subdozare nu va avea niciun efect și o supradoză poate provoca efecte nedorite.

 Altfel spus, aceste suplimente alimentare de pe go-vita.ro sunt ideale, doar dacă sunt consumate în cantități moderate, fără a se exagera. Majoritatea suplimentelor alimentare sunt foarte concentrate în vitamine și minerale. Prin urmare, consumul neinformat poate fi periculos pentru sănătate. Diferite studii au remarcat riscurile tulburărilor cardiovasculare, creșterea mortalității la persoanele în vârstă, dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, care suferă de probleme osoase și disfuncții renale. Trebuie să fiți vigilenți atunci când luați un supliment alimentar.

 Sfatul unui profesionist din domeniul sănătății trebuie avut în vedere de fiecare dată când decideți să urmați vreun tratament sau vreo dietă, așa cum este și administrarea de suplimente alimentare. Organismul fiecăruia dintre noi reacționează diferit, de aceea este absolut necesar să se aibă în vedere un consum moderat. Cumpără suplimente alimentare pe go-vita.ro și ai parte de sănătate!

(P) Beneficiile suplimentelor alimentare pentru o viață sănătoasă

 Deși suplimentele alimentare sunt foarte recente în lumea farmacetica și cea a produselor naturiste, intrarea lor pe piață este puternic legată de tulburările de sănătate care au suferit în ultimele secole, cum ar fi afecțiunile cauzate de deficitul de vitamina C, rahitismul, deformările osoase etc. Într-adevăr, suplimentele alimentare au fost dezvoltate mai întâi cu scopul de a preveni diverse probleme de sănătate.

 Astăzi, utilizarea acestor suplimente se extinde la cercetarea bunăstării, frumuseții, formei, tonului și întârzierii îmbătrânirii. Există mii dintre ele pe piață, fiecare având misiunea să importantă în organism. Multe suplimente alimentare pot interacționa între ele sau cu anumite tratamente medicamentoase. Orice interacțiune trebuie luată foarte în serios pentru a evita consecințele grave pe care le-ar putea avea. În general, este indicat să nu luați medicamente după ureche și nu uitați discutați cu medicul dumneavoastră suplimentele de care considerați că ați avea nevoie.

 Sănătatea este prețioasă pentru fiecare dintre noi, de aceea este deosebit de important să avem grijă să ne-o păstrăm, să o menajăm cum putem mai bine, pentru că timpul să nu domine starea de sănătate, ci invers! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter