Copilul tău refuză să mănânce sănătos și vrea doar mâncare de la fast-food? Iată metode prin care poți să îl încurajezi să mănânce sănătos

Mulți părinți se confruntă cu faptul că puiul lor nu dorește să mănânce mâncare sănătoasă și gătită în casă și face mofturi mai ales atunci când vine vorba de fructe și legume, pentru că aceștia sunt foarte atrași de preparatele fast-food, care au ingrediente ce le creează dependență. O altă problemă este dorința de a mânca zahăr de mai multe ori pe zi și este de înțeles faptul că uneori nu mai ai nicio idee cum să îi convingi că dulciurile în exces nu sunt sănătoase și sunt un obstacol în dezvoltarea lor armonioasă. Ți-am pregătit, totuși, câteva metode care ar putea fi de folos.

Vezi aici cum îți poți convinge copilul să mănânce mai sănătos

1.     Implică copilul în planificarea meselor și în pregătirea acestora

Dacă îți implici copilul în planificarea meselor pentru ziua respectivă și în procesul propriu-zis de pregătire al acestora, va observa că nu este tocmai o sarcină ușoară să gătești în fiecare zi și va aprecia mai mult faptul că ai grijă mereu de alimentația lui. De asemenea, dacă îl lași să ajute la gătit, va vedea că prepararea mâncării sănătoase este distractivă și că poate face multe lucruri pentru a da gust mâncării exact așa cum dorește.

2.     Fii un exemplu pentru el

Copiii imită ceea ce fac părinții, așa că îți va fi greu să îi implementezi obiceiuri sănătoase, dacă tu nu le respecți și dacă nu le va vedea la tine. Prin urmare, dacă îți dorești ca copilul tău să consume mai multe fructe și legume, puteți găsi o variantă care să fie prietenoasă cu amândoi, mai exact, să folosiți un blender pe care îl puteți găsi la Altex.ro pentru a prepara zilnic rețete delicioase de smoothie-uri, care sunt o explozie de vitamine și minerale și să le beți împreună.

3.     Fă lucrurile distractive

Un truc care ar putea da roade ar fi să încerci să faci mâncarea gătită în casă cât mai colorată și interesantă, pentru a-i atrage atenția. Poți transforma mâncatul sănătos într-un lucru mai plăcut, folosindu-te de forme pentru a tăia legumele sau fructele în formă de animale sau poți să aranjezi totul în farfurie astfel încât să aibă o formă interesantă și culori diverse.

4.     Creează o atmosferă calmă în timpul mesei

Se spune că familiile care iau masa împreună sunt mai unite. Dacă vrei ca puiul tău să mănânce mâncare gătită în casă, dedică-te întru totul și creează o atmosferă plăcută în timpul mesei, în care toată lumea este liberă să-și povestească ziua sau să povestiți orice vă aduce bucurie. Dacă starea lucrurilor este tensionată, acest lucru va influența modul cum copilul tău percepe masa acasă împreună cu familia.

În concluzie, să-ți încurajezi copilul să mănânce mai sănătos nu este imposibil, dar necesită răbdare și imaginație. Prin faptul că îl implici în pregătirea mesei, faci totul cât mai colorat și vesel și asiguri un mediu calm în timpul mesei, îi demonstrezi copilului tău că alimentația sănătoasă  este valoroasă.

Sursă foto: Pexels.com 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter