(P) Bateriile sanitare negre încă sunt în trend. Iată de ce

De Unica.ro, pe

Unul dintre cele mai cool trenduri din ultimii ani în amenajarea băii sunt bateriile sanitare negre și accesoriile de aceeași culoare. Bateriie negre de cadă, pentru lavoar, coloane și baterii de dus, plus accesorii asortate pentru baie sunt adevărate declarații de design și atrag atenția asupra lor, prin formele simple și frumoase, dar mai ales prin culoare.

O baterie neagră amplasată pe un perete sau pe un lavoar alb este o apariție în sine, iar renovarea băii nu a mai fost niciodată la fel, după ce a apărut această posibilitate. Ba mai mult, negrul s-a transformat în deschizător de drumuri, acum fiind disponibile și baterii albe, titanium (gri), crem sau bej. De asemenea, revin la modă bateriile de alamă periată sau bateriile aurii – adevărate bijuterii în orice baie.

Da, dar cât de bine rezistă în timp?

Bateriile negre rezistă în timp foarte bine! Bateriile de baie de calitate de culoare neagră, albă sau titanium sunt vopsite prin electro-galvanizare, ceea ce garantează o rezistență sporită a culorii timp de ani de zile. De altfel, cele mai multe baterii de calitate vin cu o garanție de 5-7 ani, ceea ce arată că producătorii sunt încrezători în produsele lor și în tehnologiile pe care le folosesc.  

De fapt, există diferență notabilă între bateriile cromate sau aurii (strălucitoare) și cele negre/albe/titanium (mate): pe bateriile strălucitoare se observă orice amprentă și picătură de apă uscată, în timp ce pe bateriile mate acestea sunt estompate.

Pont pentru curățarea bateriilor negre:

Bateriile negre, ca orice altă baterie sanitară de altfel, nu ar trebui niciodată curățate cu substanțe corozive, acide sau abrazive. Negrul nu se va duce, dar cu timpul este posibil să devină ușor mai albicios. Folosiți doar săpun obișnuit și cârpe moi sau substanțe concepute special pentru baie și totul va arăta impecabil ani la rând!

(P) Bateriile sanitare negre încă sunt în trend. Iată de ce

Ce tipuri de baterii negre există?

Dacă te-ai hotărât să renovezi baia și iei în calcul bateriile negre, să știi că ai de unde alege. Există baterii negre pentru lavoar (obișnuite, înalte sau încastrate), baterii negre pentru duș (cu montaj pe perete, încastrate sau coloane de duș) și baterii pentru cadă și bideu.

De asemenea, pentru o accesorizare corectă, există și accesorii de baie negre: suporturi pentru prosoape, hârtie igienică și cosmetice cu montaj pe perete, dar și suporturi pentru peretele de sticlă al cabinei de duș. 

De ce să alegi o baterie neagră pentru baie? 

Din aceleași motive pentru care sunt în trend:

Sunt foarte atrăgătoare – pur și simplu fură toată atenția, indiferent de décor. În timp ce clasicul crom reflectă lumina și se pierde în décor, negrul absoarbe lumina și atrage atenție asupra lui însuși. Liniile sunt bine definite, contrastele clare, designul iese în evidență.

Se potrivesc cu orice paletă coloristică, dar mai ales cu culorile neutre și designul atemporal al amenajărilor moderne.

Sunt competitive ca preț cu bateriile cromate din același game, deși pe alocuri mai scumpe, datorită procedeelor speciale de vopsire.

Arată absolut uluitor alături de materiale naturale precum marmura, lemnul sau piatra naturală. Din nou, design atemporal!

Sunt disponibile la fel ca și cele cromate – de pildă la magazin.sporulcasei.ro găsești baterii negre cu garanție 5 – 7 ani.

Amprentele și urmele grase în general sunt mai puțin vizibile pe bateriile negre.

(P) Bateriile sanitare negre încă sunt în trend. Iată de ce

La ce să fii atent când cumperi o baterie neagră pentru baie

Culoarea poate să își piardă din intensitate peste ani, dar pe de altă parte orice baterie își pierde din strălucirea inițiala după ani de utilizare.

O baterie neagră (la fel ca orice altă baterie colorată, de altfel), poate fi foarte ușor zgâriată în timpul montajului, dacă instalatorul o fixează folosind unelte metalice. Trebuie să îi atrageți atenția asupra acestui lucru, și să îi sugerați protejarea cu o cârpă sau a unui manșon de cauciuc, dacă este cazul.

Nu puteți folosi substanțe sau materiale corozive sau acide pentru a curăța bateriile negre. Folosiți doar detergenți blânzi și cârpe moi.

Pe negru se vede orice urmă de praf, așa că fiți atente, doamnelor, să ștergeți urmele de pudră sau farduri de pe bateriile negre, după o sesiune de machiaj.

Nu vă place negrul? Puteți alege baterii de baie albe

Dacă bateriile negre vi se par prea masculine, explorați și modele de baterii albe aici. Bateriile albe sunt un răspuns pentru nevoia de îndulcire a designului băilor, prin note și curbe mai feminine. Bateriile albe sunt vopsite la fel și au aceleași calități ca și cele negre, dar răspund altor nevoi de design. Sunt vizibile și discrete în același timp, atrăgând atenție asupra lor însele mai ales când sunt montate împreună cu materiale contrastante. Sunt categoric o alegere pentru cei care își doresc o amenajare baie mai discretă, cu accente mai fine.

(P) Bateriile sanitare negre încă sunt în trend. Iată de ce

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter