Bodrum: Un mix cuceritor a tot ce are Europa mai bun

Ultimul update Miercuri, 17 mai 2023, 14:06

O combinație unică a unora dintre cele mai exclusiviste locuri turistice. Bodrumul oferă vizitatorilor săi rafinați tot are Europa mai bun, dar într-un singur loc. Plaje monegasce, moștenirea istorică a Romei, viața de noapte a Ibizei plus brandurile din Milano. Sunt doar câteva dintre punctele de atracție ale acestei peninsule. Această combinație unică plus farmecul local atrag încă oameni extraordinari. Mai ales în lunile de vară, când avioanele private și superyachturile iau peninsula cu asalt.

Și mai e un motiv pentru care lumea bună vine în Bodrum. Pentru posibilitatea de relaxare și redobândire a echilibrului mental. Actori, cântăreți sau fotomodele celebre în toată lumea se dau în vânt să vină aici și pentru cluburile de noapte, și pentru centrele de detoxifiere. Și să se distreze, și să își „șteargă“ niște ani de pe chip. Bodrumul nu înseamnă doar orașul aflat la 700 de km de Istanbul și 450 de km de Antalya, ci și satele din jur: Turkbuku, Gumbet, Yalikavak, Akyarlar etc.

Dintre acestea, ies în evidență Turkbuku și Yalikavak pentru luxul covârșitor și atmosfera exclusivistă. 

Ce poți face în Bodrum?

Întrebarea mai corectă și mai simplă este „Există ceva ce nu poți face în Bodrum?“. Mă rog, nu poți practica sporturi de iarnă, dar în rest… de toate: croaziere pe mare, plajă, plimbări și vizite la multe locuri celebre, scuba diving, jeep safari, rafting etc.

Cunoscut pentru luxul resorturilor și al cluburilor de noapte, Bodrumul se poate lăuda și cu faptul că este locul în care au fost construite unele dintre cele mai tari centre de detoxifiere din lume. De aceea, numeroști turiști de pe tot globul, mulți cu dare de mână, vin aici pentru săptămâni în șir pentru reîntinerire și un mindset mai bun. Ce-i drept, îi ajută și relieful interesant, marea azurie și plajele de vis. Dacă v-ați obișnuit cu resorturile uriașe din Antalya, aflați că în Bodrum sunt rare complexurile întinse pe hectare întregi. Dar așa cum sunt ele acum zău că nu le lipsește nimic. Ba, dimpotivă! Nu degeaba se înghesuie aici spuma lumii bune, dar și membri ai Casei Regale britanice.

Prințul Harry și Meghan, spre exemplu, au petrecut cinci nopți într-o vilă privată cu vedere la Golful Yalıkavak și portul său de agrement într-o vacanță petrecută „complet nedetectată” în vara lui 2017. 

Bucurați-vă de lux ca Beyonce

Aflată la apogeul carierei sale, Beyonce are și ea nevoie de o vacanță din când în când. Iar când își ia zile libere, are grijă să se cazeze la cele mai tari din lume. Iar în Turcia, nu a stat prea mult pe gânduri și a ales Rixos. Resortul aflat la doi kilometri de Torba i-a găzduit pe Beyonce și pe soțul Jay Z timp de o săptămână. Alegerea nu a fost întâmplătoare, fiindcă Rixos este unul dintre cele mai bune hoteluri din peninsulă și unul dintre favoritele vedetelor. Duetul de milionari s-a bucurat de tratamente SPA la hotelul luxos preferând să stea destul de retrași și să nu iasă în evidență nici atunci când vizitau orașul Torba, sau Bodrum City aflat din apropiere.

Bodrum: Un mix cuceritor a tot ce are Europa mai bun

Soții Beyonce și Jay Z s-au odihnit perfect și au încercat aproape toate tratamentele din centrul Wellness de la Rixos. Nu au ratat mai nimic, lucru pe care îl puteți face și voi dacă alegeți Bodrumul ca destinație de vacanță.

Rixos Premium

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-bodrum-plecare-din-bucuresti/rixos-premium-bodrum-5435

Bunăstarea tuturor turiștilor cu sau fără milioane în conturi este importantă pentru cei de la Rixos, indiferent dacă aceștia vor să se relaxeze sau să se revigoreze în timpul șederii lor.

O dovadă în acest sens este faptul că aici, în SPA-ul de la Rixos, se îmbină în mod unic cultura și tradițiile turcești bogate cu terapii de inspirație locală, care se bazează pe secole de tradiții din Est și Vest.

În centrul SPA-ului, se află magnificul hamam turcesc, proiectat și reimaginat elegant pentru a păstra esența băii turcești clasice, dar îmbunătățită cu o notă modernă. Ritualul hamamului este o sărbătoare autentică turcească a simțurilor care te ajută să pari și să te simți ca în tinerețe. Căldura terapeutică și relaxarea prin tehnici de scăldat rezervate cândva sultanilor sunt acum și la îndemâna ta.

Complementare ritualului hamam sunt numeroasele tratamente care refac, stimulează și hrănesc mintea, corpul și spiritul. Intră și tu într-un program de relaxare profundă sau energie reînnoită și obține un sentiment intens de bunăstare din beneficiile masajelor, tratamentelor corporale, împachetărilor și exfolierilor. Terapeuții  experți te pot ajuta și în alegerea tratamentelor individuale sau în pregătirea unor călătorii personalizate de bunăstare.

O selecție de tratamente faciale antiîmbătrânire și de întinerire, folosind mărci renumite sau produse emblematice Rixos, te ajută să crezi că ai descoperit secretul tinereții veșnice.

Resorturi de lux, mereu în vogă

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-bodrum-plecare-din-bucuresti/vogue-hotel-supreme-bodrum-torba-5441

Situat destul de aproape de Rixos, un alt hotel din zona Bodrum atrage atenția. Vogue Hotel Suprem se poate înscrie lejer pe lista celor mai tari resorturi din Bodrum. Întins pe hectare întregi, hotelul are un centru SPA generos. Pe nu mai puțin de 3000 de metri pătrați, turiștii au la dispoziție o baie de aburi, saună, piscina șoc, camere de masaj (duble, VIP etc.), jacuzzi, sauna rusească, baie turcească și zona de relaxare.

Aici, la Vogue, grație unor tehnici speciale de masaj, vei avea parte de tratamente care îți împrospătează sufletul. Iar serviciul atenția din Spa&Wellness, îți alină oboseala adunată după un an întreg cu masajul și îngrijirea specială aplicate de mâini profesioniste. Îngrijirea pielii este realizată cu o serie specială de mărci de renume mondial, terapii reînnoitoare și servicii atente.

Kate Moss și Naomi Campbell, detoxifiere în Türkbükü

Kate Moss și Naomi Campbell sunt vizitatoare obișnuite ale Bodrumului. Pentru cele două celebre modele, Bodrumul este locul ideal pentru a scăpa de rigorile lumii modei și pentru a face resetare. Supermodelele se detoxifică la LifeCo în Türkbükü unde alcoolul, cofeina, zahărul, carnea și lactatele sunt tabu, iar postul cu suc este la ordinea zilei.

Complexul Lifeco Bodrum Well-Being Center este situat în oraşul pitoresc Türkbükü, la o scurtă plimbare de malul Mării Egee. Camerele au acces gratuit la internet wireless, iar oaspeţii beneficiază aici de un program de sănătate personalizat.

Lifeco Well-Being Center este un adevărat refugiu de la mâncarea grea și nesănătoasă și este o oază pentru detoxifiere pe bază de sucuri. Locul se concentrează asupra modalităţilor de îmbunătăţire a sănătăţii, precum şi pe pierderea în greutate, reducerea stresului şi renunţarea la obiceiuri nesănătoase.

Ajung la Lifeco Well-Being oamenii focusați să se detoxifieze, fiindcă programul de profil este inclus în tariful camerei, însă este special adaptat pentru a se potrivi nevoilor individuale ale oaspeţilor. Oaspeții de la Lifeco au parte de sesiuni de yoga, meditație, curăţarea colonului, baie de aburi și o saună cu infraroșu, precum și discuții de informare, pentru a afla provenienţa toxinelor din corp. Știind de unde vin acestea, vor putea să evite alimentele vinovate. De asemenea, oaspeţii au la dispoziţie o varietate de masaj terapeutice şi pot folosi baia de aburi, sauna şi piscina în aer liber.

Bodrum: Un mix cuceritor a tot ce are Europa mai bun

Puterile vindecătoare ale naturii și filozofiile antice parcă fac legea în resortul cu nume scurt, dar pe care nu-l vei uita în veci: Lujo. De ce să alegi Lujo? Fiindcă aici decorațiunile interioare și exterioare au fost gândite să-i aducă pe oaspeți în comuniune cu natura. Lujo Hotel Bodrum a fost construit într-unul dintre cele mai frumoase golfuri din Bodrum, într-un concept de artă și bucurie. Acest concept încurajează toți oaspeții Lujo să experimenteze viața din plin și să descopere ceea ce le aduce cea mai mare bucurie. Vrei să te regasești, să poți merge desculț prin iarbă, să îmbrățișezi copacii? Rezervă-ți un sejur la Lujo și  te vei simți ca nou în doar câteva zile.

Lujo Bodrum

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-bodrum-plecare-din-bucuresti/lujo-bodrum-guvercinlik-7019

Mai ales că aici la doar două ore de România, poți avea parte și de masaje caracteristice Orientului Îndepărtat. Acestea constau în câteva terapii selectate pentru a relaxa corpul, mintea și sufletul, oferind în același timp beneficii suplimentare. În masaje, uleiul hrănitor de migdale dulci este folosit pentru a obține o relaxare și beneficii extraordinare.

Un masaj special este cel ayurvedic. Ayurveda este o artă de vindecare indiană veche și înseamnă „știința vieții”. La baza acestei arte antice indiane de vindecare care este aplicată de mai bine de o mie de ani stau echilibrul corpului, minții și spiritului.

Bar Street – nume de alint

În afară de relaxare și un mindset echilibrat, Bodrumul înseamnă, așa cum am menționat, și distracție în cluburi de noapte sau restaurante de clasă mondială. În caz că nu știai, află că în Bodrum City se află o stradă al cărei nume spune totul despre ea: Bar Street Bodrum.

Bodrum Bar Street este, în fapt, porecla pentru strada Cumhuriyet, care pleacă din piața din fața Castelului Bodrum și șerpuiește spre est de-a lungul coastei. Această stradă lungă de un kilometru este plină de locuri pline de viață de noapte.

Dacă ai ajuns în Bodrum City, nu rata o astfel de experiență. Începe seara cu o cafea turcească pentru a te menține în formă toată noaptea, apoi alege un bar (sau mai multe) cu niște cocktailuri scumpe sau un club unde poți dansa toată noaptea. 

Tot în Bodrum, dar de data aceasta asta la câtiva kilometri distanță de oraș se află localitatea Gumbet. Iar aici se află tot un Bar street, loc în care rânduri de unități zgomotoase mărginesc fâșia plină de viață, pline de sclipici, neon și băutură la subsol. Gumbet este popular printre tineri, așa că ia în calcul acest lucru.

Dacă tot am vorbit despre baruri și cluburi de noapte, trebuie menționat că în Bodrum City a existat multă vreme Halikarnas Club, considerat o vreme cel mai mare club de noapte în aer liber din lume. Locul a fost vizitat de-a lungul vremii de o serie de personalități printre care Mick Jagger, Bette Midler, Dustin Hoffman, prințesa Caroline de Monaco, familia Rockefeller, familia Rothschild, Valentino, Sting, Richard Branson, John Franco Ferre, Phil Collins, Michael Caine, Blues Brothers,  Pamela Anderson, Kid Rock, Naomi Campbell și nenumărați alții. În plus, numeroase celebrități locale din Turcia au fost, de asemenea, oaspeți și obișnuiți ai Halikarnas.

Clubul de noapte Halikarnas a fost deschis în 1979 și și-a câștigat celebritatea datorită numeroaselor spectacoale fabuloase cu DJ de clasă mondială, spectacole cu lasere, jeturi de apă și dans. 

Grădina secretă din Bodrum

În 2012, fiica solistului trupei Rolling Stone, Mick Jagger, și-a unit forțele cu proprietarul clubului de noapte Halikarnas pentru a deschide restaurantul The Secret Garden în Bodrum. Restaurantul, specializat în bucătăria franceză, este situat într-o locație spectaculoasă în aer liber, pe malul mării și a fost proiectat de Jade Jagger pentru clubul de noapte Halikarnas. „Am învățat să gătesc de la o vârstă fragedă, iar mâncarea bună și aromele grozave sunt importante pentru mine. Am proiectat spațiul astfel încât să te ducă ușor cu gândul la o cină sofisticată”.

Jade a venit pentru prima dată la Bodrum împreună cu părinții ei, Bianca și Mick Jagger, când avea șase ani și spune: „Întotdeauna am iubit Turcia și am multe amintiri fericite din vacanțele de aici”.

Bodrum: Un mix cuceritor a tot ce are Europa mai bun

Yahturi care-ți taie respirația

Dacă multe vedete ajung în Bodrum pe calea aerului, există cazuri care ajung pe plajele cu ape azurii direct din Marea Egee. Printre acestea Bill Gates, Tom Hanks, Michael Douglas și Catherine Zeta Jones.

Tom Hanks și soția sa Rita sunt adesea văzuți în Bodrum. Marinari pasionați, ei preferă de obicei să navigheze pe coasta într-un lux anonim. Într-o vizită recentă, cei doi soți au închiriat superyachtul elegant Phocea pentru 250.000 de dolari pentru săptămână. Iahtul de 75 de metri mobilat opulent găzduiește 12 oaspeți în șase cabine și are 16 membri ai echipajului. Apoi au rămas în Bodrum Town câteva zile.

Bill Gates și familia sa au ajuns și ei în apele albastre ale Mării Egee la bordul yahtului lor, Lana, și apoi au vizitat numeroase locuri interesante aflate la mal.

Nu trebuie neapărat să fie proprietar de yaht pentru a te simți ca un milionar. După cum menționam, în Bodrum, poți face orice. Așa că, de ce nu ți-ai închiria (dacă te ține cardul), un vas de croazieră măcar pentru câteva ore. Bine, astfel de yahturi pot fi închiriate și pe termene mai lungi, dar ține de bugetul fiecăruia. Prețurile pleacă de la 6250€/săptămână și ajung până la 550.000€/săptămână.

Bodrum: Un mix cuceritor a tot ce are Europa mai bun

Crema brandurilor, într-un singur loc

Știu ei milionarii ce știu. Portul Yalıkavak din Bodrum, cu a sa „Zona insulară” impresionantă, este locul unde se întâlnesc mărcile de top din lume.

Yalıkavak Marina oferă oaspeților săi atât experiențe de lux, cât și servicii premium la standarde internaționale, investind în proiecte globale iconice și valoroase pentru a aduce branduri de renume mondial la Bodrum.

Yalıkavak Marina, cu o capacitate de 620 de iahturi, oferă un stil de viață dinamic și privilegii unice atât proprietarilor de iahturi, cât și vizitatorilor. Aici, se găsește cel mai mare centru comercial de lux din regiune, cu hoteluri de plajă și boutique premiate, inclusiv mărci de renume mondial și spații de locuit exclusiviste. Găsiți aici branduri care nu au nevoie de prezentare printre care Dior, Rolex, Audemars Piguet, Chopard, Patek Philippe, Sunseeker. 

Dacă vrei să iei pulsul vieții de lux din Turcia, dă o fugă (măcar de o săptămână) până la Bodrum. Anul acesta, ai la dispoziție un zbor charter săptămânal din București între 3 iunie și 23 septembrie pentru zonele de vacanță Bodrum, Kușadasi, Didim.

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-bodrum-plecare-din-bucuresti/?s=5

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter