7 motive pentru care merită să vizitezi Grecia anul acesta

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 11:13

Deja ai văzut prea multe fotografii din Grecia și gândul la o vacanță nu-ți dă pace? Te gândești că ar fi timpul să vizitezi și tu Grecia? Atunci nu trebuie să mai stai pe gânduri, pentru că această țară oferă turiștilor săi o diversitate fără limite.
Indiferent că ești pasionat de istorie, plaje însorite, explorarea insulelor splendide sau a orașelor aglomerate, în Grecia vei descoperi cu siguranță ceva pe gustul tău. Iată 7 motive pentru care merită să vizitezi Grecia în acest an! 

  1. Mâncarea și băuturile grecești 

Grecia este locul ideal pentru a încerca noi preparate, dieta locală fiind bogată în fructe de mare, cereale, legume și carne, în special cea de miel, capră sau porc. Asigură-te că vei încerca într-o vacanță în Grecia fructele de mare proaspete, adevăratul gyros cu sos tzatziki sau platourile de brânzeturi de capră, însoțite de vin. Bucătăria grecească se mândrește de asemenea, cu deserturi delicioase, precum baklava, kataif sau pasta, unul dintre cele mai savuroase torturi din lume. Nici băuturile nu sunt de neglijat în Grecia, această țară excelând prin lichioruri excepționale, așa cum este Ouzo, băutura tradițională grecească. 

  1. Viața de noapte incendiară 

Grecii sunt recunoscuți pentru modul lor de a sărbători viața, aspect care se manifestă prin viața de noapte din Grecia. Dacă dorești să vizitezi Atena, este indicat să mergi la bouzoukia, săli mari de concerte, în care artiști renumiți țin reprezentații live. Dacă alegi să călătorești în Grecia insulară, nu vei duce niciodată lipsă de un bar pe plajă sau un club în care să poți dansa până în zorii dimineții! 

7 motive pentru care merită să vizitezi Grecia anul acesta
  1.  Plajele grecești 

Plajele din Grecia se află în topul celor mai spectaculoase plaje ale lumii, fiind una dintre puținele țări cu deschidere la 3 mări: Marea Mediterană, Marea Egee și Marea Ionică. Fiecare insulă în parte are caracteristici unice, cu ape azurii și turcoaz, plaje cu nisip moale sau acoperite cu pietricele. Aventurează-te pe cele mai frumoase insule din Grecia și explorează plajele grecești în toată splendoarea lor! Cu atât mai mult cu cât vremea este ideală pentru plajă din mai și până în octombrie. 

Dacă ești pasionat de plaje sau biosfera marină, vezi curiozități despre Marea Egee, Marea Marmara, Marea Adriatica sau Marea Baltica.

  1. Peisajele spectaculoase 

La nivel de peisaje, Grecia cu siguranță nu-și dezamăgește niciodată turiștii. Munții, plantațiile de măslini, plajele liniștite, întinderile de case albe, toate aceste detalii transformă Grecia într-o destinație de vis pentru pasionații de fotografie și admiratorii naturii. Există atât de multă diversitate în această țară, de la câmpiile agricole cu măslini și orașele antice, până la insulele cu case vopsite în alb. Nu există un loc în Grecia de unde poți spune că nu beneficiezi de o priveliște spectaculoasă! 

  1. Istoria

Istoria greacă oferă numeroase vestigii și situri turiștilor ce aleg Grecia ca destinație de vacanță, edificii în care acum câteva mii de ani locuiau eroii din Odiseea și Iliada. Acropola Atenei, Muntele Athos, Portul Pireu, Meteora, Templul lui Zeus, Templul lui Poseidon, Teatrul lui Dionisos sau Templul lui Apollo sunt doar câteva dintre obiectivele turistice istorice cu care Grecia își încântă vizitatorii. Un motiv în plus, spunem noi, pentru a vizita pământurile elene! 

  1. Atmosfera, ospitalitatea grecilor și prețurile avantajoase 

Grecia se numără printre cele mai ospitaliere țări ale Europei, oferind servicii ireproșabile și tratând turiștii cu amabilitate și voie bună. În Grecia vei întâlni doar oameni binevoitori, care se bucură de micile plăceri ale vieții, cărora le place să savureze băuturi la taverne și care știu să aprecieze un apus superb de soare. Mai mult decât atât, prețurile pachetelor turistice în Grecia se numără printre cele mai mici din Europa. 

  1. Insulele grecești 

Santorini, Mykonos, Creta, Zakynthos, Rhodos sau Milos sunt doar câteva dintre cele mai populare insule în Grecia, ce îți pot oferi priveliști spectaculoase.
De asemenea, există o multitudine de insule grecești ideale pentru vacanțe în familie și experiențe de neuitat. Indiferent de alegerea destinației tale de vacanță, Grecia te va fermeca prin frumusețea sa incomparabilă și cu siguranță vei petrece un sejur de vis, așa cum ți-ai imaginat! 

Nu-i așa că te-am convins să iei în considerare Grecia atunci când îți vei plănui următoarea vacanță? Cu o asemenea diversitate culturală și socială, Grecia este o destinație turistică ce nu-și va pierde niciodată din tradiție, unicitatea și farmec, așa că nu trebuie să o ratezi pentru nimic în lume! 

Sursa foto: Shutterstok.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter