Ghid pentru a alege oglinzi: tipuri, curățare, agățat și multe altele!

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 25 august 2021, 19:12

Există puține articole în casa noastră care pot transforma un spațiu la fel de repede și la fel de eficient ca o oglindă. Cele mai multe oglinzi pot fi folosite ca o declarație în intrarea casei, ca punct focal deasupra șemineelor ​​sau ca o suprafață interesantă în sala de mese.

Oglinzile pot schimba senzația și energia unei camere. Pentru a profita la maximum de oglinzi în casa ta, este la fel de important să știi cum să o alegi pe cea potrivită pentru spațiul tău, precum este să știi cum să o păstrezi curată și arătând grozav.

Acest ghid îți va arăta unde este posibil să ai nevoie de o oglindă în casa ta. Vine, de asemenea, să îți explice pas cu pas procesul pentru alegerea, suspendarea și îngrijirea oglinzilor.

De ce oglinzile sunt decorul perfect pentru casa ta

Oglinzile sunt adesea folosite pentru a face camerele să se simtă mai mari. Reflecția lor mărește adâncimea vizuală a camerei, creând o iluzie care face ca ochii noștri să se simtă ca și cum s-ar mișca într-o zonă mult mai mare. Acest efect este cel mai vizibil atunci când oglinzile sunt plasate opus față de ferestre, reflectând priveliștile lumii exterioare în interiorul spațiului tău.

Oglinzile cresc, de asemenea, luminozitatea camerelor prin reflectarea luminii naturale și artificiale. Acest lucru face ca zonele să se simtă mai ușoare și să pară mai mari, sporind calitatea luminii din spațiu.

Mai presus de toate, oglinzile sunt esențiale și deosebit de utile în dormitor sau baie. Acestea îți permit să te vezi exact așa cum ești, oferindu-ți spațiu pentru contemplare (și, sperăm, oarecare admirație) înainte de a ieși în lume.

Alegerea tipului potrivit de oglindă

Există trei tipuri de oglinzi, iar pentru a maximiza efectul dorit este important să îl alegi pe cel potrivit. Oglinzile plane sunt cele mai frecvente și reflectă spații cu proporții normale. Oglinzile concave se curbează spre interior, având caracteristici de mărire, iar oglinzile convexe izbucnesc în exterior, făcând imaginea reflectată mai mică.

Suntem norocoși că în ziua de astăzi oglinzile pot fi tăiate și dimensionate cu ușurință pentru a se potrivi oricărui spațiu. Toate aceste trei tipuri de oglinzi pot fi personalizate și aplicate pe o gamă largă de suprafețe, în diferite dimensiuni în întreaga casă.

Aceasta poate include oglinzi de lungime completă care se potrivesc în interiorul dulapurilor sau se întind pe lungimea unei încăperi, oglinzi montate pe perete care pot fi încadrate sau neîncadrate sau suprafețe oglindite, precum spatele unui dulap sau blaturile acestuia.

Progresele tehnologice înseamnă, de asemenea, că oglinzile vin acum într-o gamă largă de culori, tonuri și finisaje. Toate acestea înseamnă că poți obține o oglindă personalizată care se potrivește perfect casei tale.

Cum să atârni o oglindă

Oglinzile pot fi agățate și montate într-o serie de moduri.

Ca punct de plecare, va trebui să afli ce tip de perete ai; cel mai probabil, este gips-carton, ipsos sau zidărie. De aici, metoda de montare pe care o alegi va depinde de mărimea și tipul oglinzii.

Pentru oglinzile mai ușoare, un cârlig simplu înșurubat în perete poate fi suficient pentru a o ține. Pentru oglinzile mai grele pot fi necesare cleme sau suporturi.

Ca o notă, dacă montezi oglinda agățând-o de un cadru, verifică dacă acesta este solid din punct de vedere structural și poate ține greutatea oglinzii. Dacă cadrul nu arată suficient de puternic, întărește-l.

Cum se curăță o oglindă

Odată ce oglinda este ridicată pe perete, este important să o păstrezi într-o stare excelentă și impecabilă.

Pentru a menține oglinda curată și fără urme, pulverizează o combinație de apă și oțet pe o cârpă din microfibre și șterge-o pe suprafața oglinzii. Fă acest lucru printr-o mișcare înainte și înapoi pentru a evita dungile.

Curăță orice pete dure, cum ar fi machiajul sau pasta de dinți, folosind o cârpă curată și frecând cu alcool.

Bucură-te

Și iată! Ai acoperit acum toate bazele alegerii, agățării și curățării oglinzii ideale pentru casa ta.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter