Frigărui de pui cu legume fragede și aromate

Frigăruile de pui cu legume sunt perfecte atât pentru o masă în familie, cât și pentru prânzul la birou. O poți personaliza cu ușurință în funcție de preferințe și de ingredientele pe care le ai la îndemână. În doar 40 de minute te bucuri de un preparat gustos și sănătos.

Pentru a câștiga timp în bucătărie, cumpără din timp piept de pui tăiat cubulețe, gata pregătit pentru frigărui ori alte rețete culinare. Astfel singura sarcină va fi să tai legumele în bucăți și să înfigi pe rând ingredientele pe bețele de frigărui. 

Urmează pașii de mai jos și vei obține o carne suculentă alături de legume aromate și fragede. 

Ingrediente necesare pentru frigărui de pui cu legume

Ingrediente pentru frigărui

o caserolă de piept de pui cubulețe;

– un dovlecel;

– două ardei grași roșii (poți folosi și alte culori pentru diversitate);

– o vânătă;

– câteva roșii cherry.


Opțional, mai poți să adaugi și alte legume precum ceapă, ciuperci, ardei iute, cartof dulce, măsline și chiar brânză halloumi etc.

Ingrediente pentru marinadă

– o lingură de ulei;

– sucul proaspăt stors de la o lămâie;

– un grăunte de usturoi;

– o jumătate de linguriță de oregano;

– o jumătate de linguriță de busuioc;

– sare și piper după gust.

Cum prepari frigărui de pui cu legume

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține carne suculentă și aromată este să faci marinada. Așadar, pune într-un bol larg ulei, zeamă de lămâie, usturoi pisat, ierburi aromatice, sare și piper. Mai poți adăuga și boia dulce ori iute, în funcție de gusturi. Amestecă totul, după care pune cubulețele de piept de pui în bol și întoarce-le pe ambele părți în acest sos. Acoperă bolul cu folie alimentară și introdu-l în frigider pentru cel puțin jumătate de oră. De preferat, lasă-l în acest mix aromat până la două ore, însă dacă te grăbești, sunt suficiente și 30 de minute.

Între timp, pregătește legumele pentru frigăruile de pui. Spală-le bine și taie-le în bucăți grosiere de 3-4 cm. Dovlecelul și vânăta trebuie presărate cu puțină sare și lăsate deoparte la scurs. După aceea tamponează-le cu hârtie absorbantă. 

Urmează asamblarea frigăruilor de pui cu legume. Combină alternativ cubulețele din piept de pui cu bucățile de legume până când mai rămân câteva degete libere la capetele bețelor. Dacă folosești bețe de frigărui din lemn, pune-le la înmuiat în apă rece înainte să înfigi ingredientele pe ele. Astfel nu se vor arde pe grătar. 

Înșiră ingredientele pe bețele de frigărui după cum dorești. Spre exemplu, poți să pui un cubuleț de carne, după care ardei și dovlecel, apoi carne, după care vânătă și roșie. Și tot așa. Le poți face pe toate după același model ori să încerci diverse combinații. 

Pune frigăruile pe grătar și lasă-le câte 5 minute pe fiecare parte, după care întoarce-le din nou până când sunt gata. Astfel vor fi coapte uniform peste tot și vor avea același grad de frăgezime. 

După ce sunt gata, pune frigăruile de pui cu legume pe un platou și lasă-le puțin la răcit înainte de servire.

Frigărui de pui cu legume: modalități de servire

Frigăruile de pui cu legume pot fi servite în mai multe feluri, așa că ai libertate totală în bucătărie. Pot fi consumate ca atare fără nicio altă garnitură ori pot fi combinate cu chipsuri de cartofi la cuptor ori pilaf și salată de varză. 

Pentru servirea frigăruilor mai poți să prepari și diferite sosuri în casă precum: sos de iaurt cu mentă, sos de muștar cu miere, sos de roșii picant, sos Tzatziki ori sos de brânză. 

Pregătește și tu pentru următoarea masă frigărui de pui cu legume și bucură-te de un preparat de senzație. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter