3 greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când alegi cercei pentru copilul tău

Fie că este vorba despre primii cercei ai copilului tău, fie că vrei să îi oferi în dar bijuterii noi, este nevoie să ții cont de anumite aspecte înainte de a merge la cumpărături. În cele ce urmează, îți vom oferi informații esențiale, astfel încât micuțul tău să se poată bucura de propriile accesorii fără ca acestea să îi creeze vreun disconfort. 

Criterii de selecție a cerceilor pentru copii

Pentru a putea evita realizarea celor mai frecvente greșeli atunci când alegi cercei pentru copilul tău, este important să ai în vedere care sunt criteriile de bază pe care trebuie să le cunoști din acest punct de vedere. În cele ce urmează, îți vom expune pe larg câteva aspecte semnificative pentru a te putea orienta mai bine într-un magazin de bijuterii. 

  1. Materialul din care sunt confecționați

Deoarece pielea copiilor este mai sensibilă decât a adulților, unul dintre criteriile principale de selecție este alegerea materialului corespunzător. Prin urmare, optează pentru cercei din argint cu o puritate cât mai mare pentru a evita riscul dezvoltării alergiilor. Argintul are, de asemenea, proprietatea de a ține la distanță orice energie negativă. Prin urmare, dacă ești o persoană spirituală, îți poți proteja astfel copilul. 

Alergia la argint este foarte rară deoarece acesta este un metal hipoalergenic din natură. Mai mult decât atât, cerceii realizați din acest material sunt foarte ușor de curățat și întreținut, iar marele lor avantaj este faptul că pot fi purtați o perioadă îndelungată de timp fără a-și pierde din proprietăți. Un alt avantaj este faptul că, la momentul actual, găsești pe piață numeroase modele din care poți alege. 

  1. Dimensiunea 

Atunci când alegi cercei pentru copii, trebuie să iei în considerare faptul că aceștia au lobul urechii mai gros, urmând să se subțieze în timp. Așadar, evită greșeala de a achiziționa cercei mult prea strânși în jurul urechii, deoarece ar putea cauza disconfort. Dimensiunile de cercei pentru copii care au peste un an variază între 5 și 7 milimetri, dar nu este greșit să mergi cu micuțul direct în magazin pentru a proba mai multe modele la fața locului. 

  1. Greutatea acestora

O greșeală pe care poate mulți sunt tentați să o facă din cauza designului unor bijuterii este neluarea în considerare a greutății care va atârna de urechiușele micuțului. Pentru a te asigura că nu pici în această capcană de dragul aspectului cerceilor, evită modelele cu pietricele semi-prețioase sau alte detalii care ar putea contribui la o greutate mai ridicată a acestora. 

De asemenea, asigură-te că alegi un model de cercei cât mai confortabil, care va sta aproape de lobul urechii și nu va atârna, trăgând astfel de piele. Cu siguranță astfel de accesorii vor arăta foarte chic în poze, însă este important să pui confortul și sănătatea copilului pe primul loc. Deoarece aurul și argintul sunt mai grele de fel, comparativ cu bijuteriile realizate din diferite aliaje, simplitatea este cea mai simplă soluție în acest caz.  

Ține cont de aspectele pe care ți le-am prezentat și vei reuși astfel să eviți greșelile frecvente ce pot fi făcute atunci când achiziționezi cercei pentru copilul tău!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter