Vezi care sunt primele semne ale menopauzei

De Sandra S., pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:18
Sex

Perioada în care corpul tău se pregăteşte pentru menopauză se numeşte perimenopauză. Din punct de vedere fizic, la nivel hormonal, tranziţia seamănă cu cea din timpul pubertăţii. Vezi care sunt semnele acestei perioade.

Diferenţa între perimenopauză şi menopauză

Perimenopauza este un nou capitol în viaţa unei femei, fiind un interval de timp care durează câţiva ani, până la atingerea menopauzei. În această perioadă de tranziţie, femeia îşi pierde fertilitatea puţin câte puţin, ceea ce înseamnă oprirea producţiei de ovule. În medie, femeile ajung la menopauză la vârsta de 50 de ani. Există cazuri în care femeile nu au simptome ale perimenopauzei, ci intră direct în cea de-a doua fază, iar simptomele sunt mult mai severe. În timpul menopauzei, o femeie nu mai are deloc menstruaţie, ovarele nu mai produc hormonii necesari, însă alte glande preiau aceste funcţii. În timpul perimenopauzei, în primul an, o femeie mai poate rămâne însărcinată, însă nu şi în timpul menopauzei.

Simptomele perimenopauzei

Potrivit studiilor ce au fost efectuate de-a lungul anilor, primele semne că ai intrat în perimenopauză sunt bufeurile de căldură, transpiraţiile pe timp de noapte, insomnii, tensiune crescută, anxietate, depresie şi câştig subit în greutate. Mai târziu apar şi alte simptome, precum pielea excesiv de uscată, căderea părului, dureri la nivelul oaselor şi încheieturilor, pierderea elasticităţii vaginului şi dureri în timpul actelor sexuale.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter