Căzi de baie pentru spații mici

Îngrijirea zilnică a corpului și igiena corporală sunt o parte importantă a vieții noastre și implicate în mod semnificativ în bunăstarea noastră fizică. Prin urmare, propria baie nu trebuie doar să fie curată și sigură, ci ar trebui să te invite și să te simți bine. Singurul lucru care te face să te simți bine în baie este cada. Dar ce te faci dacă în baia ta nu încape o cadă de dimensiuni standard? În astfel de cazuri poți alege căzi de baie pentru băi de dimensiuni mici. Cu toate acestea, dacă te uiți cu atenție în magazinul online magazinuldesanitare.ro, vei observa rapid că sunt mai mult decât doar simple căzi de dimensiuni mai mici. Mai degrabă, se bazează pe forme speciale care oferă cel mai bun confort la interiorul băilor mici. Așa că poți face o baie relaxantă chiar și în baia mică, fără să simți că pereții cad peste tine. Căzile de colț profită la maximum de colțul băii și ocupă mai puțin spațiu decât o cadă dreptunghiulară, datorită poziționării pe colț. Cu toate acestea, te așteaptă mult confort și în interiorul modelelor mai mici. Căzile mici de colț sunt mai largi și mai confortabil de stat în ele. Au și o zonă de depozitare mare pe care poți pune gelul de duș, săpunul, buretele, șamponul și altele.

Cada de baie asimetrică sau pe colț?

Căzile asimetrice sunt modele clasicele care oferă economie de spațiu și strălucesc și prin dimensiuni compacte și utilizarea optimă a spațiului interior. Similar căzilor de colț, acestea oferă mai mult spațiu pentru partea superioară a corpului, dar sunt mai înguste spre capătul piciorului. Ceea ce face ca o cadă asimetrică să fie o achiziție rațională, este că ajută și la economisirea apei cu interiorul lor cu formă specială. Dacă baia de acasă nu este potrivită pentru o cadă clasică din cauza tavanelor înclinate sau a unui plan de etaj atipic, atunci cada de colț poate fi o soluție bună. În acest fel, spațiul din băile mici sau înclinate poate fi folosit eficient. Aceste modele sunt folosite din ce în ce mai des și în băile normale. Optica de înaltă calitate și volumul de apă relativ mare conving din ce în ce mai mulți utilizatori. Cada de colț este adesea aleasă ca alternativă la cada standard. Motivele pentru care ai putea să alegi o cadă de colț variază de la lipsa de spațiu până la aspectul neobișnuit și preferințele personale. Cada de colț se instalează într-un mod clasic, mai ales când un acoperiș înclinat sau o încăpere strâmbă îngreunează posibilitatea montării unei cabine de duș sau a unei căzi standard. În plus, cada de colț este foarte populară în rândul familiilor, deoarece dimensiunea ei face posibil să faci baie împreună cu copiii mici.  Cabina de duș este de obicei nepotrivită pentru copiii mici.

Cada potrivită pentru nevoile tale

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra o cadă de colț, ar trebui să te gândești dacă instalația chiar are sens, mai ales în ceea ce privește dimensiunea și volumul de apă asociat, dar există dimensiuni și pentru un consum mai mic de apă. O cadă de colț convențională are aproximativ 140 x 140 centimetri. Dacă compari această valoare cu dimensiunea unei căzi dreptunghiulare clasice (180 x 80 centimetri), atunci alegerea unei căzi de colț de dimensiuni mici devine alegerea potrivită. Cada de colț poate fi folosită și de două persoane în același timp și, prin urmare, este deosebit de potrivită pentru familiile și pentru partenerii cărora le place să se îmbăieze împreună.

În plus, cada de colț poate avea multe avantaje în încăperile foarte mici, deoarece poate fi instalată și într-o nișă și nu ocupă mult spațiu. De asemenea, poate compensa și lipsa unui jacuzzi în baia wellness sau zona spa și poate fi folosită ca o cadă wellness. Cele mai multe căzi de colț moderne au și o bancă, ceea ce înseamnă că există spațiu pentru mai multe persoane în cadă, dar permite și îmbăierea stând pe scaun. În plus, cada de colț poate fi combinată și cu un duș, extinzând astfel aria de aplicare a căzii pentru a include opțiuni suplimentare.

Cada pentru persoane cu dizabilități preț

Atunci când proiectezi o baie potrivită pentru persoanele cu dizabilități, cea mai mare provocare este să proiectezi baia, în așa fel încât, persoanele cu mobilitate redusă să o poată folosi în mod independent, păstrând în același timp nevoia de intimitate. O baie accesibilă pentru persoanele cu dizabilități este un spațiu în care fiecare caracteristică trebuie planificată cu atenție. Persoanele cu mobilitate restrânsă sau în curs de reabilitare trebuie să fie deosebit de atente la igiena personală, în special în ceea ce privește culcarea prelungită și posibilitatea ca rezultat a apariției rănilor, macerării pielii sau escarelor. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna posibil din cauza restricțiilor de mobilitate. Sprijinul în astfel de situații este asigurat cada pentru persoane cu dizabilități care mărește efectiv confortul utilizării. O cadă cu ușă pentru bătrâni și persoane cu un handicap este o soluție la această problemă. Dacă alegi o astfel de cadă, poţi fi sigur ca atât materialul cât și manopera sunt de cea mai bună calitate. Cada este realizată din acril de înaltă calitate, care este ușor de păstrat curat și nu se îngălbenește. Cada cu ușă pentru bătrâni și persoane cu dizabilități oferă confort în efectuarea igienei de zi cu zi.

De unde pot cumpăra o cadă pentru persoane cu dizabilități?

Datorită ușii convenabile și etanșe încorporate în peretele lateral, intrarea și ieșirea din cadă este mult mai ușoară. Astfel, chiar și persoanele în vârstă sau persoanele cu dificultăți motorii se pot îmbăia independent. Scaunul este fix și sporește siguranța și confortul în utilizare. Acrilicul de înaltă calitate din care este făcută cada, se încălzește rapid de la apa caldă și menține temperatura adecvată a apei, ceea ce permite o baie economică și de mare durată. Căzile pentru persoanele cu dizabilități sau în vârstă sunt profilate astfel încât, fiecare utilizator să simtă confort și relaxare maximă. Nu este suficient să echipezi baia doar cu anumite dispozitive și accesorii. Pentru a facilita igiena persoanelor cu dizabilități, trebuie luate în considerare și problemele de proiectare și construcție. Poți comanda o cadă pentru persoane cu dizabilități preț de ofertă în magazinul online magazinuldesanitare.ro, și astfel, poți face față perfect sarcinilor de igienă. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter