Jacheta softshell pentru femei – de ce este cea mai bună alegere pentru sezonul de toamnă?

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 24 august 2021, 20:07

Jacheta softshell a devenit o piesă esențială în garderoba multor femei, fiind una dintre cele mai inspirate alegeri pentru sezonul de toamnă. Simple, practice și extrem de ușoare, jachetele softshell îți vor ține de cald atât cât trebuie, oferindu-ți în egală măsură libertate de mișcare.

O jachetă softshell nu este doar o piesă potrivită pentru femeile care aleg stilul sport, este la fel de ușor de integrat și în alte stiluri vestimentare. Poți purta jacheta softshell în timpul liber, dar mai ales atunci când practici un sport în aer liber, mergi într-o drumeție pe munte sau desfășori alte activități în exterior. Jacheta softshell are capacitatea de a menține temperatura corpului constantă.

Rolul unei jachete softshell a fost inițial acela de a proteja de vânt, ploaie și frig, însă astăzi vorbim de o piesă vestimentară la modă care face senzație în rândul femeilor care își doresc să țină pasul cu moda.

Ce este jacheta softshell și de ce ai nevoie de ea în garderoba de toamnă

Jachetele softshell sunt ideale pentru perioada intermediară dintre toamnă și iarnă, când afară începe să fie deja frig, însă nu atât de frig încât să fie nevoie să iei pe tine geacă groasă de iarnă. Jacheta softshell te protejează de frig, însă este realizată din materiale respirabile, care împiedică formarea transpirației, lucru care nu se întâmplă atunci când, de exemplu, porți un pulover mai gros în loc de jachetă. Când afară este mai răcoare și plouă, atunci este momentul să scoți din dulap jachetă softshell și vei fi protejată de vânt și ploaie. 

Majoritatea jachetelor softshell sunt realizate din materiale extrem de ușoare, ceea ce face ca și haina în sine să cântărească foarte puțin. Vezi modele disponibile: Bolf.

 Cum să porți jacheta softshell

Jachete softshell pot fi purtate în multe feluri pentru că sunt extrem de versatile. Acest model este purtat de femei atât în viața de zi cu zi, dar de departe cel mai des este purtat în timpul diverselor activități în timpul liber.

Dacă mergi mult cu bicicleta sau îți place să alergi în aer liber, vei resimți din plin beneficiile unei astfel de piese vestimentare. Jacheta softshell este respirabilă și în același timp umiditatea este ținută sub control datorită materialelor din care este confecționată și tehnologiilor folosite la realizarea ei. Având originea în echipamentele sportive, unele jachete au inclusiv detalii reflectorizante pentru a fi vizibile atunci când sunt purtate în întuneric.

Jachetele softshell sunt de asemenea perfecte pentru a te îmbracă în mai multe straturi, fiind extrem de subțiri. În acest fel, peste o jachetă softshell mai poate fi pusă cu ușurință o geacă de iarnă sau o pelerină de ploaie.

Poți purta jacheta softshell și în timpul liber, ori atunci când ieși în oraș sau la cumpărături, fiind o piesă vestimentară practică. Asortează la acest model de jachetă, jeanși sau pantaloni de trening și încălțări sport și nu vei da greș cu ținuta ta ce are un aer relaxat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter