(P) 5 reguli pentru o îngrijire corectă a tenului

De unica, pe

Un ten sănătos, fără imperfecțiuni are nevoie de o îngrijire aparte. Rutina zilnică de înfrumusețare a pielii trebuie să îndeplinească pașii esențiali pentru o curățare optimă a porilor, așa că iată care sunt regulile pe care le nu ai voie să le omiți.

Cum ai grijă de tenul tău în fiecare zi

Produsele de îngrijire pe care le alegi, dar și modul în care le folosești pot oferi tenului strălucirea de care are nevoie în doar câțiva pași simpli. Nu uita că pentru a te bucura de o piele sănătoasă, procesul de îngrijire trebuie bifat în fiecare dimineață și seară. Așadar, iată care sunt pașii:

Pasul 1 – Demachierea. Chiar dacă te-ai demachiat și ai îndepărtat orice urmă de machiaj seara trecută, la prima oră a dimineții trebuie să începi procesul de curățare cu demachierea. Pe timpul nopții tenul tău acumulează un exces de subum și transpirație și trebui îndepărtate cu un gel de curățare special pentru tipul tău de piele. Nu este indicat să îți cureți fața cu un săpun obișnuit deoarece acesta poate usca pielea.

Pasul 2 – Exfolierea. Etapa de tonifiere nu trebuie omisă din rutina zilnică de îngrijire deoarece te poate ajuta să ai un aspect al tenului mult mai fin. Procedeul nu este recomandat în fiecare zi dacă ai un ten sensibil, ci doar o dată pe săptămână. În acest pas poți să apelezi și la o mască de față potrivită tipul tău de ten, pentru a oferi un plus de hidratare pielii sau pentru a te asigura că îți cureți porii în profunzime.

Pasul 3 – Tonifiere. Acest pas de îngrijire îți va ajuta pielea să intre mai bine în contact cu agenții de hidratare ai cremei de față. Pentru tonifiere, ai nevoie de o loțiune tonică potrivită pentru nevoile tipului tău de piele, pe care să o aplici cu ajutorul unei dischete demachiante pe toată suprafața feței, dar și pe gât. După ce o aplici, o lași să se usuce în mod natural.

Pasul 4 – Hidratarea. Cea mai importantă etapă în ritualul de îngrijire o reprezintă hidratarea. Pe timp de noapte, ai nevoie de o cremă mult mai hidratantă, în timp ce pe timp de zi poți folosi o cremă mai lejeră. Alege o cremă de față care să îți asigure și protecție împotriva razelor UV deoarece prima cauză a apariției ridurilor este expunerea prelungită la soare. Protecția solară este recomandată încă din primi ani de viață în primul rând pe timpul verii, dar și iarna sau în zilele înnorate.

Pasul 5 – Reîmprospătează-ți zona de sub ochi. Pentru a scăpa de ochii ușor umflați apelează la următoarele trucuri. Păstrează-ți o cremă pentru ochi la frigider și aplică câte puțin în fiecare dimineață. De asemenea, pune câteva pliculețe de ceai negru sau ceai de mușețel la frigider pentru câteva minute și aplică-le pe pleoapă până în momentul în care revin la temperatura normală.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter