(P) Alegerea tipului de frigider

De unica, pe Ultimul update Miercuri, 07 august 2019, 12:17

Frigiderul este unul dintre puținele electrocasnice pe care le folosim zilnic și fără de care ne-ar fi aproape imposibil să ne descurcăm. Drept urmare, alegerea frigiderului ar trebui realizată ca atare. Nu ar trebui să ne intereseze doar capacitatea de stocare a alimentelor pe care ne-o pune la dispoziție, ci și alte tehnologii și detalii importante care pot aduce un plus de confort în viața noastră.

Înainte de toate, ar trebui să ne gândim la consumul de energie al frigiderului nostru. Dacă avem un frigider vechi, atunci este foarte probabil ca acest lucru să se simtă și pe facturile pentru energie electrică. Iar asta deoarece este singurul dintre electrocasnice care funcționează zilnic, în întregul an. De asemenea, studiile spun că aparatele frigorifice se situează pe primul loc într-un top al aparatelor consumatoare de energie electrică. 

Ai așadar toate motivele pentru a fi atent la fiecare mic detaliu atunci când îți achiziționezi un nou frigider.

Marca frigderului achiziționat reprezintă un prim detaliu pe care ar trebui să îl ai în vedere. Iar la acest capitol, produsele Daewoo se prezintă foarte bine, atât din punct de vedere al designului cât și al calității. Daewoo este un brand care în ultimii 40 de ani s-a concentrat foarte mult pe partea de refrigerare, motiv pentru care astăzi pot oferi produse care își încântă cumpărătorii cu tehnologii sofisticate și cu noi trenduri foarte practice.

Perfect NoFrost – tehnologia care nu ar trebui să-i lipsească frigiderului tău

Aparatele frigorifice s-au schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Au evoluat odată cu tehnologia, iar marii producători de aparate frigorifice au venit cu foarte multe inovații foarte smart. Un bun exemplu în acest sens este tehnologia Perfect NoFrost. Aceasta a schimbat complet refrigerarea, pentru a preveni formarea de gheață în aparat, temperatura din interior fiind una cât mai prietenoasă cu alimentele depozitate.

Practic, agentul termic circulă cu ajutorul curenților de aer rece, neexistând astfel particule de apă care fac necesară dezghețarea periodică a frigiderului. Mai mult decât atât, produsele depozitate în congelator nu se vor lipi între ele, iar capacitatea de congelare este de 5 ori mai mare. 

Atunci când îți achiziționezi un nou frigider ar mai trebui să te preocupe și relația cu mediul înconjurător. Mai exact, producătorul frigiderului ar trebui să își asume responsabilitatea față de mediu și să ofere produse cât mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cazul Daewoo, aparatele frigorifice ale acestui producător au un compresor foarte eficient dar folosesc și sistemul Digital Smart Control, astfel încât consumul de energie să fie cât mai redus. 

Practic, aparatele Daewoo din clasa energetică A++ au un consum de energie cu până la 29% mai mic decât produsele similare care fac parte din clasa A+.

Descoperă produsele Daewoo cu Perfect NoFrost și clasa energetică A++.

Cum să obții cea mai bună eficiență pentru frigiderul tău

Există câteva trucuri care te pot ajuta să îmbunătățești eficiența frigiderului tău. Pune-le și tu în aplicare iar astfel aparatul tău frigorific va funcționa la eficiență maximă:

  1. Amplasarea frigiderului ar trebui realizată într-un loc mai răcoros, ferit de razele soarelui sau de orice aparat care emană căldură;
  2. Un frigider va fi mult mai eficient atunci când este plin decât atunci când este gol. Drept urmare, dacă nu gătești foarte mult, ar trebui să optezi pentru un frigider mai mic, cu o capacitate de depozitare redusă;
  3. De asemenea, este greșit să amplasezi frigiderul chiar lângă perete, deoarece acesta are nevoie de cel puțin 2 cm liberi pentru o ventilație cât mai bună;
  4. Atunci când introduci alimentele în frigider, acestea nu ar trebui să fie calde, ci la temperatura camerei. Dacă introduci alimente calde în frigider, atunci acesta va consuma mai multă energie pentru a le putea răci;
  5. Ușa trebuie să fie mereu închisă, deoarece în caz contrar nu numai că alimentele nu vor fi păstrate proaspete prea mult timp, ci totodată acesta va avea nevoie de mai multă energie pentru a încerca răcirea aerului care pătrunde în interior.

Perfect NoFrost Daewoo: FRESH, HEALTHY & HAPPY

#daewoo #aplusplus #perfect #nofrost #frigidere

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter