(P) 5 obiecte de care vei avea mereu nevoie în bucătărie

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 08 august 2021, 22:27

Bucătăria este una dintre camerele de bază ale locuinței. Fiecare zi începe cu micul dejun și cafeaua pe care o prepari în bucătărie. Aici se adună familia după  zi de activități separate, pentru a împărtăși întâmplările zilei și a se bucura de căldura unei mese gustoase și a celorlalți. Așadar, acest spațiu este echivalentul modern al vatrei tradiționale, ceea ce demonstrează cât de importantă au rămas hrana și masa în cultura și existența noastră. De aceea, utilarea unei bucătării este un lucru cât se poate de serios. Sunt multe obiecte pe care le putem folosi în bucătărie, iar în fiecare an apar altele noi, unele utile, altele mai bune de decor. Totuși, anumite obiecte specifice bucătăriei sunt atât de importante, încât nu te poți lipsi de ele. Descoperă în rândurile care urmează 5 dintre ele.

  1. Cuțite

Un bucătar fără cuțite este ca un agricultor fără sapă. Cuțitul este atât de important în bucătărie, încât unii bucătari profesioniști călătoresc cu propriile cuțite de fiecare dată când gătesc la un restaurant din străinătate. Ca amator, nu ai nevoie de un set complet de cuțite, ci de cele 3 esențiale: 

  • Cuțitul zimțat de pâine
  • Cuțitul mare de chef
  • Cuțitul mic de tocat, feliat și curățat legume

Este de preferat să investești în câteva cuțite de calitate în locul mai multora ieftine, pentru ca experiența gătirii să nu devină o corvoadă, ci să reprezinte o plăcere. Lamele cele mai bune sunt cele fabricate prin forjare, dar cele obținute prin matrițare sunt mai ușoare.

  1. Tocătoare

Orice bucătar știe că una dintre activitățile principale ale gătitului este tocatul. Ai nevoie de un tocător pentru carnea crudă și un altul pentru legume, fructe și plante cu frunze. În acest mod poți evita potențialii agenți patogeni care se pot găsi pe carne și care pot contamina salatele sau alte preparate crude sau pregătite termic doar parțial. Lemnul și plasticul sunt cele mai indicate, spre deosebire de tocătoarele din materiale dure, ca piatra sau marmura, care pot duce la uzura rapidă a cuțitelor.

  1. Recipiente pentru gătit

Ce bucătărie se poate numi astfel dacă nu are un întreg dulap dedicat recipientelor de gătit? Oale de diverse mărimi, tigăi, cratițe, tăvi, forme sunt necesare pentru preparate diverse. O tigaie realizată dintr-un material care nu lipește nu trebuie să-ți lipsească. De asemenea, o cratiță emailată, rezistentă la căldură și care distribuie căldura uniform te ajută să obții mâncăruri gustoase.

  1. Veselă

Vesela este necesară atât pentru pregătirea alimentelor, cât și pentru servire. Pentru ca preparatele să impresioneze invitații sau membrii familiei, ai nevoie de veselă diversă, atât din punct de vedere al formei, cât și al dimensiunii, culorii și materialului. Farfurii, castroane, sosiere dar și pahare și sticle pentru vin și alte băuturi sunt necesare pentru ca masa să arate bine și pentru ca atmosfera să fie plăcută.

  1. Robot de bucătărie

Robotul de bucătărie este un aparat electrocasnic multifuncțional. Utilitatea sa se extinde asupra tuturor activităților specifice pregătirii alimentelor. Dacă un blender este util pentru smoothie-uri și dressinguri, un robot de bucătărie are o mulțime de accesorii care te ajută să mărunțești, feliezi, răzuiești, storci și amesteci. Dacă vrei să-ți ușurezi munca, un ajutor de bucătar sub forma unui robot de bucătărie este ideal. Curățarea sa necesită însă atenție și migală, pentru că este necesar să insistăm și asupra axului și a tuturor pieselor, fără a folosi substanțe sau materiale abrazive.

Fie că gătești regulat sau nu, în bucătărie ai nevoie de anumite obiecte pentru a putea pregăti și servi masa. Cele 5 pe care ți le-am prezentat sunt doar câteva dintre cele necesare, așa că, dacă îți amenajezi bucătăria, ia în calcul și achiziționarea de tacâmuri, ustensile diverse și alte lucruri.

Sursa foto: https://www.pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter