10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa

De Diana Zagrean, Sandra Sarbu, pe

O ştire şocantă a zguduit populaţia României miercuri seară: fostul premier al ţării, Adrian Năstase, a încercat să-şi ia viaţa, împuşcându-se în gât cu un revolver. Năstase nu este singura personalitate autohtonă care a recurs la un astfel de gest extrem, atunci când s-a aflat într-o situaţie foarte tensionată.

Adrian Năstase

Miercuri seară poliţiştii au năvălit în locuinţa lui, moment în care Adrian Năstase a scos un revolver din sertarul biroului şi a încercat să se împuşte în cap. Unul dintre poliţişti a încercat să-l oprească şi fostul premier s-a rănit grav la gât. În urma incidentului, Năstase a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat.

Mihai Erbaşu

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa

Afaceristul Mihai Erbaşu a fost găsit decedat în piscina vilei sale din Snagov. În urma cercetărilor, anchetatorii au afirmat că omul de afaceri ar fi încercat să se spânzure, însă laţul s-a rupt sub greutatea corpului său, apoi s-a aruncat în piscina aproape goală, de la etaj. Mihai Erbaşu a fost unul dintre cei mai bogaţi români, însă la momentul sinuciderii – în iunie 2004 – se zvonea că ar fi ajuns în pragul falimentului.

Constantin Spak

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa

Afaceristul Constantin Spak, socrul Andreei Antonescu, a fost găsit mort la sediul societăţii sale din judeţul Olt. Se pare că bărbatul s-a înjunghiat în inimă. Potrivit rudelor şi apropiaţilor lui Spak, omul de afaceri făcuse un transplant de ficat, în urma căruia devenise foarte deprimat.

Nati Meir

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa

Controversatul Nati Meir este un fost parlamentar de origine israeliană. A candidat şi la preşedinţia României, dar s-a retras din cursă când i-au fost descoperite afacerile murdare pe care le făcea – păcălea oameni, spunându-le că-i trimite la muncă în Israel, însă doar le lua banii. Acesta a fost încarcerat, unde a încercat să se sinucidă de patru ori, iar a cincea oară a încercat să facă asta pe scările Tribunalului din Capitală. A dat greşi de fiecare dată.

Mădălina Manole

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa

Sinuciderea artistei a fost un şoc pentru întreaga ţară, dar şi pentru fanii de peste hotare. Mădălina Manole era deprimată şi nimeni nu a reuşit să-i acorde ajutorul la timp. Cântăreaţa a făcut rost de Furadan (un insecticid puternic, interzis în România) cu ajutorul unei fane. Într-o noapte Mădălina Manole a băut aproape jumătate din flaconul cu insecticid, murind aproape imediat. Părinţii vedetei sunt de părere că nu a fost vorba de sinucidere, însă cazul a fost închis.

Mircea Stănescu

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa

Fostul deputat şi fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu (40 ani) s-a împuşcat în cap pe 5 ianuarie 2009. El era urmărit penal pentru un accident mortal pe care l-a cauzat şi aceasta se pare că a fost principala cauză a gestului său extrem. Avocatul său, Cătălin Dancu a fost cel care a găsit trupul neînsufleţit, alături de pistol.

Lavinia Cristina Samoilă

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa
Fostul brand manager L’Oreal România s-a aruncat de la etajul 8 al blocului în care locuia, pe 12 noiembrie 2010. Ea avea 32 de ani şi îşi pierduse recent locul de muncă. De asemenea, în zilele dinaintea sinuciderii, Lavinia Samoilă a avut un comportament bizar şi de neînţeles pentru vecini şi prieteni. Fosta directoare L’Oreal se vopsise roşcată şi îşi făcuse bagajele chiar înainte de a-şi lua viaţa.

Cristina Verona

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa
Fosta jurnalistă Cristina Verona şi-a ucis mama, după care s-a sinucis pe 5 iulie 2011, în apartamentul lor din cartierul bucureştean Primăverii. Ea avea 44 de ani şi a lucrat în presă ca redactor şef la revista pentru femei Elle România, Reader’s Digest şi Sale & Pepe, dar şi ca PR la agenţia de publicitate Graffiti BBDO.

Roxana Briban

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa
Fosta solistă a Operei Naţionale din Bucureşti şi-a tăiat venele în cada din apartamentul propriu în noiembrie 2010. Ea avea 39 de ani şi nu era la prima tentativă de acest gen, după cum a declarat pentru presă soţul ei. Metoda aleasă a fost extremă şi destul de rară, potrivit specialiştilor. Roxana Briban s-a încuiat în casă, a luat medicamente, apoi şi-a tăiat venele şi s-a asfixiat punându-şi pungi pe cap.

Luca Călinescu

10 personalităţi din România care au vrut să-şi ia viaţa
Luca Călinescu, fiul cel mic al actorului Florin Călinescu, s-a sinucis în luna aprilie, prin spânzurare. Luca Călinescu (24 ani), se afla la Praga, unde filma un proiect cinematografic de scurt metraj. El era asistent de producţie şi studia la universitatea John Moores din Liverpool, iar proiectul la care lucra era primul din cariera sa, după ce participase la mai multe cursuri de cinematografie.
Foto: captură ProTv, Facebook, Arhiva Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter