Consumul de cafea este asociat cu o viață mai lungă

De Oana Savin, pe
Consumul de cafea este asociat cu o viață mai lungă și cu un risc mai scăzut de a muri de tânăr, arată un nou studiu.

Potrivit cercetătorilor, persoanele care beau mai multă cafea scad riscul unui deces prematur, chiar dacă consumă opt sau mai multe cești pe zi și chiar dacă genetica îi face să proceseze mai greu cofeina.

Studiul a fost realizat pe 500.000 de oameni din Regatul Unit, dintre care 387.494 erau băutori de cafea.

Rezultatele au sugerat că persoanele care consumă între două și cinci cești de cafea pe zi scad riscul decesului cu 12%, față de cei care aleg să nu bea cafea, notează Business Insider.

Cei care consumă între 6 și 8 cești pe zi, scad riscul unei morți premature cu 16%, în timp ce oamenii care beau peste 8 cești de cafea pe zi au un risc mai scăzut cu 14%.

Nu contează dacă cafeaua este cu sau fără cofeină.

Beneficiile cafelei

Mai multe studii au arătat că consumul de cafea are foarte multe beneficii asupra organismului uman. Aceasta previne dezvoltarea unor boli precum anumite forme de cancer, diabet de tip 2, depresie, demență, ciroză și boli cardiovasculare.

De asemenea, cafeaua este un stimulent puternic al creierului. Aceasta crește substanțial randamentul cerebral și fizic, fiind folosită de mulți atleți înainte de intrarea în competiții.

Cafeaua reduce și riscul îmbolnăvirii de Alzheimer și Parkinson. Conform oamenilor de știință, cafeaua este eficientă în prevenirea instalării bolilor neurodegenerative. Astfel, băutorii de cafea au cu 60% mai puține șanse să se îmbolnăvească de Alzheimer și cu 40% mai puține șanse să dezvolte Parkinson.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter