Amenajări interioare: Ce lustre să alegi în funcție de cameră

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 septembrie 2021, 13:03

Decorul interior din apartamentul sau casa ta reprezintă un mod plăcut de a-ți manifesta gusturile în materie de culori, forme și design. Atenția pentru detalii este secretul unei amenajări cu stil, așa că îți prezentăm în continuare câteva recomandări ca să știi ce lustre să alegi în funcție de cameră.

Lustre pentru living – atmosferă rafinată și design modern

Cea mai importantă cameră din locuință are nevoie de un iluminat inteligent, care să pună în evidență mobilierul și elementele decorative. Combină spoturile luminoase plasate pe pereți cu lustre originale și candelabre elegante, care să aducă un plus de rafinament întregii încăperi. 

Alege lustre de pe doraly.ro cu elemente metalice, forme moderne și culori plăcute, care se potrivesc stilului modern pe care ți-l dorești în living. Dacă ai o  măsuță de cafea cu două fotolii lângă, adaugă și o veioză înaltă cu lampadar fantezie, care să lumineze discret zona de socializare.

Lustre pentru dormitor – lumină discretă pentru un somn liniștit

În camera unde vii să te relaxezi după o zi grea ai nevoie de o lumină caldă, discretă, de la veioze cu texturi estompate, poți folosi chiar bandă led sau spoturi la nivelul plintei. Alege lămpi de noptieră pe care să le folosești atunci când citești o carte bună înainte de culcare.

Pentru tavan este suficientă o lustră compactă pe care să o folosești atunci când vrei să luminezi camera, așa că alege o aplică cu forme simple și tonuri discrete. Dacă preferi lustre cu brațe se recomandă modele cu elementele metalice orientate în sus, pentru ca lumina să nu-ți bată direct în ochi atunci când vrei să te odihnești. 

Lustre pentru bucătărie – strălucire și voie bună 

Laboratorul casei, bucătăria este locul unde pregătești mâncarea și ai nevoie de un iluminat local, de pildă spoturi încastrate sau plafoniere suspendate. Dar bucătăria este și încăperea unde se strânge toată familia la masă, așa că zona de dining trebuie luminată cu o lustră mare, ca să ofere strălucire întregii încăperi. Alege modele moderne cu forme originale și imprimeuri vesele, pentru că te afli în camera cu gusturi bune și voie bună.

Lustre pentru holuri – să-ți lumineze calea

De la intrarea în locuință până la living sau dormitor, ai nevoie de lumini pentru holuri, deoarece aceste zone nu au ferestre, iar lustrele trebuie să ofere confortul pe care ți-l dorești.

Cea mai bună combinație este aceea de lustre de tavan și aplice de perete, pe care să le amplasezi în colțurile mai întunecate, astfel încât accesul către toate încăperile să fie facil.

Lustre pentru baie – răsfăț și relaxare ca la spa

Iluminatul din baie trebuie realizat cu grijă, deoarece este încăperea unde apar condens, umezeală și abur în exces. Montează o lustră compactă deasupra ușii de la baie, spoturi puternice pe tot conturul oglinzii și lămpi metalice subțiri pe peretele lateral, aproape de tavan.

În acest fel sursele de iluminat se pun în valoare reciproc și vei beneficia  în orice moment de confort și relaxare, ca la spa. Pentru un aspect original, poți să alegi lumină colorată la lustrele de pe perete. Vei obține un ambient plăcut, iar o îmbăiere cu spumă, în decor de lumânări parfumate îți va da prilejul să te simți ca în vacanță.

Alege lustrele potrivite în fiecare încăpere din locuință pentru amenajări interioare moderne, adaptate la stilul tău de viață.

Sursa foto: shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter