3 sfaturi despre cum să creezi un look elegant și la modă cu pantofi cu toc

Găsirea pantofilor cu toc care vi se potrivesc perfect reprezintă primul pas către un look elegant și la modă. Pantofii cu toc care vă sunt prea mici vă pot provoca răni și bătături, în timp ce picioarele vor aluneca din pantofii prea mari în timp ce mergeți.

Acesta este motivul principal pentru care trebuie să aveți siguranța că pantofii cu toc vi se potrivesc perfect înainte de a ieși din casă, mai ales dacă sunteți așteptată la o petrecere, la o întâlnire importantă sau la un eveniment formal. Știți că pantofii cu toc vi se potrivesc perfect atunci când picioarele sunt poziționate corect și beneficiază de sprijin în timp ce mergeți. Dacă nu ați mai purtat de mult timp o pereche de pantofi cu toc, atunci optați pentru un model prevăzut cu bretele în zona gleznelor, bretelele având rolul de a vă menține piciorul pe loc și de a vă oferi un plus de stabilitate. 

Optați întotdeauna pentru calitate

Când vine vorba de a obține un look elegant și la modă, alegerea unei perechi de pantofi damă cu toc ar trebui să fie mai atentă că oricând. Deși poate fi tentant să optați pentru o pereche mai accesibilă de pantofi cu toc care să se potrivească la ținuta pe care o veți purta cu o anumită ocazie, este recomandat să mizați pe calitate și nu pe cantitate. O pereche de pantofi de bună calitate va face diferența atunci când vine vorba de eleganță, dar mai ales de confort. Optați pentru o pereche de pantofi prevăzuți cu talpă rezistentă, care să vă susțină echilibrul și poziția picioarelor în timp ce mergeți. De asemenea, talpa ar trebui să dețină aderență anti-alunecare, astfel încât să nu alunecați pe ringul de dans sau pe suprafețele alunecoase. 

Calitatea superioară a pantofilor cu toc vă asigură confort, siguranță, dar și un aspect impecabil. Materialele premium folosite la fabricarea pantofilor și atenția acordată detaliilor întotdeauna vor contribui la un aspect elegant și la modă. 

Ce tip de tocuri sunt cele mai potrivite pentru fiecare ocazie?

Gama de pantofi cu toc damă este deosebit de cuprinzătoare, mai ales când vine vorba de tipul de toc. De la pantofi cu toc bloc, cubanez, toc mediu, subțire, stiletto, pătrat și până la pantofi cu tocuri foarte înalte, varietatea de tocuri este aproape nelimitate, existând o pereche de pantofi cu toc pentru fiecare ocazie, pentru fiecare ținută vestimentară și pentru cerințele fiecărei persoane.

3 sfaturi despre cum să creezi un look elegant și la modă cu pantofi cu toc

Calitatea pantofilor influențează eleganța ținutei, însă și confortul pe care îl simțiți contribuie în mare măsură la o ținută elegantă, care emană încredere și putere. În general, cu cât tocurile sunt mai joase sau mai groase, cu atât sunt mai confortabile, deoarece pun mai puțină presiune asupra picioarelor și nu solicită mușchii picioarelor pentru a menține echilibrul. Înălțimea ideală, potrivit podiatrilor, este între 3 și 5 cm. 

Dacă v-ați ales ținuta vestimentară și sunteți sigură că pantofii cu toc  pe care îi veți purta vă asigură confort absolut, nu vă rămâne decât să acordați atenție accesoriilor care vă vor completa outfit-ul. Găsiți o gamă largă de genți de mână pentru femei pe Epantofi, potrivite pentru diferite ținute vestimentare și ocazii. La evenimente foarte formale, ar trebui să optați pentru un număr minim de bijuterii discrete pentru a nu obține un aspect prea opulent sau copleșitor. 

Nu în ultimul rând, pantofii cu toc pe care îi veți purta ar trebui să se potrivească atât cu ocazia, cât și cu stilul personal. O pereche grozavă de pantofi stiletto reprezintă alegerea ideală pentru o cină elegantă, în timp ce o pereche de pantofi cu toc cubanez sunt mai potriviți pentru o plimbare în oraș. Dacă veți merge la o nuntă, optați pentru o pereche de pantofi cu tocuri mai joase, pentru a dansa toată noaptea, în timp ce pantofii cu toc pătrat arată impecabil împreună cu o pereche de pantaloni croiți pentru ținutele corporative.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter