Cursuri engleză – avantajele cunoașterii limbii engleze pentru a avansa în carieră!

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 26 august 2021, 14:23

Cunoașterea limbii engleze și vorbirea fluentă a acestei limbi străine joacă un rol important în viața noastră, ca cetățeni ai acestei lumi din ce în ce mai conectate și în dezvoltarea perpetuă a relațiilor și oportunităților profesionale.

Este foarte important să vorbim engleză, dar și o altă limbă străină, în ceea ce privește posibilitățile de avansare în carieră în țara de origine și posibilitatea de a găsi noi oportunități de muncă în străinătate.

În acest articol, vă vom împărtăși cum oamenii care cunosc cel puțin o limbă în afară de a lor și care vorbesc fluent cea mai răspândită limbă din lume, reușesc să facă diferența. Vă vom spune cum au reușit să fie mereu cu un pas înainte în carieră și ce fel de oportunități de carieră au reușit să creeze pentru ei înșiși.

Mai multe oportunități de carieră

Faptul că nu cunoașteți alte limbi în afară de limba română ar putea fi un factor limitativ atunci când căutați un loc de muncă, în timp ce, dacă vorbiți fluent engleza, puteți găsi de lucru și în contexte multinaționale sau în companii care au relații frecvente cu străinătatea. Dacă limba engleză este foarte bună, veți avea ocazia să căutați un loc de muncă în multe țări și să vă extindeți granițele personale. Dacă găsirea unui nou loc de muncă în sectorul profesional ales este dificilă în țara, puteți căuta un loc de muncă în străinătate dacă vorbiți fluent engleză și chiar și o altă limbă de circulație.

Oportunități globale

A lucra într-o companie globală înseamnă a fi în contact cu colegi de diferite naționalități și, din acest motiv, nivelul de engleză trebuie să fie foarte bun. Dacă puteți vorbi fluent engleză și vă puteți exprima satisfăcător, sunteți deja cu un pas înaintea celorlalți candidați.

Companiile internaționale în care limba cea mai comună este engleză ar putea dori să deschidă alte birouri pentru a-și extinde activitățile în alte țări și vor să angajeze colaboratori, care trebuie totuși să poată vorbi fluent engleza. Dacă acesta este cazul, este foarte posibil să găsiți mai multe oportunități de carieră în țara sau în străinătate. În plus, oamenii bilingvi sunt mult mai apreciați și favorizați în interiorul companiilor de tip multinaționale.

O șansă pentru selectare mai mare

A putea vorbi cel puțin o altă limbă în afară de cea maternă este un factor care vă îmbunătățește semnificativ CV-ul și face că angajarea să fie mai probabilă, în comparație cu persoanele care vorbesc o singură limbă străină.

A vorbi fluent într-o altă limbă vă pune, cu siguranță, în lumină pozitivă și arată că sunteți un individ motivat să se perfecționeze. Sunteți exemplul perfect de cetățean al lumii care dorește să-și depășească limitele și zona de confort și să muncească pentru a se îmbunătăți pe sine.

Realizarea unei cariere în compania pentru care lucrați

Șansele de a fi transferat într-o altă țară sunt mai mari pentru cei care vorbesc fluent limba engleză, mai ales dacă aceste persoane lucrează într-o companie internațională. Toate companiile globale care operează la nivel internațional necesită cunoștințe de limba engleză atunci când recrutează personal.

Dacă vorbiți fluent limba engleză și puteți comunica profesional, veți putea comunica cu ușurință cu colegii care lucrează în alte țări și veți avea ocazia să fiți promovat sau acceptat pe un post, poate chiar și în altă țară datorită contactelor pe care le stabiliți.

Aveți acces la mai multe contacte

Cea mai comună limbă a companiilor globale este engleza, deci dacă o vorbiți fluent puteți stabili cu ușurință contacte cu multe persoane care lucrează în compania pentru care lucrați sau pentru care ați dori să lucrați. Veți putea să îi întâlniți și să învățați multe lucruri ce vă vor putea fi utile pe viitor și nu numai.

Dacă vorbiți fluent engleza, veți putea participa la evenimente internaționale și veți găsi noi oportunități de carieră grație contactelor internaționale pe care le veți putea crea cu cei care lucrează în același sector de activitate.

Îmbunătățirea personală

Multe studii au arătat faptul că creierul unei persoane care vorbește cel puțin o altă limbă decât cea maternă, funcționează diferit. Funcțiile cognitive ale indivizilor care vorbesc mai multe limbi sunt diferite de cele ale celor care vorbesc doar limba maternă. De exemplu, o persoană care vorbește limba română și engleză are o memorie mai bună, o capacitate mai mare de a se concentra și de a aborda situații complexe. Toate acestea vă vor oferi oportunități valoroase pe termen lung și vă vor ajuta să faceți diferența în viața profesională.

Mai multe oportunități de câștig

Persoanele care vorbesc cel puțin două limbi străine pot găsi oportunități mult mai variate în viața profesională decât persoanele care vorbesc doar una singură. Veți putea să profitați de o oportunitate de muncă într-o companie globală, să lucrați că freelancer pentru o companie străină sau chiar să câștigați mai mult avansând în carieră în România.

Nu lăsați un nivel insuficient de competență în limba engleză să vă determine viitorul și oportunitățile care vor apărea în calea pe care doriți să o urmați. Îmbunătățiți-vă constant nivelul de limbă engleză cu un profesor experimentat, așa cum veți găsi la ILSC, iar după prima lecție vă veți simți mult mai încrezători în vorbirea acestei limbi globale. Cel mai bun mod de a învăța să vorbiți fluent engleza este să exersați regulat și să luați lecții de la cei mai buni. Indiferent de nivelul la care vă aflați sau chiar dacă nu vorbiți deloc această limbă, cu ajutorul ILSC veți ajunge la adevărate performanțe ce vă vor fi extrem de utile în carieră, atât în țară, cât și peste granițe. Cariera va lua un avant fulminant datorită stăpânirii limbii engleze!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter