3 soluții pentru zâmbetul visurilor tale

Ultimul update Marți, 16 mai 2023, 11:15

Ai decis că îți dorești o schimbare în viața ta și vrei să pornești de la zâmbet? Foarte bine. Zâmbetul este cartea ta de vizită și îți poate oferi încrederea de care ai nevoie. Trebuie să știi că există mai multe soluții ca să ai dinți albi și complet drepți. Soluțiile medicale sunt numeroase, iar printre ele se regăsesc fațetele, coroanele, dar și aparatele dentare.

În funcție de diagnosticul pe care dentistul ți-l stabilește, una dintre variantele de mai jos poate fi cea ideală pentru un zâmbet perfect.

Iată ce proceduri de estetică dentară sunt cel mai des utilizate.

Fațetele dentare – secretul unui zâmbet impecabil

Zâmbetul impecabil, fără imperfecțiuni nu mai reprezintă doar un vis. Astăzi, fațetele dentare te ajută să ai dantura pe care ți-ai dorit-o întotdeauna. Chiar dacă vorbim despre aspectul zâmbetului, și sănătatea dentară joacă un rol important pentru starea de bine a întregului organism. Astfel că aplicarea fațetelor se face doar pe dinții sănătoși, complet drepți, cu scopul de a îmbunătăți vizual zâmbetul. 

Trebuie să știi că marele avantaj al fațetelor dentare este acela că, spre deosebire de dinții naturali, nu se pătează din cauza cafelei, a vinului sau a alimentelor foarte pigmentate. De asemenea, acestea sunt netede și lucioase, astfel că placa bacteriană nu se acumulează pe suprafața dinților la fel de ușor cum se întâmplă în cazul dinților naturali, riscurile apariției inflamării gingivale, de exemplu gingivita, fiind foarte reduse.

Primul pas pentru aplicarea fațetelor dentare este pregătirea dinților naturali, care constă într-o curățare profesională și o șlefuire ușoară. Apoi urmează scanarea digitală a cavității orale. Aceasta din urmă se realizează cu ajutorul unei camere video performante, care captează în detaliu zonele vizate.

După această scanare se realizează designul computerizat al fațetelor dentare. În acest punct alegi împreună cu medicul specialist în protetică dentară forma și culoarea fațetelor care ți se potrivesc. Informațiile sunt trimise aparatului de frezare, care realizează precis și rapid lucrările protetice din ceramică. O fațetă dentară este gata într-o oră.

Dinți de un alb natural cu ajutorul coroanelor dentare

Coroanele dentare sunt rezistente în timp și îți oferă garanția unei danturi sănătoase și frumoase, dar și a unui zâmbet complet. Acestea sunt lucrări protetice ce sunt personalizate conform nevoilor și dorințelor tale.

Potrivit Webmd, rolul coroanelor dentare este de a reda funcționalitatea și estetica dintelui care a fost afectat de o carie profundă, dar și în cazul unor fracturi sau traumatisme dentare. Totodată, sunt utilizate pentru a corecta dinții deformați, decolorați sau atunci când un dinte este înlocuit cu un implant dentar. 

Cât despre tipurile de coroane dentare existente, află că acestea sunt clasificate astfel: în funcție de materialul folosit și modul de realizare. În funcție de materialul din care sunt realizate, coroanele pot fi din ceramică sau pe structură de zirconiu. Totodată, raportat la modalitatea prin care optezi să fie realizată, viitoarea coroană se poate confecționa în laboratorul de tehnică dentară sau cu ajutorul aparaturii digitale. Avantajul noilor tehnologii este că poți câștiga timp în plus pentru alte activități personale, deoarece poți obține o coroană dentară doar într-o singură vizită în clinica stomatologică. 

Aparatul dentar – mai mult decât un rezultat estetic

Aparatul dentar nu doar că te va ajuta să-ți îndrepți dinții și să-ți recapeți încrederea în propriul zâmbet, ci va scădea și riscul apariției problemelor dentare. Te întrebi cum? Ei bine, prin faptul că dinții sunt înghesuiți, igienizarea se face foarte greu și astfel apar tartrul, cariile sau, și mai grav, necrozele dentare. 

Ai idee cât de corect mesteci alimentele? Află că aparatul dentar este soluția eficientă de a corecta mușcătura, astfel încât forțele să fie distribuite în egală măsură pe toți dinții în timp ce mănânci. 

În ultimii ani, oferta a devenit extrem de variată în ceea ce privește aparatele dentare. Astăzi, pe lângă aparatele dentare clasice cu brakeți metalici, poți opta pentru gutierele transparente, care, pe lângă avantajele estetice, sunt mult mai confortabil de purtat, deoarece sunt detașabile. De asemenea, durata tratamentului este mai mică, iar vizitele periodice la medicul ortodont pentru activări se reduc semnificativ.

De mâine pune zâmbetul tău pe lista priorităților, iar viața te va răsplăti!

Sursă foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter