Ești în căutarea unui purificator? Iată ce trebuie să știi ca să îl alegi pe cel mai bun

Purificatoarele de aer au devenit tot mai populare în timpul pandemiei, context în care mulți dintre noi am lucrat de acasă mai mult ca oricând. Un purificator de aer va filtra, în esență, orice poluanți din aer, cum ar fi fumul, polenul și praful, iar unele chiar se remarcă prin faptul că au capacitatea să capteze particulele purtătoare de virusuri.

În acest moment, există pe piață o ofertă amplă de purificatoare de aer. Dar, cum putem face, de fapt, diferența dintre aceste modele? Iată ce trebuie să urmăriți atunci când vine vorba de alegerea unui purificator de aer, care să vă ajute să respirați mai ușor și să vă ferească de alergii. 

Tipurile de poluanți filtrați de purificatoarele de aer

Purificatoarele de aer sunt evaluate în funcție de cât de bine filtrează diferitele dimensiuni ale poluanților. În timp ce majoritatea purificatoarelor de aer sunt similare, există unele mai eficiente în a capta praful și părul de animale. Inginerii de la Dyson au studiat praful timp de 20 de ani și au creat o soluție care pe lângă faptul că identifică, captează și reține automat poluanții, detectează și distruge formaldehida, substanță chimică incoloră ce poate avea efecte nocive asupra sănătății respiratorii și nu numai. Purificatorul inteligent are senzori integrați care analizează constant aerul, în timp ce algoritmul unic integrat verifică datele în fiecare secundă, diagnosticând poluanții la nivel molecular și afișând rezultate live pe ecranul LCD integrat. Dispozitivul purifică și răcorește, dacă este nevoie, camera în care este amplasat, proiectând peste 290l de aer pe secundă pentru fluxul de aer de răcire. 

Ești în căutarea unui purificator? Iată ce trebuie să știi ca să îl alegi pe cel mai bun

Ce tipuri de filtre folosesc purificatoarele de aer

Poate unul dintre cei mai importanți indicatori în alegerea purificatorului potrivit este filtrul principal. Cele mai recomandate purificatoare sunt cele care folosesc un filtrul de aer cu particule de înalta eficiență (HEPA). Acest filtru asigură cele mai bune performanțe pentru curățarea aerului interior. Oricine are alergii va găsi, filtrul HEPA extrem de util in reducerea simptomelor din timpul sezonului alergic. Purificatorul Dyson Purifier Cool Formaldehyde încorporează tehnologii inovatoare și este complet etanșat conform HEPA H13, poluații captați de dispozitiv fiind menținuți la interior. Filtrul HEPA de care purificatorul dispune captează 99,95% din particulele cu dimensiunea de 0,1 microni, iar un strat de cărbune activ îndepărtează mirosurile și gazele, inclusiv compușii volatili organici. De asemenea, doar purificatoarele Dyson sunt incorporate cu  tehnologie Air Multiplier™. Aceasta generează puterea de circulație pentru a atrage în aparat chiar și poluanții îndepărtați, proiectând aerul purificat în întreaga încăpere. 

Cât de silențioase sunt purificatoarele de aer

Majoritatea purificatoarelor de aer au ventilatoare interne care trag aerul printr-o serie de filtre. Unele dintre aceste ventilatoare sunt  silențioase, mai ales la setări joase, însă altele emană un zgomot neplăcut, atunci când funcționează la viteze mari. Poluarea fonică poate fi la fel de iritantă ca poluarea aerului, astfel că Dyson Purifier Cool Formaldehyde este proiectat acustic pentru a reduce turbulențele. Acesta este cu 20% mai silențios decât modelul anterior, astfel că îl face ideal pentru dormitor sau pentru camera copiilor. 

Aer purificat la un click distanță

Pe lângă toate beneficiile menționate, purificatorul de aer este un gadget, astfel că acesta trebuie să fie cât mai ușor de manevrat, indiferent de locul în care este amplasat și foarte intuitiv. Important este ca acesta să dețină un afișaj inteligent care să arate setările implicite. Purificatorul de aer Dyson Purifier Cool Formaldehyde poate fi utilizat prin instalarea aplicației Dyson Link pe orice telefon mobil, monitorizând calitatea aerului de la distanță. Grație aplicației dedicate, puteți seta unghiul de oscilație, temperatura și fluxul de aer ale purificatorului din orice loc v-ați afla. De asemenea, aparatul poate verifica rapoartele de temperatură și umiditate, precum și durata de viață a unui filtru.  

Purificatorul de aer este, fără doar și poate, dispozitivul care aduce plus valoare sănătății celor care îl utilizează. Achiziția purificatorului potrivit nu este un lux, ci reprezintă o măsură, pe termen lung,  în direcția îmbunătățirii calității vieții. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter