Cum să alegi mărimea potrivită pentru încălțăminte la comenzile online

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 27 august 2021, 11:27

Vrei să cumperi încălțăminte dintr-un magazin online? Deși te interesează aspectul perechilor de pantofi și verifici cu atenție fotografiile fiecărui produs, trebuie să acorzi atenție formei și calității materialelor. Mai mult, pentru a alege perechea de pantofi care ți se potrivește, trebuie să  optezi pentru mărimea corectă, atât că lungime, cât și că lățime.

Dacă alegi încălțămintea în mărimea greșită, îți vei da seama încă de la prima purtare că nu îți oferă confort. Deși poți face retur, acest lucru presupune pierdere de timp și destul de mult deranj.

Descoperă cum poți alege mărimea potrivită pentru încălțăminte la comenzile online, din rândurile de mai jos!

Află mărimea potrivită la încălțăminte

Nu știi care este mărimea exactă la încălțămintea pe care o porți? Nu trebuie decât să te ocupi de măsurarea corectă a piciorului. Pune talpa goală pe un carton sau o foaie de hârtie și trasează conturul tălpii cu ajutorul unui creion. Ulterior, trebuie să măsori cu rigla sau cu o ruletă lungimea obținută, de la călcai până la degetul mare.

Pasul următor este să notezi lungimea în centimetri a piciorului și să compari cu mărimile încălțămintei care te interesează de pe site.

Pentru a nu da greș, evita să-ți măsori piciorul dimineață. Este recomandat să efectuezi măsurătorile în timpul serii, pentru că picioarele se umflă pe parcursul zilei. Desigur, trebuie să măsori ambele picioare! Fiindcă lungimea lor poate să difere, orientează-te de fiecare dată după cea mai mare mărime.

Nu uita de lățime

Dacă ești în căutarea unei perechi de pantofi, nu uita că trebuie să cunoști și lățimea piciorului, nu doar lungimea. De pildă, dacă porți 39 de obicei, este posibil că unele modele de la anumite branduri să-ți fie strâmte sau largi, chiar dacă lungimea este cea potrivită.

Explicația este simplă – numeroși producători fabrică încălțări care au lățimi diferite, pentru aceeași măsură. Lățimea este importantă pentru orice persoană, în special pentru cei care suferă de monturi, bătături sau probleme cu umflarea picioarelor. Din fericire, există numeroase lățimi la pantofi, pe care vei găși notate cu diferite litere. Astfel, lățimea F este indicată dacă ai picioarele subțiri și înguste și ai probleme cu pantofii care îți ies din picioare în timp ce mergi.

Cel mai des vei găsi lățimea G, standard, potrivite pentru picioarele normale. Lățimea H este indicată pentru picioare groase, iar încălțările te strâng în părțile laterale.

Verifică ghidul de mărimi de pe site-uri

În ultimul rând, trebuie să iei în calcul orice ghid de marimi pentru incaltaminte, care te ajută să găsești perechile ideale pentru tine. Oricât de mult ți-ar plăcea o pereche de pantofi, nu o alege în mărime prea mică sau prea mare, cu speranța că vei obține același confort. Nu orice material se lărgește sau se lasă în timp, așa că trebuie să alegi încălțările potrivite.

Orice pereche de pantofi ai alege, ține cont de fiecare dată de mărimea pe care o porți. Orientează-te după ghidul cu mărimi pentru încălțăminte, pe care îl vei găsi online, pe site-ul de pe care doreșți să cumperi. Fiindcă mărimile diferă de la un brand la altul, este esențial să verifici cu atenție fiecare ghid al producătorilor. Cel mai rapid mod de a afla ce ți se potrivește este lungimea piciorului tău în centimetri, care îți indică mărimea pe care o porți.

Ia în calcul aceste recomandări și găsește mărimea corectă a încălțămintei! Indiferent de model sau de brand, încălțările pe care le alegi trebuie să-ți vină impecabil și să-ți ofere confort.

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter