Cum se oferă un buchet de flori? 5 reguli de care să ții cont

A oferi un buchet de flori poate fi o modalitate frumoasă de a îți arăta aprecierea și afecțiunea către cineva. Însă, pentru a transmite mesajul potrivit și pentru a face o impresie bună, trebuie să ții cont de unele reguli, pe care te invităm să le afli din acest articol.

  1. Alege flori potrivite pentru ocazie

Înainte de a plasa o comandă cu buchete de flori, este important să te asiguri că alegi florile care se potrivesc ocaziei, pentru a transmite mesajul potrivit. Totodată, ține cont și de preferințele persoanei respective. O persoană specializată de la florărie te poate ajuta să faci alegerile adecvate, în cazul în care nu cunoști ce tip de flori se potrivesc unei anumite ocazii. 

Este important sa alegi florile potrivite pentru evenimentul pentru care oferi buchetul, astfel încât să transmită mesajul potrivit. De exemplu, trandafirii roșii sunt asociați cu dragostea si romantismul, iar crinii albi, cu inocența si puritatea.

  1. Ambalajul contează

Prezentarea buchetului de flori este la fel de importantă că și alegerea florilor. Asigură-te că buchetul este aranjat deosebit și că este ambalat corespunzător. Alege să oferi număr impar de flori. Tradiția spune că numerele impare aduc noroc, așadar alege să oferi un număr impar de flori. De asemenea, acest lucru creează un aspect mai natural și mai organic al buchetului.

În funcție de ocazie și de personalitatea celei care va primi buchetul, trebuie să alegi un ambalaj care să se potrivească. Poți opta pentru diverse variante interesante de împachetat buchetul, care să îl pună în evidență.

  1. Ia în calcul și combinațiile de soiuri de flori diferite

Aranjarea florilor este un alt aspect important în prezentarea unui buchet. Asigură-te că florile sunt aranjate frumos și că fiecare floare este vizibilă, înainte de a îl oferi.

Poți opta pentru soiuri diferite de flori în același buchet, dar trebuie să creeze un aspect armonios, iar exemple în acest sens sunt un buchet de flori cu trandafiri portocalii, hipericum roșu, alstroemeria portocalii și solidago sau un buchet de flori cu minirose, frezii și crini. Nu este obligatoriu să oferi un singur tip de flori, combinațiile fiind la fel de frumoase și interesante.

  1. Acordă atenție mesajelor pe care le transmite fiecare floare

Fiecare floare are propriul său mesaj și simbolism, iar acest lucru trebuie luat în considerare atunci când oferi un buchet de flori. Este important să te informezi cu privire la semnificația florilor pe care le oferi, pentru a transmite mesajul potrivit și a evita situațiile neplăcute.

În general, florile de culoare roșie sunt asociate cu sentimentele de iubire sau dragoste, cele albe indică pace și puritate, cele roz sunt un indicator al feminității, cele portocalii inspiră căldură și bucurie, cele galbene presupun optimism și energie, iar cele violet induc ideea de regalitate, mister și eleganță.

  1. Îndrăznește să atașezi și un mesaj personalizat

Mesajele personalizate care însoțesc florile oferă o notă deosebită momentului în care persoana primește buchetul respectiv. Poți marca și data respectivă, de exemplu, dacă îl oferi cuiva care își serbează ziua de naștere sau o aniversare. 

Este îndeajuns un mesaj simplu și din suflet, care să cuprindă esența sentimentelor tale pentru persoana căreia dorești să îi faci această bucurie și căreia dorești să îi comunici sau să îi reamintești cât de mult îți pasă de ea.

De regulă, a primi un buchet de flori este considerat un gest special și nu este exclusiv romantic. Oricine poate dărui un buchet de flori pentru a își exprima aprecierea, recunoștința, poate fi oferit și fără o ocazie anume, pur și simplu pentru a aduce bucurie pe chipul unei persoane dragi. Oferă și tu în orice anotimp buchete de flori persoanelor speciale din viața ta!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter