Îți este frică de menopauză? Tot ce trebuie să știi pentru a îmbrățișa această etapă

De Unica.ro, pe

Menopauza este un pas firesc în viața oricărei femei. Din păcate, aceasta are o reputație nefericită în cultura populară, motiv pentru care multe dintre noi ne temem de ea.

Menopauza vine cu beneficiul lipsei ciclurilor menstruale – și, automat, lipsa efectelor secundare ale acestora, cum ar fi durerile pelvine intense. Totodată, menopauza vine cu avantajul de a putea face sex cu partenerul tău fără teama de a rămâne însărcinată atunci când nu ești pregătită.

Însă în literatura de specialitate, când se vorbește despre menopauză, se vorbește mai puțin despre avantaje și mai mult despre simptomele cu care aceasta vine, cum ar fi bufeurile, transpirațiile nocturne, tulburările de somn, uscăciunea vaginală, durerile musculare, problemele de memorie, ceața cerebrală, scăderea libidoului, pierderile involuntare de urină, creșterea în greutate, anxietatea, pielea uscată, problemele digestive, rigiditate articulațiilor, osteoporoza și oboseala.

Statisticile arată că menopauza apare de regulă între 40 și 55 de ani, odată cu scăderea nivelului de estrogen din organism, și ține aproximativ șapte ani. Ea presupune absența timp de un an a menstrelor, fiind un rezultat al consumării numărului de foliculi din ovare. Aproape 1 din 100 de femei experimentează menopauza înainte de 40 de ani, iar 1 din 1000 înainte de 30 de ani.

Tu ești stăpâna menopauzei, nu menopauza stăpâna ta, cu ajutorul schimbărilor sănătoase

Nu este de mirare că femeile se tem de menopauză. Este important să ne amintim că aceasta este doar o altă etapă din evoluția noastră. Cu schimbările mici, dar semnificative, ale stilului de viață, aceasta poate fi ținută sub control. Aceste schimbări cuprind sportul, dieta și suplimentele.

Mayo Clinic recomandă femeilor să facă sport în timpul menopauzei, dar și după, pentru că beneficiile sunt evidente: prevenția creșterii în greutate, reducerea riscului de apariție a cancerului, întărirea sistemului osos, prevenția fracturilor și osteoporozei, micșorarea riscului de a dezvolta diabet și boli cardiovasculare, îmbunătățirea stării de spirit. Printre exercițiile recomandate sunt cele de aerobic, de training muscular și de stretching.

Și dieta joacă un rol important, astfel încât The Association of UK Dietitians sugerează femeilor aflate la menopauză să aibă dietă echilibrată, care să includă cel puțin cinci porții de fructe și legume de culori diferite, cereale bogate în fibre, pește, nuci nesărate, fasole, alimente bogate în calciu și care să excludă, pe cât posibil, cafeina și alcoolul.

Dincolo de sport și dietă, suplimentele au și ele o importanță deosebită în a te ajuta să îți ții organismul sub control în timpul menopauzei. Suplimentele de la Fiterman Pharma sunt cele care ne-au convins pe noi. Fiecare supliment are un rol diferit, de nelipsit din rutina acelora dintre noi care ne aflăm la menopauză.

Produse menopauza Fiterman Pharma

Mastrelle Meno I ajută la calmarea simptomatologiei specifice menopauzei, fără hormoni. Acesta ameliorează bufeurile, transpirațiile nocturne, oboseala, tulburările de somn și iritabilitatea, prin intermediul extractelor vegetale benefice pe care le conține și a vitaminei B6. Cu ajutorul său, vei avea parte de un somn mai liniștit și de o relaxare profundă.

Mastrelle Meno II contribuie la restabilirea echilibrului hormonal la menopauză, dar și după menopauză. Acest supliment susține sănătatea sistemului osos, protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățește elasticitatea pielii și fortifică părul. Vei primi astfel un aport sănătos de izoflavone din soia, vitamine și calciu, elemente esențiale pentru orice femeie aflată la menopauză.

Ostart Plus este recomandat pentru acele perioade caracterizate de pierderi de minerale, cum ar fi pierderea masei osoase cauzate de menopauză. Asocierea de calciu, vitamina D3 și vitamina K2 asigură o funcționare optimă a mușchilor și nervilor, contribuie la coagularea normală a sângelui și protejează sistemul cardiovascular.

Mastrelle Madame 45+ gel vaginal este aliatul tău de încredere atunci când deficitul de estrogen de la menopauză duce la uscăciune vaginală. Cu o textură ușoară, negrasă, sub formă de ulei în apă și cu un pH apropiat de cel al mucoasei vaginale la menopauză, gelul acesta asigură o lubrifiere ideală și îmbunătățește calitatea țesutului vaginal, astfel încât tu să te bucuri de o viață sexuală sănătoasă indiferent de schimbările care au loc în corpul tău.

Descoperă toate aceste produse AICI.

Cu ajutorul unui stil de viață sănătos și a suplimentelor potrivite, vei descoperi că menopauza nu este un inamic, ci doar o altă etapă din viață, care amintește cât de important este să prețuim fiecare clipă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter