De ce electronice și electrocasnice ai nevoie când te muți ”la casă nouă”

De Unica.ro, pe

Investițiile imobiliare au luat amploare în ultima perioadă, iar prețurile tot mai ridicate ale locuințelor sunt dovada incontestabilă a unei cereri tot mai mari și mai specifice. Dacă te numeri printre cei care au făcut o astfel de investiție și urmează să te muți în propria locuință sau să o înlocuiești cu una, poate, mai spațioasă sau care îți oferă avantajul unei curți or al unei terase generoase, cu siguranță ai o mulțime de liste de cumpărături, aranjate pe capitole, necesitate și urgență. Iată care sunt electronicele și electrocasnicele care îți vor face viața mai ușoară în noua locuință:

Pentru bucătărie, gătit și mâncat

Frigiderul este primul pe care ar trebui să îl ai în vedere, în acest sens. Chiar dacă nu ești, poate, pasionată de gătit, tot vei avea nevoie de el pentru a depozita alimentele deja preparate sau care pot fi consumate ca atare, cum sunt iaurturile, fructele sau anumite legume. Dacă, însă, gătitul este pe lista ta de zi, un aragaz sau o plită performantă sunt absolut necesare, indiferent dacă optezi pentru varianta cu sau fără cuptor. Tot la acest capitol, gândește-te și dacă ai nevoie de o mașină de spălat vase. Într-un cuplu, într-o familie numeroasă sau chiar într-o locuință burlăcească, dar, căreia îi trec pragul numeroși musafiri, aceasta ar putea fi o necesitate. Opțional, în funcție de stilul tău de viață, poți completa lista cu un toaster, un prăjitor de pâine, un robot de bucătărie, un blender, un espressor și, de ce nu, o mașină de pâine.

Pentru curățenie

Aspiratorul este primul lucru pe care trebuie să-l cumperi, pentru a-ți întreține noua locuință așa cum îți dorești. Optează pentru un model clasic, cu putere mare, dacă ai de gând să folosești covoare plușate groase în fiecare cameră sau alege un aspirator vertical, mult mai ușor de folosit decât variantele tradiționale. Totodată, în cazul în care ai animale de companie sau, dacă ai parchet și gresie în toată casa, iar covoarele lipsesc cu desăvârșire sau sunt ușor de curățat, poți lua în calcul și achiziționarea unui aspirator robot. De vreme ce suntem la acest capitol, aruncă-ți ochii și pe noile mopuri electrice, mult mai igienice, mai ușor de folosit și la fel de ușor de curățat precum cele tradiționale.

Pentru igienizarea și întreținerea hainelor

Mașina automată de spălat este indispensabilă în orice locuință. Însă, tu știi mai bine cât de mult o folosești și ce buget ai de gând să îi aloci. Dacă nu ai posibilitatea să usuci rufele afară sau nu dispui de un spațiu special conceput pentru asta, precum o uscătorie, orientează-te către un model cu funcție de uscare sau caută să cumperi și un uscător. Acesta îți va face viața mai ușoară mai ales iarna, când așternuturile de pat, prosoapele și alte articole textile groase se usucă tot mai greu. De altfel, îți e util și pentru hainele de zi cu zi, mai ales dacă ai animale de companie, deoarece va fi singurul care va reuși să scoată eficient părul acestora și scamele din hainele tale. Dacă îți calci hainele cu religiozitate, un fier sau o stație de călcat reprezintă o necesitate absolută. Dacă, însă, preferi să le întinzi bine la uscat și nu te deranjează o cută mică, poți opta pentru un aparat de călcat vertical, cu aburi, care este foarte ușor de folosit și îți netezește hainele aproape perfect.

Pentru îngrijire personală

Uscătorul de păr nu ar trebui să îți lipsească din casă, chiar dacă nu îl folosești tot timpul. Pe lângă acesta, vei mai avea nevoie și de diferite aparate de coafat, în cazul în care obișnuiești să faci asta. Însă, mai mult ca sigur, le deții deja și le poți transporta din locuința anterioară. Tot în această categorie intră și aparatele de masaj, cele de epilat, periile rotative, placa de păr și ondulatorul etc..

Pentru timp liber și distracție

Chiar dacă nu urmărești programele de televiziune prin cablu, măcar pentru serviciile de streaming, vei avea nevoie de un televizor smart. În cazul în care te relaxezi cu jocuri video, o consolă next gen îți poate fi utilă. Dacă îți place să îți umpli timpul făcând diverse proiecte diy sau de croitorie, adaugă pe listă și obiectele necesare pentru asta, cum ar fi mașina de cusut, pistolul de lipit sau bormașina, dacă ești propriul ”handy man”.

Mutarea într-o locuință nouă poate fi destul de costisitoare, mai ales dacă vrei să înlocuiești toate electronicele și electrocasnicele vechi și să pornești amenajarea de la zero. E important să îți stabilești prioritățile și să cumperi lucrurile necesare în ordinea acestora, pentru a nu te trezi în situația de a-ți fi depășit bugetul și a fi nevoită, de exemplu, să speli de mână toate țesăturile.

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter