Rita Mureșan are probleme grave de sănătate. Verdictul medicilor. „Eram o mică legumă!”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Vineri, 28 aprilie 2023, 17:18

Are probleme de sănătate și nu mai ascunde asta! Rita Mureșan a fost nevoită să își anuleze proiectele la care lucra și colecția pe care urma să o lanseze de ziua ei de naștere după ce a început să se simtă rău și a început să facă mai multe vizite la medic.

Totul a început în urmă cu un an și jumătate. Atunci, după o perioadă stresantă și cu multe situații care au ținut-o încordată, Rita Mureșan s-a prăbușit în stradă.

Rita Mureșan: „Am ieșit din magazin și mi s-a făcut rău”

A fost nevoie de un moment ca viață să i se schimbe radical. „Când eram în oraș să iau un cadou pentru botezul prietenului meu, am ieșit din magazin și mi s-a făcut rău. Am simțit că nu mai văd bine, mi se învârtea lumea. M-am așezat pe bordură.  

Mi s-au învinețit buzele, eu vedeam că mi s-au învinețit buricele degetelor, dar nu știam ce am. Nu mai aveam aer, oamenii treceau stânga, dreapta. Nu am căzut pe spate’’, a povestit Rita Mureșan în cadrul emisiunii ”Exclusiv VIP”, de la Prima TV.

Citeşte și: Rita Mureșan vorbește despre cele mai marcante traume: „Din vară, am îmbătrânit zece ani”

Îngerul care a salvat-o

Salvarea a venit de la un om, care i-a acordat primul ajutor.

„Țin minte că de la depărtare venea un domn cu cămașă albă, cu o pungă de un supermarket. Din toată lumea aia, eu l-am văzut foarte clar cum vine direct spre mine. Venea hotărât. A ajuns în fața mea, a zis: „Deschide gura, ridică limba”.

Mi-a băgat o pastilă sub limbă și a plecat. M-a salvat. Am reușit să mă ridic, m-am dus acasă. Nu știam ce am, am zis că e de la căldură. Eu nu am voie să stau în cap. Am zis: „Mamă, pe 46 de grade am ieșit fără pălărie”. Credeam că de la asta mi s-a făcut rău”, a mai povestit Rita Mureșan.

Citeşte și: Rita Mureșan, despre cele mai grele momente din viața ei: „Am fost judecată foarte mult”

Ce spun medicii

Vizita pe care a făcut-o la medical cardiolog i-a lămurit toate aceste semne de întrebare. Verdictul a fost însă crunt. Rita Mureșan a aflat că, în acele momente în care a văzut moartea cu ochii, a suferit un preinfarct și doar o minune a salvat-o.

„Eram o mică legumă. M-am dus acasă și am mai stat trei săptămâni în letargia asta, până când doctorița mea de familie a zis să mă duc la un cardiolog. Cardiologul mi-a spus ziua, data și ora în care am făcut preinfarct. Deci eu atunci, pe stradă, am făcut preinfarct.

De omul acela a zis că a fost un înger care m-a salvat: „Ți-a dat nitroglicerină. Omul acela te-a salvat”. Cred că a fost un înger, pentru că ei lucrează prin oameni. El a venit mult prea hotărât spre mine”, susține Rita Mureșan.

Citeşte și: Rita Mureșan, despre divorț: „Am ajuns la o înțelegere de care ne ținem și acum”

Rita Mureșan: „La analize s-a văzut că am un cheag”

Vedeta nu a reușit însă să depășească această perioadă complicată. Ba din contră. În urma unor analize a aflat că un cheag de sânge îi pune în pericol viața.

„La analize s-a văzut că am un cheag și iau pasile preventiv pentru un AVC. De asemenea, la mine nu crește tensiunea, maximum 13, la mine crește pulsul: am puls și 145, care este enorm. Am și pastile pe care le iau insantaneu. E ca și când aș alerga la maraton, finalistă, dar stau în pat. Nu sunt nici foarte cuminte, dar atunci când mi-e rău mă ține o zi, două”, a adăugat creatoarea de modă.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter