Amenajarea unui living în stil modern – accesorii și decorațiuni recomandate

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 septembrie 2021, 00:08

Livingul este una din cele mai ofertante încăperi pe care le poți amenaja și decora în locuința ta. Într-un living în stil modern, în special, unde piesele de mobilier sunt de obicei reduse la strictul necesar, nu este nevoie de foarte multe decorațiuni și accesorii, deoarece un interior de acest tip pune accent pe funcționalitate și armonie în amenajare. Cu toate acestea, decorațiunile au un rol esențial pentru că adaugă acele accente de care e nevoie pentru a completa armonios întregul ansamblu.

Într-un living modern contează felul în care alegi și dispui mobilierul și decorațiunile, pentru a crea spațiul echilibrat și armonios pe care îl dorești. Mai mult, fiind un spațiu comun, folosit de toți ai casei, contează să creezi aici un loc primitor, în care fiecare membru al familiei să se regăsească, iar din punct de vedere stilistic și funcțional să îmbine în mod echilibrat toate obiectele și decorațiunile care îl compun.

Cum amenajezi un living în stil modern

Un living amenajat în stil modern trebuie să fie un spațiu aerisit, în care să predomine liniile simple, armonioase și culorile luminoase. Un interior modern se remarcă prin liniile fine, drepte sau curbate ale mobilierului, și prin elementele decorative inspirate din natură. 

Poți folosi aici piese realizate din materiale naturale ori transparente, care au rolul de a crea vizual un spațiu mai mare, fără a confunda însă acest stil cu unul rustic ori scandinav.

Pentru o amenajare modernă a livingului folosește culori deschise și luminoase, și adaugă accente de culoare cu ajutorul altor piese, de exemplu covorul sau accesoriile. Poții apela la soluții și finisaje noi, inedite pentru pereți, de exemplu porțelan, sticlă mătuită sau metal, dar e important să integrezi și câteva piese decorative esențiale, care vor conferi o personalitate aparte spațiului.

Ce accesorii și decorațiuni să folosești într-un living modern

Într-un living modern vei regăsi cu ușurință piese decorative cu valoare estetică ridicată, care completează în mod fericit atmosfera de aici. 

Alege în acest sens accesorii originale, inedite sau decorațiuni moderne realizate din materiale naturale, cum sunt lemnul, sticla sau materialele cromate. De exemplu, pe un perete plasează o oglindă mare sau un set de oglinzi cu rame metalice de forme neregulate, care vor crea un punct focal și un efect optic deosebit. La fel, poți amplasa un tablou mare, modern, care să adauge o pată de culoare pe un perete. Vei regăsi și alte tipuri de accesorii și decorațiuni disponibile pe 4florists.ro, pe care să le integrezi cu succes într-un decor modern, în funcție de gusturile și preferințele tale. 

Pentru un aspect fresh, poți completa zonele din living cu scaune inedite, de exemplu din ratan sau piele ecologică, sau cu o măsuță de cafea din metal, sticlă sau lemn nefinisat, acolo unde se află zona de socializare.

Amenajarea unui living în stil modern - accesorii și decorațiuni recomandate

Textilele sunt o pată de culoare

Nu uita de importanța perdelelor, draperiilor sau a oricăror accesorii textile într-un decor modern. Culorile, materialul și tipul de țesătură influențează stilul de amenajare, și pot schimba cu totul atmosfera deoarece adaugă culoare și profunzime.

Pentru un living modern, alege perdelele și draperiile în culori îndrăznețe, mai ales dacă restul decorului este în tonuri deschise sau neutre. Poți completa cu multe perne decorative, pentru a obține un cadru de revistă. Pentru un mix eclectic și interesant din punct de vedere estetic, poți folosi culori și texturi diferite, pe care să lei integrezi în acest decor.

În ce privește covorul, tendințele în designul interior mizează cele cu aspect practic, care pot fi întreținute ușor. Pentru un decor modern alege fie un model cu fir scurt, din fibre sintetice, fie un covor din materiale naturale. Mai mult, poți utiliza un covor nou dar cu aspect clasic, care imită patina timpului, și care poate fi integrat cu ușurință într-un living modern pentru a crea un decor inedit. 

Folosește accesoriile în mod inspirat 

Gândește livingul ca pe un spațiu prietenos, care invită la o stare de bine pe toți cei din jur. Păstrează obiectele de mobilier strict necesare, la care adaugă elemente decorative alese cu atenție. Nu este nevoie de prea multe obiecte de decor, ca să nu încarci atmosfera, ci doar de mici trucuri vizuale și accesorii care pot înveseli atmosfera camerei.

Ai nenumărate opțiuni de alegere a pieselor decorative și a accesoriilor care compun un interior modern, pentru a obține un decor rafinat și plin de gust. Alege obiectele decorative în funcție de gusturile și preferințele tale, și ai grijă ca întregul ansamblu să păstreze un vibe fresh, cu tentă modernă, și echilibrat din punct de vedere vizual.

Sursa foto: https://www.piqsels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter