(P) 5 accesorii simple care dau strălucire mesei festive

De unica, pe Ultimul update Vineri, 15 noiembrie 2019, 14:53

Când vorbim despre mesele de sărbătoare, cei mai mulți se gândesc la Crăciun și Revelion. Dar nu trebuie să așteptăm cu lunile o ocazie specială pentru a aranja o masă festivă. Fie că este o aniversare, o petrecere cu prietenii sau o simplă duminică în sânul familiei, o masă frumos decorată este un semn de respect și iubire pentru cei din jurul ei. Iată câteva soluții simple și deloc costisitoare pentru a da mesei tale un aer elegant, strălucitor și festiv.

   1. O față de masă impecabilă

Indiferent de culoare, imprimeu sau model, fața de masă trebuie să fie fără pată. Nu e greu să te asiguri că ești mereu pregătit cu o față de masă fără cusur. Petele sau găurile în material, oricât de mici ar fi, vor sabota demersul tău de a aranja o masă strălucitoare. Poți alege culoarea în funcție de restul pieselor de pe masă sau poți merge pe varianta 100% sigură: alb imaculat. Cele mai elegante țesături sunt mătasea, inul sau lâna, dar nu te sfii să folosești o față de masă din bumbac dacă îți place și arată ca nouă.
TRUC: O față de masă cutată poate da un aspect neglijent, așadar acordă-ți cinci minute pentru a călca materialul înainte de sosirea invitaților. Vei observa diferența!

      2. O cană BRITA Elemaris pentru filtrarea apei

Mesele festive, care se doresc a fi elegante, sunt total incompatibile cu sticlele de plastic de unică folosință. Apa este obligatoriu să fie servită din căni mari sau carafe, astfel că o cană filtrantă cu design rafinat nu punctează doar la aspect, ci și la utilitate. Cana Elemaris este poate cea mai elegantă din colecția cănilor filtrante BRITA. O găsești în două variante de culoare, alb și negru, și două dimensiuni diferite.  Aspectul modern o face perfectă pentru a completa decorul festiv, dar cana filtrantă BRITA punctează și la utilitate. Filtrează impuritățile și reduce semnificativ cantitatea de clor, calcar și metale grele care se regăsesc de cele mai multe în ori în apa de la robinet. Cănile filtrante nu sunt doar elegante, practice și comode, ci sunt o alternativă ecologică și sănătoasă la apa îmbuteliată în sticle de plastic. Servește-i pe oaspeții tăi cu apă filtrată la temperatura camerei sau rece, pentru că o cană BRITA Elemaris este concepută astfel încât să încapă la fix pe raftul ușii de la frigider.

  1. Un suport de lumânări

    Lumânările sunt o piesă must-have pentru orice masă festivă. Dacă vrei să creezi un efect cu adevărat unic, alege un sfeșnic metalic, cu mai multe brațe. Ține minte însă că o astfel de piesă ridică standardul, astfel că toate celelalte elemente ale decorului festiv trebuie să fie impecabile și deosebit de elegante pentru a forma un tablou armonios. Dacă vrei ceva mai puțin pretențios, mergi pe varianta unui set de suporturi cu design modern și minimalist. În privința lumânărilor, regula este una și simplă: nu alege lumânări parfumate. Singurele arome de la masă ar trebui să fie cele ale mâncărurilor și desertului, așadar alege niște lumânări simple o astfel de ocazie.
  2. Un aranjament floral

    Decorațiunile florale nu sunt potrivite doar pentru evenimentele la salon. Fie că este vorba despre un aranjament elaborat sau despre o simplă vază cu flori de câmp, aceste elemente transformă experiența mesei într-una deosebită și plină de culoare. Nu trebuie să cauți flori exotice și costisitoare, cele de sezon sunt ideale tocmai prin simplitatea și frumusețea lor. Lasă-te condusă de imaginație și folosește elemente precum sfoară, panglici și funde colorate, conuri și crenguțe de brad, fructe mici, globuri sau batoane de scorțișoară. Atenție! Evită să folosești două sau mai multe piese centrale în același timp, cum sunt aranjamentul floral și sfeșnicul impunător.
  3. Un set de pahare impecabile

    Paharele sunt adesea cel mai neglijat aspect de pe masă. Nu trebuie să ai pahare din cristal sau piese foarte scumpe ca să impresionezi. Singura regulă este că trebuie să impecabile, indiferent de material. Ciobiturile sau petele de pe pahare vor “știrbi” din strălucirea mesei festive, indiferent la câte alte accesorii și trucuri ai apelat. Investește într-un set de pahare cu picior, înalte și sclipitoare, dar cu un model cât mai simplu. Fie le păstrezi în cutie, pentru ocaziile speciale, fie le folosești oricând, dar te asiguri că sunt lipsite de defecte atunci când pregătești masa festivă. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter