Cum să fii elegantă și confortabilă în același timp?

Ultimul update Marți, 16 mai 2023, 15:16

Suntem conștienți că femeile fug adesea de tot ceea ce înseamnă confortabil din teama de a parea mai puțin feminine sau elegante. Cu toate acestea, confortabil nu trebuie să fie sinonim cu plictisitor sau neglijent. Ținutele confortabile nu sunt doar pentru a te relaxa în interiorul locuinței sau pentru a merge la sala, iar dacă stilul tău înclină mai mult spre chic decât spre sport, crezi sau nu, poți rămâne în continuare în zona ta de confort, fără a-ți compromite eleganța și feminitatea. 

Cheia constă în găsirea echilibrului potrivit între eleganță și confort, între stil și caracterul practic. Fie că dorești să ai ținutele elegante și comode la birou, fie că este vorba despre o ocazie importantă, în articolul următor vei descoperi cum să fii elegantă și confortabilă în același timp. Iată ce sfaturi de stil ți-am pregătit! 

Echilibrează-ți ținutele casual 

Cel mai bun mod de a obține un aspect elegant și confortabil este de a echilibra piesele vestimentare confortabile cu cele clasice. De pildă, dacă dorești să porți o pereche de jeans boyfriend largi, însă vrei să aduci ținutei tale o notă sofisticată, atunci poți completa look-ul cu o pereche de pantofi cu toc kitten, atemporali și feminini. Alege pantofii eleganți de la Anna Cori și oferă ținutelor tale de sezon acel aer chic și elegant, fără a-ți compromite confortul.  

Alege piesele vestimentare potrivite 

Exista anumite piese vestimentare care împrumută estetica confortabilă și elegantă mai mult decât altele. Astfel, găsirea pieselor potrivite este cheia pentru a combina aceste două stiluri fără efort. De pildă, o rochie stil tunică se va asorta de minune cu o pereche de pantofi cu toc kitten decupați și un clutch cu aplicații feminine. De asemenea, o pereche de sandale cu block heel și aplicații poate completa ideal o ținută cu o salopetă elegantă, din materiale vaporoase. Totul ține de contrabalansarea stilurilor și de obținerea unui look pe cât de confortabil, pe atât de elegant! 

Optează pentru o paletă cromatică neutră 

O altă modalitate de a arăta elegant și a te simți confortabil în același timp este abordarea unei palete cromatice neutre. Dacă te gândești la toate femeile stilate pe care le admiri, vei observa că ideile lor de ținute se învârt în jurul nuanțelor de alb, cafeniu, gri închis, negru și alte varietăți ale tonurilor neutre. Așadar, dacă vrei să ai un look elegant în timp ce te simți comod, nuanțele neutre sunt un pariu sigur. Știm cu toatele că există acel ceva incredibil de chic la piesele vestimentare cu aspect neutru! 

Poartă piese vestimentare și accesorii din materiale calitative 

Pentru ca ținutele tale confortabile să arate elegant, nu trebuie doar să alegi piese vestimentare care să-ți flateze fizionomia, ci și haine și accesorii din materiale calitative, perfect finisate. De pildă, o rochie din mătase va fi întotdeauna reprezentarea eleganței, în timp ce completarea acesteia cu o pereche de pantofi eleganți de damă din piele poate aduce ținuta în topul celor mai elegante apariții. Și te poți simți confortabil în același timp, atâta vreme cât vei opta pentru tocuri kitten! 

Accesorizează-ți ținutele cu stil 

Cea mai ușoară modalitate de a arăta elegant în haine confortabile este accesorizarea cu stil a ținutelor. Există o mulțime de moduri prin care poți „ridica” un aspect casual prin intermediul accesoriilor. Un colier statement, o pereche de cercei lungi, o geantă elegantă sau o pereche de pantofi cu toc mic sunt doar câteva dintre accesoriile pe care le poți folosi pentru a aduce un plus de rafinament unei ținute relaxate. 

Perfecționează-ți coafura și machiajul 

Orice femeie la modă îți va spune că cea mai ușoară și mai sigură modalitate de a crea un aspect elegant este cea de perfecționare a coafurii și a machiajului. Există acel ceva al machiajului care face ca o ținută confortabilă să arate complet elegantă! Și machiajul nu trebuie să fie deloc unul complicat, ci doar să conste într-o piele strălucitoare, buze hidratate, sprâncene îngrijite și un strat subțire de rimel. De asemenea, ținuta ta va căpăta o alură elegantă cu ajutorul părului, motiv pentru care cocurile sau părul în stil beach waves vor fi alegeri inspirate. 

Vezi cât este de simplu să ai apariții elegante în timp ce te simți cât se poate de confortabil? Ține cont de recomandările noastre și cu siguranță vei reuși să combini într-un mod delicat cele două stiluri vestimentare! 

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter