Îngrijirea tenului matur – Beneficiile cremelor anti-aging 

După o anumită vârstă, crema anti-aging ar trebui să susțină reconstrucția fibrelor de colagen și elastina. Cele mai bune creme pentru femeile care au peste 40 de ani sunt cele care conțin retinol și esteri de vitamina C – substanțe care ajung în straturile mai profunde ale pielii. Îngrijirea tenului matur reprezintă o provocare mai mare decât îngrijirea tenului tânăr. Datorită scăderii secreției glandelor sebacee, pielea își pierde umiditatea și devine excesiv de sensibilă la factorii externi. În plus, devine mai puțin elastică și fermă, mai subțire, iar pe suprafața sa încep să apară și riduri și decolorări liniare. Toate acestea sunt o consecință a procesului de îmbătrânire progresivă. Pentru a oferi pielii o hidratare adecvată, ar trebui să apelezi la un ritual de îngrijire.

Cosmetice recomandate pentru tenul matur

Pielea unei persoane de peste patruzeci de ani are cerințe mult mai mari decât pielea unei persoane care are doar treizeci de ani, iar simpla utilizare a cremelor hidratante nu este suficientă. Specialiștii recomandă folosirea preparatelor de netezire și fermitate, care vor avea un efect pozitiv asupra stării pielii și vor întârzia procesul de îmbătrânire a pielii. Cum să stimulezi regenerarea tenului? În primul rând, alege produse cosmetice hrănitoare și stimulatoare pentru pielea matură. Cremele hidratante ar trebui să conțină compuși care acumulează apă în epidermă și, de asemenea, protejează împotriva pierderii acesteia. De regulă, cele mai bune creme hidratante pentru tenul matur sunt cele care sunt destinate tenului uscat, deoarece au o consistență mai bogată. În al doilea rând, hidratează pielea cu fiole sau seruri de mai multe ori pe an. Utilizează suplimente alimentare pe bază de vitamine și microelemente – beta-carotenul va îmbunătăți tonusul pielii. Exfoliază în mod regulat celulele moarte ale pielii cu un scrub adecvat și, nu în ultimul rând, utilizează produse de curățare și demachiere adecvate vârstei.

Ce ingrediente active ar trebui să conțină o cremă anti-aging pentru tenul matur

Crema anti-aging pentru tenul matur ar trebui să îmbunătățească aspectul feței și să susțină fibrele de colagen și elastină, pentru ca ridurile să nu se adâncească. De asemenea, acest produs cosmetic ar trebui să uniformizeze nuanța pielii și să elimine decolorarea acesteia. Cele mai frecvent utilizate substanțe pentru cremele anti-aging sunt:

  • retinolul și derivații săi;
  • esteri de vitamina C;
  • acizi alfa-hidroxi;
  • coenzima Q10;
  • minerale.

Substanțele active recomandate de dermatologi sunt retinolul și esterii vitaminei C – două substanțe care ajung în straturile mai profunde ale pielii. Retinolul, care este – de fapt – vitamina A, este o substanță cu efecte antirid dovedite. Acesta accelerează reînnoirea celulară, previne formarea de noi riduri, netezește liniile fine, elimină decolorarea pielii și face tenul să arate mai ferm și mai strălucitor. Înainte de a cumpăra o anumită cremă, merită să verifici compoziția produsului cosmetic. Cu cât retinolul și esterul vitaminei C apar mai sus în listă, cu atât mai bine – în gama de cosmetice That’s So de pe 24beauty.ro vei găsi creme anti-aging care conțin concentrația potrivită de retinol și vitamina C. Adesea, cremele anti-aging pentru tenul matur conțin și coenzima Q10, care este un puternic antioxidant și neutralizator al radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt responsabili pentru așa-numitele procese oxidante și accelerează procesul de îmbătrânire. Coenzima Q10 inhibă procesul de îmbătrânire a pielii, previne deteriorarea inestetică și decolorarea tenului.

În final, nu cumpăra o nouă cremă anti-aging în fiecare lună, doar pentru că cea anterioară nu a funcționat. Substanțele active, precum vitamina C sau retinolul, au nevoie de cel puțin trei luni pentru a-și putea arăta pe deplin potențialul. Dacă nu ai probleme cu așa-numita acnee a vârstei adulte, evită și emulsiile foarte ușoare sau gelurile-cremă. La varsta ta, pielea începe să se usuce (bariera sa naturală hidrolipidică scade treptat), așa că va fi util să ai un produs cosmetic mai dens și mai cremos – acesta hidratează și lubrifiază epiderma, precum și protejează pielea împotriva factorilor externi.

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter