Cum este ideal: să faci curățenie în casă sau să o întreții? Iată cele 5 etape ale îngrijirii gospodăriei!

Ori de câte ori dispui de puțin timp liber este ideal să-l valorifici în mod eficient. Când mergi acasă- locul unde îți petreci timp prețios alături de familie poți spune că te relaxezi în măsura în care toate lucrurile sunt în ordine sau există armonie. Când fiecare membru al familiei are sarcini clare, consideră că treburile gospodărești fac parte din rutina zilnică și respectă niște reguli de bun simț înseamnă că relația se bazează pe respect, nu numai pe dragoste. În continuare vei descoperi tot ce te interesează despre curățenia ideală sau îngrijirea gospodăriei în vederea obținerii unui microclimat favorabil.

Îmbină utilul cu plăcutul în gospodărie!

De când sunt copiii mici îi poți obișnui cu treburile gospodărești pentru a vă bucura împreună de recreere în condiții optime. Mai mult decât atât, calitatea vieții va crește dacă îmbini utilul cu plăcutul sau transformi munca într-o joacă de copii.

Care sunt activitățile casnice care intră în rutina zilnică?

  • Curățenia

Înainte de a începe orice activitate sau a te odihni este important să fii într-un spațiu curat și îngrijit cu atenție. Astfel, vei elimina bacteriile sau alte microorganisme dăunătoare și îți vei menține sănătatea fizică sau mentală. Când utilizezi materialele și aparatele electrocasnice cele mai bune poți spune că igienizarea devine o plăcere și intră în rutina zilnică. Astfel, un aspirator de la altex.ro poate fi considerat „prelungirea” mâinilor tale, deoarece este puternic și eficient. Acesta se utilizează și în casă, și în mașină pentru obținerea unor rezultate optime în îndepărtarea prafului și murdăriei.

  • Gătitul

Pentru menținerea sănătății este important să consumi mâncare cât mai proaspătă sau să păstrezi alimentele în condiții optime.

  • Spălatul

Fie curățarea vaselor, fie spălarea rufelor reprezintă activități care nu trebuie să-ți dea bătăi de cap, deoarece au apărut suficiente tehnici moderne care îți pot veni în ajutor în acest sens.

Care sunt etapele pentru o curățenie ideală? 

Așa cum știi, curățenia se începe de sus în jos, adică de la tavan către pardoseală, pentru a nu murdări din nou suprafețele deja curățate sau pentru a evita depunerea prafului și pierderea timpului în mod inutil.

Cele 5 etape importante ale îngrijirii sau curățeniei sunt: 

  1. Aerisirea spațiilor

Este deosebit de important să aerisești spațiile, ori de câte ori ai ocazia și, în mod deosebit, când efectuezi curățenia. 

  1. Ștergerea prafului

Pentru pereți și mobilă există o mulțime de materiale și soluții, care mai de care mai eficiente în vederea îndepărtării prafului. La această activitate te poate ajuta cu succes și copilul.

  1. Aspiratul

Timpul alocat acestei activități este relativ scurt datorită aparaturii performante și tehnicilor utilizate.

  1. Ștergerea umedă

Suprafețele lavabile necesită ștergere umedă pentru îndepărtarea resturilor de murdărie: gresia, faianța, parchetul, mobila, lambriul etc.

  1. Dezinfecția suprafețelor

După efectuarea curățeniei se pot dezinfecta suprafețele, precum: masa de bucătărie, chiuveta, mânerele ușilor și ferestrelor, gresia, faianța, toaleta, lavoarul etc.      

Dacă fiecare activitate din gospodărie, în special curățenia, este întreținută periodic poți spune că aceasta face parte din rutina zilnică sau din odihna activă.

Prin urmare, dacă vrei să trăiești într-un microclimat favorabil respectă recomandările practice și îmbină utilul cu plăcutul!

Sursă foto: pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter