Amenajarea casei de vacanța: 5 sfaturi de care sa ții cont

De Unica.ro, pe

Dacă ai visat întotdeauna să îți construiești o casă de vacanță, iar acum vrei să pui aceste planuri în aplicare, atunci ar trebui să știi că sunt lucruri pe care va trebui să le ai în vedere. Am pregătit pentru tine o listă cu sfaturi importante despre amenajarea casei de vacanță, astfel încât visul tău să capete contur. 

Delimitează foarte bine proprietatea

Primul pas pe care îl ai de făcut este să delimitezi foarte bine suprafața din jurul casei tale, trasând astfel limitele de siguranță și de proprietate. Poți cumpăra garduri metalice prin site-ul Mathaus și în acest fel te vei bucura de siguranță și de o soluție eficientă de împrejmuire care să te ajute să îți protejezi bunurile, de la materiale de construcții la structură. 

Gardurile metalice sunt deosebit de rezistente și de durabile și se pretează foarte bine chiar și în condiții de intemperii sau șocuri mecanice sau accidente. Poți folosi acest tip de împrejmuire atât pentru delimitare permanentă cât și temporară, fără a-ți mai face griji cu privire la siguranța ta.

Gândește-te la confortul termic

Confortul termic într-o casă de vacanță este la fel de important ca și într-o locuință obișnuită. De aceea este recomandat să te gândești la izolarea termică a casei de vacanță, folosind în acest sens, materiale calitative precum vata minerală bazaltică, vata de sticlă, polistirenul sau spuma poliuretanică. 

În acest fel îți vei asigura o locuință confortabilă, pentru că vei vedea că aceasta va deveni eficientă din punct de vedere energetic, prin menținerea unei temperaturi potrivite la interior. O dată izolată locuința vei resimți efectele încă de la început, deoarece acestea se vor vedea în facturile de electricitate. 

Instalează dispozitive performante de încălzire

Încălzirea locuinței tale de vacanță este prioritară, mai ales dacă aceasta este poziționată într-o zonă răcoroasă, care îți poate afecta confortul termic. Pentru a te asigura că te vei bucura de confort, ar trebui să analizezi oferta de centrale termice, boilere și sisteme de încălzire în pardoseală, din care să poți alege acel produs care îți poate aduce temperaturile de care ai nevoie pentru a te simți confortabil. 

Nu uita în același timp să te ocupi și de dispozitivele de protecție pentru aceste echipamente, și anume termostate și UPS pentru centrale termice. 

Realizează sistemul de hidroizolare

Deși poate părea nesemnificativ, un sistem de hidroizolare este deosebit de important pentru o casă de vacanță, deoarece doar așa vei putea asigura integritatea structurii. Hidroizolarea va proteja structura de rezistență de infiltrațiile de apă care pot produce daune semnificative la nivel de beton și armături. 

Hidroizolarea se poate face la nivelul fundației clădirii, iar ca soluție acoperitoare poți realiza și trotuarele perimetrale ale locuinței, pentru a preveni scurgerea apei provenite din precipitații.

Realizează un sistem pluvial

Jgheaburile și burlanele nu trebuie să lipsească niciunei construcții, cu atât mai puțin în cazul unei locuințe de vacanță. Din acest motiv trebuie să ai în vedere alegerea unor sisteme potrivite de deversare a apelor pluviale, iar jgheaburile și burlanele sunt cea mai eficientă metodă. 

Alege materiale de calitate și verifică integritatea îmbinărilor, deoarece vei avea nevoie de jgheaburi și burlane care să direcționeze apa provenită din ploi în deplină siguranță direct spre sistemul de deversare format din rigole. 

O casă de vacanță este un loc special în care te poți retrage pentru a-ți reîncărca bateriile, așa că ia în calcul aceste aspecte pentru a te bucura de o casă confortabilă, așa cum îți dorești. Alege întotdeauna produse de calitate pentru a garanta casei tale de vacanță o viață lungă, de care să te poți bucura peste ani.

Sursa foto: https://unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter