Tamara Buciuceanu Botez a murit

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 16 octombrie 2019, 11:58

Update – ora 18.00 – Tamara Buciuceanu Botez (90 ani) a murit. Marea doamnă a teatrului românesc avea în spate o carieră de 60 de ani. Din păcate, în ultima perioadă, starea ei de sănătate era critică. 

Tamara Buciuceanu Botez fusese internată la începutul lunii octombrie la Spitalul Elias din București. Actrița a a ajuns la spital ca urmare a acutizării unei boli cardiace mai vechi, însă, din păcate, starea sa nu s-a îmbunătățit, ci din contră, s-a agravat în ultimele zile: „Este într-o stare gravă. Este intubată și ventilată mecanic, este într-o stare severă. Starea dumneaei s-a agravat”, – a declarat, pentru mediafax.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, în cursul zilei de marți.

Tamara Buciuceanu Botez a murit

Tamara Buciuceanu Botez a fost internată pe data de 2 octombrie: „A fost adusă la spital pentru că avea o decompensare pe fondul unei patologii cardiace cronice. Starea dânsei este stabilă, iar evoluţia este lent favorabilă. Marea actriţă, care are o vârstă respectabilă, este conştientă şi cooperantă. Nu este intubată sau ventilată“, – a explicat atunci doctorul Silvius Negoiţă.

Tamara Buciuceanu s-a născut în 1929 la Tighina, în Republica Moldova. Începând din 1948, a studiat actoria la Iași, dar a terminat studiile la București. „Doamna comediei românești”, cum este supranumită, a jucat în peste 25 de filme, cel mai cunoscut rol al său fiind cel al profesoarei de matematică ”Isoscel” din filmul ”Liceenii”. În ce privește teatrul, Tamara Buciuceanu a urcat pe scenele celor mai mari săli din București.

Tamara Buciucianu Botez

În 1962 s-a căsătorit cu medicul Alexandru Botez, decedat în 1996.

Tamara Buciuceanu a murit pe 15 octombrie 2019, la Spitalul Elias.

Sursă foto: Arhivă, Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter