Cum să începeți un blog profitabil în 2021

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 18 august 2021, 14:01

Cu siguranță ati auzit de persoane care caștigă bani din blogging și v-ați gandit măcar o dată dacă este o oportunitate de care ați putea profita.  Deși pare un job de vis, ei bine, este nevoie de mult timp și efort ca sa incepeți sa caștigați bani cu un blog.

De ce să porniți un blog?

Inainte de a porni noul dvs. blog este important sa știți DE CE incepeți blogul. Doriti să caștigați bani cu el si să-l transformați intr-o afacere sau doar ca amuzament?

Daca sunteți serios in legătura cu blogging-ul și doriți să caștigați bani cu acesta trebuie să luați lucrurile in serios. Nu veți castiga sume enorme din prima lună, probabil nici macar in primii ani. Nu este imposibil să ajungă principala dvs. sursa de venit dar va dura ceva timp și va necesita multă muncă și efort.

1. Alegeți incă de la inceput un serviciu auto-găzduit

Prețul blog-ului dvs. va varia in funcție de ce varianta alegeți: puteți alege sa folosiți un serviciu gratuit sau puteți cumpara un nume de domeniu (numele site-ului dvs. web) și serviciul de găzduire web (spațiul pe Internet unde veți gazdui website-ul și fișierele acestuia).

Astfel, veți putea crea fie:

  • un blog gratuit (pe o platformă gratuită cum ar fi WordPress.com, Blogger, Medium, Tumblr, care va vor gazdui blogul, nefiind necesar sa plătiți pentru serviciu sau pentru numele de domeniu)
  • un blog profesionist (pentru care va trebui să platiți o anumită sumă)

S-ar putea să vă intrebați de ce să plătiți pentru un blog auto-găzduit daca există o mulțime de platforme gratuite de blogging disponibile? Explicatia este simplă: daca doriți sa il transformați intr-o afacere, trebuie sa il tratați ca o afacere inca de la inceput și să investiți in el!

Daca doriți să incepeți un blog pentru a face bani trebuie sa aveți in vedere ca este foarte greu să castigați bani pe o platformă gratuită de blogging.

Avand un blog auto-găzduit le transmiteți companiilor ca sunteți serios cu privire la blog-ul dvs. Este mai probabil să vă  considere o varianta serioasă de promovarea a serviciilor lor și să vrea să lucreze cu dvs.

Dezavantajele unui serviciu gratuit de blogging

  • Nu aveți un control complet asupra blogului dvs. Daca platforma pe care o utilizați se inchide, este posibil să vă confruntați cu perspectiva crearii unui public nou de la zero.
  • Posibilitațile de design sunt limitate, nu dețineti controlul asupra reclamelor afișate pe blog
  • Nu puteti monetiza un blog gratuit. Desi reclamele pot fi gasite pe unele bloguri gratuite, acestea vor genera venituri pentru proprietarul platformei de blogging, nu pentru blogger
  • Nu veți avea o adresă de domeniu personalizată, ceea ce va denotă o lipsă de profesionalism
  • Nu sunt indicate pentru bloguri de afaceri

Prin urmare, singurele beneficii notabile sunt gratuitatea și utilizarea simplă.

Avantajele unui nume de domeniu propriu și a unui serviciu de găzduire

  • Detineți toate drepturile asupra website-ului dvs.
  • Controlați complet ceea ce afișați
  • Il puteți personaliza dupa cum considerați necesar
  • Veți face o bună impresie

2. Alegeți o nișă potrivită

Pentru inceput, alegeți o nișă pentru blogul dvs. Ce este o nișă? Un segment pe o piață care vizează un anumit grup de persoane.

Ceea ce inseamnă că in loc sa scrieți un blog despre toate și pentru toata lumea, trebuie să gasiți o zonă de interes despre care sa scrieți sau altfel spus  trebuie să scrieți pentru un anumit grup de oameni.

Mai intai trebuie să vă dați seama pentru cine doriți să scrieți și apoi să vedeți despre ce veți scrie. Trebuie să vă definiți cititorul ideal (persoana pentru care doriți să scrieți) și apoi să aflați care sunt interesele acestuia, care sunt probleme  pe care le  intampină frecvent și să scrieți conținut care să ii fie de ajutor.

De ce trebuie sa fiti nișat

Exista o mulțime de motive diferite insa in primul rand nișarea este extrem de importantă pentru SEO (search engine optimization). Atunci cand sunteti nișat (scrieți despre un anumit subiect pe blogul dvs.), Google vă vede ca „expert” in acest domeniu, prin urmare, va afișa postările dvs. mai sus in rezultatele căutării.

In al doilea rand, gandiți-vă la cititorii dvs. Daca cineva intră pe blogul dvs. să citească o rețetă culinară dar va gasi postări și despre grădinărit sau alte subiecte va părăsi rapid websitul dvs.. Probabil ca nu se va mai intoarce niciodată și nu se va mai gandi la blogul dvs., deoarece nu este interesat de  alte subiecte. De ce ar reveni la un blog unde doar unul din zece articole este ceva care il interesează?

Cand scrieți pentru un anumit grup de oameni este mai probabil ca aceștia să revină pe blogul dvs. deoarece știu ca postările dvs. sunt relevante pentru ei. Nișarea este  utilă pentru dvs. deoarece facilitează crearea de conținut (aveți optiuni de subiecte mai restranse).

Nu va nișati prea mult

Atunci cand va alegeți nișa este important sa nu mergeți prea departe pentru ca ați putea ajunge in situația in care sa nu aveți suficiente subiecte despre care sa scrieți.

3. Alegeți numele blog-ului

Atunci cand alegeți un nume de blog ar trebui să aveți in vedere cateva lucruri. Alegeți unul cat mai scurt posibil (nimeni nu iși va aminti un nume de blog cu 10 cuvinte), ceva care să fie captivant și ușor de reținut.

Dupa ce ați stabilit numele blogului, puteți verifica disponibilitatea numelui de domeniu web pentru a vedea dacă  este disponibil.

4. Alegeți furnizorul de hosting

Un furnizor de găzduire web este un serviciu care vă permite sa postați un site web pe Internet. Practic, vă inchiriaza spațiu de stocare pe Internet, unde vor fi  stocate toate fișierele, informațiile și datele.

Recomandarea noastra cand vine vorba de blogging este să vă luați propriul cont de gazduire site platit (cum ar fi de la HostX.ro) și să vă instalați WordPress pe contul dvs. de găzduire. Acest lucru va ofera o libertate completă și flexibilitate pentru a controla conținutul și intenția comercială a site-ului dvs. web.

5. Creați paginile importante

Dupa instalarea WordPress pe domeniul cumparat, puteți incepe sa creati paginile blog-ului. Orice blog ar trebui să cuprindă paginile:

  • Despre mine
  • Contact
  • Legal (Politica de confidențialitate, in care mentionati ce date personale colectati)

6. Creați continut

Acum ca blogul dvs. este gata și aveti paginile dvs. de bază, este timpul sa scrieți cateva postări. Scrieți cel puțin 5 postări diferite care vor apărea atunci cand site-ul dvs. devine public.

Nu va grăbiți cu aceste articole, construiți-le cat mai bine posibil deoarece o primă bună impresie este cheia succesului.

7. Publicati blogul

Ultimul pas al lansării unui blog este sa il faceți public. Apoi este timpul să informați lumea despre blogul dvs.!

Cum să castigați bani cu un blog in 2021

Există multe moduri diferite de a caștiga bani cu un blog. Cel mai bun pentru a incepe este marketingul afiliat.

Marketingul afiliat este procesul de a castiga bani prin promovarea produselor și serviciilor companiilor. Găsiți produse si servicii despre care doriți să vorbiți și aplicați la programele lor de afiliere. Cand sunteți acceptat intr-un program de afiliere, veți primi un link unic de urmarire. Puteți partaja acel link pe blogul dvs. și pe retelele sociale. Ori de cate ori cineva da click pe linkul respectiv și cumpara ceva, veți primi un comision.

Partea bună la marketingul afiliat este faptul ca nu aveți nevoie de 1.000 de vizualizari de pagina sau de adepți pentru a putea caștiga bani.

Cum mai puteți face bani pe blog in 2021

Puteti caștiga bani cu ajutorul blog prin postari sponsorizate. O postare sponsorizată este o postare care este creată in colaborare cu o companie. O companie vă platește pentru a scrie despre ea sau despre produsele/serviciile pe care le oferă.

O altă modalitate de a caștiga bani pe blog este prin vanzarea propriilor produse. Puteți crea produse fizice sau digitale și le puteti vinde pe blogul dvs.

In plus, puteți caștiga niște bani in plus oferind servicii precum coaching, scriere, asistență virtuală etc.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter