Rita Mureșan, despre cele mai grele momente din viața ei: „Am fost judecată foarte mult”

De Unica.ro, pe

Rita Mureșan (49 de ani) a vorbit recent despre cele mai grele momente din viața ei, accidentul în urma căruia fiica cea mare a suferit 8 operații, decesul mamei sale și divorțul.

Rita a fost căsătorită timp de 13 ani cu omul de afaceri Ioan Lucian (Nelu) Mureșan. Fostul cuplu a divorțat în anul 2007. Din căsnicia lor au rezultat două fiice, Gloria (22 de ani) și Rebecca (25 de ani). Gloria se află la studii în Anglia, iar Rebeca lucrează în New York.

Rita Mureșan, despre cele mai grele momente din viața ei: „Am fost judecată foarte mult”

„Rebecca era la un mare hotel din București, la o zi de naștere. Venea de la toaletă și a văzut cum o masă înaltă, care avea un blat de marmură, urma să cadă peste un copilaș care trăgea de ea. Ea a împins copilul și masa i-a căzut pe mână. I-a rupt-o în două. Ea a insistat foarte mult să rămână la această petrecere, era a colegei de bancă. Noi am plecat la Istanbul. Eu am simțit să nu o las. M-a convins și când m-a sunat bona să ne întoarcem de urgență asta a fost. Avea 10 ani”, a povestit Rita Mureșan cu lacrimi în ochi, în emisiunea „În oglindă”.

„Cu greu am ajuns. N-am găsit avioane. Am vrut să cumpărăm o mașină efectiv. Când ne-am întors era deja operată prima oară. Au avut loc 8 operații. Acele 80 de kg de marmură i-au rupt mâna în două. A fost nevoie să o pună la loc, tendoane, vene, ridicarea degetelor. Recuperarea a durat ani de zile. La 18 ani ar mai fi avut nevoie de o operație ca să poată ține mâna dreaptă, dar nu a vrut”, a continuat.

„Mi-am reproșat că nu mi-am ascultat instinctul de a o lua și pe ea cu noi la Istanbul. De aici a început dezvoltarea mea spirituală. Mi-am pus multe întrebări. De ce copilul meu? Ce am făcut greșit? Ce s-a întâmplat”, a completat.

Mama creatoarei de modă s-a stins din viață în 2013, în primele minute ale zilei de 24 noiembrie, pe 23 fiind născută Rita.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Rita Mureșan, despre divorț: „Am ajuns la o înțelegere de care ne ținem și acum”

„Cu o săptămână înainte o tot sunam pentru că urma să plec într-un turneu prin țară, țin seminarii pe diferite teme spirituale. Tata îmi tot spunea că nu putea să vorbească, ba că era la baie, ba că nu știu ce. Până la urmă mi-a zis că nu mai poate să vorbească. L-am chemat pe Nelu, am luat-o de la Breaza și am dus-o la spital în București. Am internat-o și am plecat în turneu, nu puteam să anulez. Nelu a rămas să se ocupe. Petrecerea de ziua mea era organizată pentru sâmbătă deja, cu sute de persoane. Toată săptămâna m-am rugat. Mama a fost operată și a intrat în comă vineri seara, a murit de septicemie. Am ajuns la 7 dimineața (vineri) și am început să mă rog”, a mai povestit Rita îndurerată.

Rita Mureșan: „Acea petrecere i-a fost dedicată mamei mele”

„Nu am vrut să anulez petrecerea pentru că știu ce înseamnă energia colectivă, la fel ca rugăciunea. Când mai mulți se roagă pentru un lucru se creează o altă energie. M-am gândit că am să folosesc acest lucru, că am să construiesc un bulgăre. Am ținut un discurs înainte de tort, am spus că acea petrecere i-a fost dedicată mamei mele și că îi rog pe fiecare să trimită un cuvânt bun și rog Divinitatea să aibă grijă de ea”, a adăugat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Ce frumoase sunt fiicele Ritei Mureșan! Creatoarea de modă se mândrește cu ele

„Am rugat-o să nu se stingă de ziua mea și ea a murit pe 24 noiembrie la 00:05, am apreciat asta. Când a sunat tata, eu am plecat de la petrecere, la 00:10 sau 00:15 eram acasă, lângă tata. M-am întors la 3:30 îmbrăcată în negru. Pentru prima dată, colegii mei de la liceu au venit toți și erau așezați la intrare. M-au văzut în negru, au știut și m-au îmbrățișat, iar pentru asta le mulțumesc”, a mai spus.

„Cine mă cunoaște știe că, cel puțin în ultimii ani, nu fac nimic fără substrat spiritual. Eu știu de ce am ținut petrecerea și am lăsat-o să continue. Am fost judecată foarte mult pentru asta și nu mă interesează, sincer. Durerea pierderii mamei era mult mai grea decât judecata unora. Intenția a fost de a celebra viața mamei mele”, a încheiat.

Rita și Nelu au divorțat în urmă cu 15 ani. Despre motivul divorțului, Rita a mai mărturisit: „Am divorțat pentru că pur și simplu el trăia în alt oraș, ne vedeam de Crăciun, de Paște și în vacanțe, fix cum ne vedem și acum. Orice gest al meu era catalogat greșit. Dacă ieșeam cu tine (n.red.: moderatorul Mihai Ghiță) la o cafea, de exemplu, era greu. Pe vremea aia apăruseră paparazzi. Cam de-asta am divorțat”.

Foto: Facebook; Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter