Living în stil modern – 4 idei de amenajare

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 septembrie 2021, 13:02

Ideile pentru amenajarea locuinței se găsesc la tot pasul, dar nu prea știi ce să alegi pentru un living în stil modern, care să fie simplu, funcțional, confortabil și în ton cu tendințele actuale de design interior. Îți prezentăm în continuare câteva variante pe care le poți încerca, indiferent dacă stai într-un apartament sau o vilă.

Alege ferestre mari pentru un living luminos și aerisit

Înlocuiește ferestrele obișnuite cu cele de mari dimensiuni și cu uși culisante care pot să ajungă până la mărimea unui perete întreg. Astfel vei avea mai multă lumină în living, încăperea va părea mai spațioasă, iar piesele de mobilier vor fi mai bine puse în valoare, într-un decor aerisit. Renunță la draperiile grele și perdelele înflorate, le poți înlocui cu jaluzele verticale din bambus.

Dacă livingul se continuă cu un balcon sau o terasă, folosește acest spațiu exterior ca pe o zonă de relaxare unde poți să amplasezi măsuța de cafea și două fotolii, ca să eliberezi spațiu în camera de zi și să te bucuri de aer curat.  

Combină original culori și texturi într-un living cu personalitate

Stilul modern este caracterizat de simplitate și expresivitate, așa că predomină culorile în tonuri naturale de crem, alb, ivory, bej, bleu. Adaugă strălucire acestor nuanțe cu niște contraste interesante în tonuri de wenge, antracit, burgund sau cognac.

Atmosfera din living va fi mai dinamică, iar micile piese de decor (fotolii puf, perne, vaze, statuete) vor completa ansamblul cromatic, pentru un interior stilat. Înlocuiește imprimeurile cu suprafețe texturate și alege combinații de materiale ecologice și metal pentru piesele mari de mobilier (canapea, fotolii, masă, comodă TV sau bibliotecă).

Adaugă accente de design industrial pentru un living trendy

Amenajările de inspirație industrială sunt în tendințe și le poți integra cu ușurință într-un living în stil modern. Optează pentru pardoseli care imită lemnul și teracota, decorează un perete cu bucăți de cărămidă aparentă antichizată și amplasează într-un colț un minibar pe roți, realizat din tije și fitinguri metalice.

Combină mese de living moderne cu elemente steampunk (tonuri metalice de cupru și bronz, linii ferme de mobilier industrial cu tapițerie de piele vintage și catifea în  nuanțe surprinzătoare de albastru ultramarin).

Aceste tușe de design industrial vor da personalitate unui living modern, pentru un decor trendy, în care dispozitivele high-tech se integrează perfect.

Mai multă verdeață pentru un living mai aproape de natură

Stilul modern pune accent pe ecologie, atât ca materiale utilizate în realizarea amenajărilor interioare, cât și ca preferință pentru decoruri din plante verzi, puse în vaze și ghivece minimaliste, în ton cu nuanțele mobilierului.

Pot fi jardiniere cu yucca, bonsai, cactus, areca sau dracena, licheni decorativi ori vase mici cu plante aromatice mediteraneene. Vor da prospețime ambientului și vor înviora atmosfera cu tonuri vesele de verde, pline de vitalitate.

Amenajările de tip open space, frecvent întâlnite în locuințele moderne, reprezintă spații excelente pentru amplasarea plantelor verzi și le includ pe acestea în aranjamente originale, inclusiv pereți vegetali și mici grădini de interior.

Alege ceea ce îți place din aceste idei de amenajare pentru un living în stil modern și nu uita că simplitatea și naturalețea sunt secretele unui design interior de succes.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter