(P) 5 trucuri eficiente pentru o postură corectă

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 11 iulie 2021, 13:16

Suntem cu toții în permanență cu spatele încovoiat și capul aplecat, fie asupra telefonului, fie asupra laptopului sau a altor gadget-uri. Să nu mai vorbim despre cei care lucrează la birou și petrec cel puțin 8 ore pe zi în scaun, existând astfel riscul unor probleme majore în ceea ce privește postura corpului. Deși mulți dintre noi ne dorim să ne păstrăm o postură corectă a coloanei vertebrale, foarte puțini reușim să obținem acest lucru. 

În această ordine de idei, am alcătuit pentru tine o listă cu sfaturi care te pot ajuta să îți menții o poziție corectă a spatelui, care să nu pună presiune asupra coloanei vertebrale și care să te scutească de anumite complicații la nivelul acesteia. Iată, așadar 5 trucuri simple și eficiente prin care poți adopta o postură corectă! 

  1. Ai grijă să porți geanta pe ambii umeri 

Obiceiul de a purta, în fiecare zi, geanta pe același umăr poate determina schimbarea centrului de greutate al corpului, ceea ce va duce inevitabil la dureri de spate și dureri musculare. Un truc eficient este de a alterna umărul pe care porți geanta și de a încerca să păstrezi în geantă doar strictul necesar, pentru a nu căra astfel o greutate inutilă. Dacă vorbim despre o geantă de laptop, poți opta pentru purtarea acesteia pe diagonală, pentru a distribui greutatea genții uniform, fără presiuni asupra coloanei. 

    2. Folosește o masă pentru laptop 

Dacă atunci când stai la birou ai tendința de a te apleca întotdeauna asupra laptopului, este momentul să investești într-un suport pentru laptop. În acest fel vei privi fix în fața ta atunci când lucrezi și vei evita aplecarea înainte, ce provoacă în timp dureri de spate și probleme majore de postură a corpului. 

   3. Ridică scaunul la un nivel optim 

Dacă petreci întreaga zi la birou, trebuie să te asiguri că scaunul pentru birou are un nivel optim și că nu este prea jos sau prea sus. Pentru a te asigura de acest lucru, asigură-te că brațele tale formează un unghi de 90 de grade la nivelul cotului atunci când tastezi. În cazul în care nu se întâmplă acest lucru, ridică scaunul pentru a evita o presiune inutilă asupra mușchilor spatelui, ce se încordează de fiecare dacă când postura ta nu este dreaptă, ci aplecată. 

   4. Evită încrucișarea picioarelor 

Un alt truc simplu și eficient care te va ajuta să ai o postură corectă la birou este evitarea încrucișării picioarelor. Astfel, asigură-te că umerii sunt întotdeauna aliniați cu șoldurile, că nu stai picior peste picior, iar tălpile sunt lipite de podea. Obiceiul de a sta cu picioarele încrucișate poate cauza dureri serioase în zona lombară, lucru care nu se întâmplă atunci când știi să adopți o postură corectă. 

   5. Fă exerciții pentru menținerea posturii corecte

Dacă vrei să nu manifești dureri la nivelul spatelui, este important să-ți găsești timp pentru exerciții care să te ajute să îți menții postura corespunzătoare. Optează pentru sesiune de exerciții pentru spate de 10-20 de minute pe zi, fără a te suprasolicita. Dacă lucrezi foarte mult timp la birou, ai grijă să-ți încălzești spatele, gâtul și umerii zi de zi, cu câteva mișcări care să reușească să detensioneze mușchii spatelui. 

A învăța cum să stai drept și corect nu este o imposibilitate pentru nimeni. Adoptă și tu o postură corectă folosindu-te de aceste mici trucuri menționate mai sus și, cu siguranță vei reuși să previi apariția celor mai întâlnite probleme ale spatelui, prezenta la majoritatea categoriilor de vârstă. Îți promitem că te vei bucura, în timp, de efectele benefice ale adoptării unei posturi corespunzătoare! 

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter